Aniu to jeśli chcesz taki efekt to wybór świetny, jeśli chodzi o miscanta to sam z nim nie mam doświadczenia ze względu na wielkość, ale jak czytałem i widziałem zdjęcia to miejsca mu sporo potrzeba Popatrz sobie na Miscanthus "Profesor Richard Hansen" jeden z wyższych z kwiatostanami ponoć do 3m trzyma się mocno kępy Ja u siebie posadziłem na ulicy przed słupem sadzony był na jesieni a w tej chwili ma wysokość 1,8m załączyłem zdjęcie a dodatkowo ma fajny jasny pasek przez środek
Pozostałe z tego co mi wiadomo trzymają się kępy ")
Miłorzęby Pawełku były cięte na samym początku sadzenia, teraz same tak rosną. Mają rzadkie gałęzie, ale najlepszy jest miłorząb Pendula. Szkoda, że mam na niego tak mało miejsca Muszę mu obcinać nieco gałęzi.
kurcze jakie one są ładne W ogóle cały ogród wygląda jak z bajki, piękny, chyba teraz jest jego
najlepsza pora chyba też spróbuję z tymi miłorzębami. Tylko nie wiem czy można np. taką boczną
gałąź przygiąć i próbować dać na przewodnik. No cóż, ryzyk fizyk
Czy moje westchnięcie było słychać na Śląsku??? Roczna rabata? to ja chcę umieć tak komponować rośliny żeby moje pięcioletnie rabaty tak wyglądały.
A słyszałaś mój śmiech?. Potrafisz mnie rozbawić.
Na szczęście lub nie, jestem z tych, co to co i rusz muszą coś przesadzać, dosadzać i zmieniać.
Na tę rabatę wykorzystałam już mocno rozrośnię rośliny.
Ale tu, musi upłynąć jeszcze trochę czasu, by rośliny zakryły ziemię.
Pogoda nie sprzyja ogrodnikom i właścicielom ogrodów, ale sprzyja złodziejom - złodziej wrócił po moją trzecią borówkę !!!!
Straszny widok te puste dołki
Płakać mi się chce i nie pomogło nawet przekleństwo, które wyrwało się nie tylko z moich ust ale i z głębi duszy ....
Pada znowu i nic już mnie nie cieszy
Jolu, jestem zbulwersowana , jak tak można. Grasuje pod nieobecność właścicieli działek, paskudny człowiek. Niech mu uschną te borówki, bo kradzione nie tuczy.
"Czekaj tatka latka"powiedziałam do siebie i pomimo wiatru i przelotnych acz intensywnych opadów pojechałam na działkę. Czegóż się nie robi dla przyjemności
No i warto było
wilec pokazuje swoje kwiatki
ponownie zakwitła żółta róża pnaca - zasłużyła na lepszą podporę (muszę powiedzieć to mojemu M.)
kolejne dalie kwitną
ojjjj ta dalia pierwsza to cuuudoo, cuuuudo i jeszcze raz cuuuudo
Pogoda nie sprzyja ogrodnikom i właścicielom ogrodów, ale sprzyja złodziejom - złodziej wrócił po moją trzecią borówkę !!!!
Straszny widok te puste dołki
Płakać mi się chce i nie pomogło nawet przekleństwo, które wyrwało się nie tylko z moich ust ale i z głębi duszy ....
Zaczyna się wymiana roślin w donicach na jesienne. Też się wybieram po nowości Ciekawe zakupy zrobiłeś, a w kulach również fajnie się prezentujesz
Robiąc zdjęcie kulom wyszedłem dziwnie Mogłem dać to kiedy leżałem - na razie kule znajdują się tu
Ich miejscem docelowym będzie jednak kora - tylko kuszą zniknąć mieczyki - jednego dziś wyjąłem i dałem do przechowalni - resztę chyba zetnę do wazonu i się ich stąd pozbędę - nie pasują tu w ogóle...