Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat.. 20:40, 01 lip 2011

Do góry
Dzięki za życzenia pomimo tego ,że obchodzę je 1 października...

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:36, 01 lip 2011

Do góry
Naj...naj...najpiękniejszych kwiatów...
W cieniu - zacieniona 20:33, 01 lip 2011

Do góry
...i miniaturka -okrywowa {nazwę zostawiłam i nie zanotowałam} -nowy nabytek
W cieniu - zacieniona 20:30, 01 lip 2011

Do góry

Tym razem na czerwono -Barcarola{nie wiem czy pisownia prawidłowa}.
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 20:27, 01 lip 2011

Do góry
Uczono mnie że idealny jest koński - ale oczywiście przekompostowany. Nieco bardziej kwaśny jest niż krowi - ale jeden i drugi jest ok. Kurzy absolutnie się nie nadaje - jest zbyt ostry.

A to dla ciekawskich do analizy:

tabela pochodzi ze strony : http://pl.wikibooks.org/wiki/Ekoogrodnictwo/Nawożenie/Nawozy

A jak masz miejsce w ogrodzie - bierz każdy i wrzucaj warstwami na kompost. Podczas sadzenia pakuj w każdy dołek pod rośliny - będzie Ci wszystko rosło jak na drożdżach
Ogrody Hortulus w Dobrzycy 20:25, 01 lip 2011

Do góry
ja też dodam swoje , świeżutkie bo zrobione w środę w czasie powrotu z Pobierowa

Bad Dürkheim i Gerolsheim - Niemcy 19:48, 01 lip 2011

Do góry
u nich ekrany sa odkąd pamiętam , także i nasadzenia są, u nas też sadzą już, a w Olsztynie na całej ulicy Zwycięstwa aż do ratusza środek jezdni jest z płotkiem i obsadzony jest skrzynkami z pięknymi pelargoniami) nie twierdzę,że u nich nie jest ładnie jeszcze za komuny jak jeździłam , też się zachwycałam, ale i my już dbamy o otoczenie)
Ogród na skraju sadu 19:01, 01 lip 2011

Do góry
Kasiu a to obiecane zdjątko z kamykami - kupione w Obi. Po składach z kamieniami można poszukać fajnych ciekawych i nie drogich kamyczków do naklejenia na studnię ???

Ogród Sylwii od początku :) 18:54, 01 lip 2011

Do góry
A to posadzone nowe żurawki na rabacie

Tutaj czekają na odpowiednią pogodę bo na razie leje i końca nie widać. Chciałam również zaznaczyć, że dosadziłam jeszcze jeden rząd trzmieliny

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:21, 01 lip 2011

Do góry
O! I ja wpadłam tu na fetę z tej przyczyny!
Czujne są nasze dziewczyny!
Gadaj Sebku, klep paluszkiem!
Jesteś tutaj Dobrym Duszkiem!
Nie brakuje Ci fantazji!
Wsadzam kwiatek z tej okazji!

Ogród Sylwii od początku :) 18:11, 01 lip 2011

Do góry
A to mój nowy nabytek. Poprzednie nie wytrzymały presji :

Ogród Sylwii od początku :) 18:07, 01 lip 2011

Do góry
Moje cisy były u fryzjera

Ogród Sylwii od początku :) 18:04, 01 lip 2011

Do góry
Trzy dni temu dostałam paczkę z Florini - żurawki

Żurawka "Marmalade" - ta jaśniejsza
Żurawka "Chocolate Ruffles" - ta ciemniejsza

Szałwia lekarska "Tricolor"

Próba ustawienia na rabacie:

Zamówiłam również :
Żurawkę "Lime Marmalade" - upycham ją przy berberysach , może wówczas będą wyraźniejsze na rabacie. To tylko przymiarka

Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:04, 01 lip 2011

Do góry
Witam Panią i dziękuję za szybki odzew na moje zapytanie Przyznam, że teraz już mam niezły mętlik w głowie, ponieważ na Forum Ogrodniczym, gdzie umieściłam także swoje zapytanie oraz zdjęcia mojego trawnika, poradzono mi, abym teraz zostawiła trawnik w spokoju (wczoraj był koszony na wysokość 5 cm, wygląda tragicznie!), w żadnym razie już nie nawoziła! Jeden z forumowiczów wręcz stwierdził, że to właśnie niedawne, czerwcowe nawożenie spowodowało, że mój trawnik tak wygląda. Napisał mi, że trawy się nie nawozi, a jeżeli, to tylko wczesną wiosną, w kwietniu najpóźniej. Poradzili mi, żebym teraz pozwoliła trawie rosnąć i skosić ją jak już będzie miała ok. 10 cm. Nie wyobrażam sobie tak wysokiej trawy, że o chwastach, które na pewno się rozsieją i w dodatku bardzo wzmocnią, już nie wspomnę! Pani radzi wręcz coś zupełni innego, o czym i ja myślałam Także wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby jak najkrótsze skoszenie trawnika, co spowoduje po 1) maksymalne wykoszenie tych uschniętych trawsk, a po 2) wzmocni tę odbijającą, zieloną trawkę. Po takim niskim skoszeniu rozsypałabym jeszcze nawóz, a że w najbliższym czasie ma spaść sporo deszczu, zadziałałoby to na moją trawę korzystnie. Czy mam rację?
Wrzucam zdjęcia mojego trawnika. Nie widać na nich tego, że w wielu miejscach widać już (szczególnie dziś - po nocnym deszczu) sporo ciemnozielonych miejsc, co napawa mnie nadzieję
Pozdrawiam Panią i czekam na rady.
Ola

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 16:44, 01 lip 2011

Do góry
Pelargonie zapłakane....
Ogród u stóp klasztoru 15:41, 01 lip 2011

Do góry
alinak napisał(a)
jakaś nowa zasada się wytworzyła że cały tydzień pogoda a weekend chmury ,deszcz i taaaakie zimno , że szok..
dzisiaj pora na moje miniaturki

parzydło leśne miniaturka

przywrotnik miniaturowy

Podoba mi się miniaturka parzydła,mam miniaturową tawułkę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:59, 01 lip 2011

Do góry
Aniu - pytałaś u Sylwii o żarno. Czy o takie chodziło?

Musiałem trochę je odgarnąć, bo zasypane było różnymi gratami. Nie było tknięte wieeeeele lat - i zarosło chwastami
Oaza Spokoju Matek:) 14:52, 01 lip 2011

Do góry
Gosiak, mnie natchneła i zaraziłam się pomysłemFaktycznie fajne miejsce na oddetchnięcie i załadowanie bateryjek(przy moich Dzieciokach bardzo tego potrzebujęJa mam bardzo słoneczne miejsce na końcu ogrodu w rogu - idealnie

No więc do robotysię okaże co z tego wyjdzie, zwłaszcza, że finanse kruche-ale dam radę

wyzwanie co nie miara

oto moje miejsce na Samotnię-jak to Gosiak nazwała

gosiak, dawaj swoje pole

Oaza Spokoju Matek:) 14:26, 01 lip 2011

Do góry
Robimy?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:08, 01 lip 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Dzieło już prawie prawie skończone, jeszcze brakuje troszkę kory i nie posprzątane, no ale tym zajmie się mąż bo ja lecę kąpać Antosia

ten ogranicznik - ekobord kupiłaś przez internet, czy w gdzieś sklepie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies