Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Neska 22:36, 29 cze 2011

Sebek napisał(a)
Gosia - to tak samo jak u mnie

U mnie są też ale nie nadają się na studnię. Ja chcę takie okrągłe. Sebciu to wysyp po drodze jak będziesz jechał do Warszawy Pozbieram sobie
Neska 22:40, 29 cze 2011

barbara_krajewska napisał(a)

Danusiu to są te bukszpany o których Ci pisałam. Na razie dwa, ale jest jeszcze kilka, których nie przywiozłam. Wszystkie wyglądają podobnie. Rosły blisko siebie.

Z nich można tylko kostkę zrobić.
Zeby wyszedł stożek, musiałabyś podsadzić brakujące wysokości po bokach, żeby stopniowanie się udało. To jest możliwe, pewnie bym coś takiego zrobiła, ale na efekt trzeba poczekać do następnego roku no i dokupić krzewów też trzeba.

Kostki z tych 14 letnich zrobiłam tak:

Kasiu, jak je poprzycinasz mnóstwo sadzonek będziesz miała!

Już mam siedzą w ziemi. Podcięłam mamie te jej co ich nie zabieram. Dziś podcięłam pierwszy swój i znów ilość sadzonek się powiększyła. Jeżeli się ukorzenią będzie jak znalazł na moje 2000m. A nadmiar porozdaje.
Neska 22:44, 29 cze 2011

No popadało ładnie. Przeszły trzy burze. Na zmianę słońce i burza z deszczem. Niestety ulewa przy trzeciej burzy przygniotła mi moją najładniej kwitnącą Anabelkę do ziemi. Zastanawiam się, czy jej nie podwiązać, lub nie zrobić jej jakichś podpór.
Pszczelarnia 23:31, 29 cze 2011

Oddam piękne górskie kamienie! Strasznie je lubię, strumień potrafi ich tyle nieść ze sobą. Ale jak robienie rabatki tulipanowej dla 15 cebul trwa pół dnia (przekopywanie ugoru kamienistego, co kiedyś pewnie był dnem rzeki albo lodowca), to już marzą mi się "piaski". Kostki to fajny pomysł a podsadzanie to już sztuka - może warto spróbować?
Neska 01:23, 30 cze 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Oddam piękne górskie kamienie! Strasznie je lubię, strumień potrafi ich tyle nieść ze sobą. Ale jak robienie rabatki tulipanowej dla 15 cebul trwa pół dnia (przekopywanie ugoru kamienistego, co kiedyś pewnie był dnem rzeki albo lodowca), to już marzą mi się "piaski". Kostki to fajny pomysł a podsadzanie to już sztuka - może warto spróbować?

Kostki nie są chyba tym kształtem, który chcę mieć w ogrodzie. Zresztą lubię wyzwania
myszorek 09:11, 30 cze 2011

ja bym zrobiła z tego pierwszego jajo, mam zaczątek swojego w ogrodzie-Danusia pomogła mi go uformować, a tego drugiego puściłabym wolno niech rośnie na takie trochę bonsai-gdzieś widziałam na ogrodowisku takie zdjęcie z ogrodu angielskiego i bardzo mi się podobało
Sebek 12:56, 30 cze 2011

Neska napisał(a)

U mnie są też ale nie nadają się na studnię. Ja chcę takie okrągłe. Sebciu to wysyp po drodze jak będziesz jechał do Warszawy Pozbieram sobie

Dam Ci u Danusi skrzynię
Neska 22:09, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)

Dam Ci u Danusi skrzynię

Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć
Syla 19:01, 01 lip 2011

Kasiu a to obiecane zdjątko z kamykami - kupione w Obi. Po składach z kamieniami można poszukać fajnych ciekawych i nie drogich kamyczków do naklejenia na studnię ???

Neska 21:27, 01 lip 2011

Dzięki Sylwia