Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:38, 13 gru 2014

Do góry
W sumie miałem już o konkursie nie wspominać, ale w końcu ogród przechodzi metamorfozę dzięki Ogrodowisku, ogromne wsparcie mam z Ogrodowiska i dzięki Ogrodowisku chce mi się cokolwiek zmieniać i robić.
Wręczenie nagród jednak się odbyło, na które niestety nie mogłem się wybrać w sumie dobrze bo dziwna sytuacja miała miejsce Mianowicie pewna Pani zaczęła się burzyć, że projektanci nie powinni startować w konkursie jak mama mi to opowiadała myślałem, że pęknę ze śmiechu. Wszystko było ok gdyby burmistrz nie zrobił sobie wywiadu dlaczego mnie nie ma i przy okazji dowiedział się kilka szczegółów na temat mojej osoby co wykorzystał sobie w przemowie zaprzeczającej 'oskarżeniom' Nie napiszę już co naopowiadał, ale chyba zapadłbym się pod ziemię. Chociaż z drugiej strony patrząc zarzutye tej Pani była nawet miłe i podziękowałbym za nie
Miałem zrobić jeszcze zdjęcia nagród, ale jak to u mnie w domu bywa, wszystko co jest ponadprogramowe w pokojach przeszkadza i nagrody zostały wyniesione. Dostałem dyży czarny lampion i zestaw łądnych narzędzi (sekator, łopatka itd) byłem miło zaskoczony.
Dyplom na pamiątkę też dostałem.

Z innych spraw. Mam do pokazania drugą choinke brzozową, ale nie miała jeszcze 'sesji' będzie jeszcze jeden stroik i coś na ściane.
Niestety nadal jestem chory, kilka spraw mnie przerosło i humoru ogólnie brak, ale idą święta, więc jakoś się zapomni.
Mam ogromne zaległości na forum, coś na pewno uda się nadrobić.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:27, 13 gru 2014

Do góry
Czesc Luki. Wszystko pięknie sie prezentuje. Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 13 gru 2014

Do góry
Iwonko(Iwk4) jestem ciekaw jak wyjdzie twój stroik mam nadzieję, że wymiary się zgodzą. Z sklejką będzie Ci na pewno łatwiej to poskładać w całość Z tym rozprowadzaniem różnie bywa, mam nieprzyjemne doświadczenia z tym związane, chociaż nie były to dekoracje na święta

Iwonko(iwonadm) na pewno przyjdę zobaczyć co zrobiłaś o ile już nie zrobiłaś. Straszne zaległości mam ostatnio.

Beatko najlepsze jest to, że nie męczy mnie ta praca, lubię robić takie rzeczy.

Magdo dziękuje bardzo

Violu może najwyższy czas to zmienić ja to bym sobie jeszcze powiankował i postroikował, ale już prawie nie mam z czego i dla kogo

Agnieszko bardzo się cieszę jak komuś podobają się moje ozdoby, przynajmniej czuje się doceniony.

Marzenko bardzo dziękuje, mam w zanadrzu choinkę brzozową w bieli i srebrze, chociaż jak doczytałem kiedyś nie byłaś zadowolona z tej kolorystyki

Mileno chciałbym cały czas zaskakiwać ale to jest niemożliwe

Sebek dzięki bardzo, konkretny komplement

Jolu miło mi, druga choinka też już gotowa

Ewelino dziękuje bardzo i cieszy mnie to, że stroiki się podobają

Dziękuje wszystkim po raz kolejny za wszystkie komplementy i pochwały dzięki temu robię coś dalej bo nie zawsze słyszę miłe słowa... jeszcze raz dziękuje
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:12, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu wianki i reszta dekoracji pięknie wygląda. Uwielbiam tradycyjne kolory na święta i nie przekonam się chyba nigdy do innych abstrakcji i minimalizmu w przypadku tych świąt. Musi być czerwono i na 'bogato'

W ogrodzie tylko czerwień bo ją widać Tradycyjnie pięknie jest ale w domu w tym roku przewrotnie, biało będzie Na zewnątrz nie ma bieli to w domu będzie biało, śniegowo
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:03, 13 gru 2014

Do góry
Gosiu wianki i reszta dekoracji pięknie wygląda. Uwielbiam tradycyjne kolory na święta i nie przekonam się chyba nigdy do innych abstrakcji i minimalizmu w przypadku tych świąt. Musi być czerwono i na 'bogato'
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 12 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W przerwach majstruje nadal nad ozdobami i jedna choinka z gałązek brzozy troszkę (chyba) wyładniała i stoi na docelowym miejscu
Takie porównanie, musiałem dośc się nakombinować, aby była idealnym stożkiem.

Napatrzec sie nie mogę .... Cudnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:20, 11 gru 2014

Do góry
Kasiu ja bym z chęcią sobie jeszcze wianki porobił, ale chyba pozostanie mi czekać do przyszłego roku

Iwonko ojj stroik pojechał już do ciotki na stół, ale chwilka i zaraz sobie przypomne.
Cały stroik miał 47x17 cm, ale karton był mniejszy bo kleiłem szyszki na krawędzie, czyli myślę można odjąć tak po 1,5 cm z każdej strony.

Styropian wklejałem jako takie kostki na pewno na środku pod kieliszkami miał 4cm grubości.
Myśle, że te środkowe prostokąty wystarczą w wymiarze 8x38cm, najwyżej coś dotniesz już w domku.

Trudno mi tak konkretne wymiary określić bo robiłem stroik na żywioł z tego co wpadło pod rękę i się nadawało, nic nie mierzyłem i wycinałem na oko
Zamieszczę jeszcze jedno zdjęcie z góry, może się przyda

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 10 gru 2014

Do góry
Iwonko mogę zeskanować strony z książki, ale można również znaleźć instrukcje na te gwiazdki pod hasłem 'gwiazdki froebla' są nawet filmiki na Youtube jak wykonać krok po kroku. Łatwe i średnio pracochłonne. Po nabyciu wprawy 10-15 minut na jedną

Kasiu ja bym robił cały czas jakieś ozdoby bo lubię się tym bawić, ale nie moge zarzucić całego domu wiankami i stroikami, a rodzina już obdarowana. To była już chyba ostatni wianek/stroik w tym roku. Jeszcze tylko choinka brzozowa dla siostry i finito. No i docelowa choinka oraz girlanda na schodach.

Co do podkładu pod stroik to zrobiłem go w całości sam. Oj nakombinowałem się z tym troche
Zacząłem od prostokątu z grubego kartonu, lepsza byłaby cienka sklejka pomalowana na czarno bo nie była by poźniej widoczna, a karton trzeba było troszke z oków zamaskować. Następnie przykleiłem do okoła na krawędzi szyszki, w środek podwyższenie ze styropianu do którego przykleiłem 'kielszki' na świeczki. Następnie związałem po dwa pęczki gałązek brzozowych, pomalowałem na srebrny kolor i przymocowałem tak aby już po części zasłaniały to co nie powinno być widoczne, później pozostało wypełnić to ozdobami i gotowe W sumie z 5-6 godzin nad tym spędziłem.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:59, 10 gru 2014

Do góry
Piękne to zjawisko pogodowe ale ja zdecydowanie wole oglądać je na zdjęciach lub przez okno, dzisiaj też u mnie pięknie trawy były oszronione, ale nie miałem zamiaru się ruszać z ciepełka.
No i niestety łącze się w chorobie..
No i zapytam jak tam przygotowania świąteczne, jakaś prezentacja edkoracji się zapowiada?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:55, 10 gru 2014

Do góry
Szaleni Teraz trzeba czekać na prekursora tego stylu ciekaw jestem czy ktoś się odważy.
Marzenko pokazałem u siebie jakie ja gwiazdki z papieru robiłem i będę robić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:53, 10 gru 2014

Do góry
U mnie nudy, mało czasu i na dodatek coś przeziębienie mnie łapie.
Poczyniłem w międzyczasie (nocnym) stroik na stół. Tylko świeczki muszę skombinować.

Musiałem też przywołać historie sprzed 12 lat i przypomnieć sobie jak robiło się gwiazki z paseczków.
Okazjue się, że teraz ręcznie robione ozdoby są na czasie. Próbna się udała, chociaż jest za mała. Muszę 15 zrobić.. troszke to potrwa Muszę jeszcze spróbować pomalować bo taki kolor papieru nie do końca mi odpowiada.

Lawendowy zawrót głowy 11:04, 09 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Monteverde

Bardzo mi sie pomysł Danusi podoba szkoda, ze juz nie moge działac hihi tyle pracy jeszcze mam same luki i przeswity fajnie ze na pocieszenie sa swieta

a po swietach to juz wiosna prawie
Lawendowy zawrót głowy 09:30, 09 gru 2014

Do góry
Monteverde

Bardzo mi sie pomysł Danusi podoba szkoda, ze juz nie moge działac hihi tyle pracy jeszcze mam same luki i przeswity fajnie ze na pocieszenie sa swieta

Marzenko

Plany wiosenne to hohoho aby realizacja sie udała i zadowalała nas Ty juz tez nózkami przebierasz jak o wiosnie myslisz

Agus ciesze sie ze Ci sie podobaja gałazki troche sie martwiłam gdzie sie moje skandynawskie klimaty .podziały ...ale moze jeszcze sie znajda Szefowa mi prezent Mikołajkowy zrobiła

Małgosic ;

Fajnie ze jestes buziaczki i dzieki za miłe słowo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:04, 09 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu jak dla mnie wersja z oświetlonymi Umbrami nie była przesadzona uwielbiam mocno oświetlone domy i jeszcze jak jest to zrobione z gustem, ale rozumiem wszystko jest większe, więcej skakania, więcej lampek itd
Twoją choinkę w domu z zeszłego roku mam zapisaną jako choinkę idealną.
Ciekaw jestem tegorocznych dekoracji i oby czerwień nie znikła

Piekną retrospekcje iluminacji ogrodowej nam Danusiu zapewniałaś. Wersja z oświetlonymi umbraMi chyba mi gdzieś w podświadomosci utkwiła bo w tym roku identycznie moje oświetlilam i chyba musze jeszcze mojego stozka wielkoluda oświetlic
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 22:13, 08 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Choinka upleciona z gałązek brzozowych.

Piękna.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:41, 08 gru 2014

Do góry
Napiszę bardzo w skrócie bo nie mam za bardzo czasu w tym tygodniu, ale na pewno bardziej szczegółowo się wypowiem pod koniec tygodnia.
Nie narzekaj już tak na podjazd bo jest bardzo schludny, nie ma niepotrzebnych kwiatków wzorków, symbolów i 10 kolorów
Zastanawiam się nad sensem ścieżki dookoła domu. Jeżeli często tą rasą chodzicie to można to ewentualnie utwardzić na różne sposoby i zdecydowanie tańsze niż wykładanie dodatkowych co najmniej 20 m^2 kostki.
Linie proste czy łuki? Warto się zdecydować już na etapie planowania jak chcesz zaplanować cały układ rabat w ogrodzie, oczywiście linie proste podjazdu nie wykluczają łuków na rabatach i w drugą stronę to samo, ale dobrze by było to jakoś sensownie połączyć.
Płyty kamienne jako ścieżka i inne tego typu pomysły lepiej zostawić w spokoju, będą niepraktyczne i wymagające w utrzymaniu, a ich dopasowanie do podjazdu i reszty mogłoby być nie lada wyzwaniem
Co do układu kostki chyba mam dwa pomysły, ale to już nie dzisiaj bo terminy mnie gonią z innymi sprawami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:33, 08 gru 2014

Do góry
Marto na styropianowym stożku planowałem zrobić choinke z szyszek, ale chyba się nie wyrobie już w tym roku. Miło mi, że brzozowa się podoba

Kasiu u mnie w okolicy jest jedna kwiaciarnia gdzie kiedyś robili piękne ozdoby nawet nie drogie, później były ładne i drogie, a teraz są drogie i paskudne Od tego czasu wolę sam robić tego typu dekoracje do domu.
Planowanie rabat u mnie też zazwyczaj spontaniczne, tylko jedną rabate miałem dobrze zaplanowaną, na 2 ostatnich zmienianych jesienią, znów będę przesadzał wiosną, ale tylko kosmetycznie

Violu dziękuje, już byłem i poczytałem, resztę odpisze u Ciebie

Agnieszko dziękuje bardzo

Miro miło mi, że tak pisesz. Oczywiście pochwal się efektami. Teraz już dużo ozdób nie powstanie, ale jeszcze kilka na pewno będzie

Bożenko dziękuje i dziękuje Egzaminy dopiero w styczniu, ale jestem już dopuszczony do zerówek, a teraz mam zaliczenia projektów i jak dobrze pójdzie to w styczniu będę miał zamknięty semestr i sesja mnie ominie

Mileno wiesz. ile się namęczyłem, aby była taka "równiutka" ale jestem z wygładzania zadowolony. Ozdoby jakieś jeszcze będą, ale już w małych ilościach, ale jeszcze jedna choinka czeka na czas i dekorowanie

Piotrze bardzo dziękuje

Alka kopiuj i chwal się później efektami, na pewno przyjdę zobaczyć

Przypadkowo wczoraj zauważyłem, że mój wątek ma już ćwierć miliona wyświetleń, za co dziękuje odwiedzającym, a z drugiej strony trzeba się bardziej pilnować co pisze, żeby gaf nie strzelać co zdarza się dość często

Zostawiam jeszcze jeden wianko-stroik i uciekam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:57, 08 gru 2014

Do góry

Luki napisał(a)

cudnie wygląda super robota
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:25, 08 gru 2014

Do góry
Danusiu jak dla mnie wersja z oświetlonymi Umbrami nie była przesadzona uwielbiam mocno oświetlone domy i jeszcze jak jest to zrobione z gustem, ale rozumiem wszystko jest większe, więcej skakania, więcej lampek itd
Twoją choinkę w domu z zeszłego roku mam zapisaną jako choinkę idealną.
Ciekaw jestem tegorocznych dekoracji i oby czerwień nie znikła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:05, 08 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj nie mam dobrych skojarzeń z tymi bombkami Tak chciałem takie mieć i próbowałem zrobić w zeszłym roku, jednak to co wyszło było jedną wielką tragedią
Twoje są cudowne

Luki podejrzewam, że nie natłuściłeś balonów ( ale to brzmi) albo za mało sznurka?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies