Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:21, 13 gru 2014

Poczytałam dziś u Danusi, że zebrała 5 listków w ogrodzie...
Pogoda piękna, poszłam i ja zbierać liście... sama przyjemność była (tylko teraz od odkurzacza tak mnie ręce bolą, że ruszać się nie mogę)... i też zebrałam 5.... ale wielkich worków. Zostało się chyba jeszcze 500.... ale ta ilość jest nie do wysprzątania. Zależało mi by trochę wyzbierać przy różach.. i melduję, że róże zakopczykowane. Filtr od oczka opróżniony. Wiatr z części traw wiązanie utrącił.... ale mogę odtrąbić, że teraz może przyjść zima.. To co najpilniejsze mam zrobione. Jak nic więcej nie zrobię, to nic się nie stanie. Ogród da radę
Jak będzie ciepło to trawy poprawię i może ciut bylin przytnę.. Juk i trytom w tym roku nie wiążę..

malgorzata_s... 20:21, 13 gru 2014

Też mi się taki grudzień podoba Wiatr połamał mi trzcinę na płocie i rozwalił trzcinki po całym ogrodzie, na trawniku pełno suchych fragmentów tuj sąsiada.
Muminka wycałuj od ciotki
Mala_Mi 20:23, 13 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
Akcja wiankowania grupowego osiąga miarę epidemii Dobrze że przekazałam pałeczkę, bo bym nie wydoliła już

Danusia... zima bardzo długa.. idzie fioła dostać.. i takie spotkanie pod pretekstem wianków czy dłubanie samemu w domu... bardzo umila czas oczekiwania na wiosnę
Mala_Mi 20:30, 13 gru 2014

Dziewczynki - Muminkuję, chwilę śpi wiec siadłam, ale muszę iść się ogarnąć w domciu. Do popołudnia działam w ogrodzie, a od świtu obowiązek małego homo... on już nie chodzi.. on biega... najlepiej tam gdzie może sobie krzywdę zrobić, wiec muszę mieć go na oku.. Uparcie lezie do psa, a pies chory i nieobliczalny.. ale i tak dobrze, bo potrafi chwilę stać na nogach i wyjść zrobić siku.. Od podnoszenia psa eMus urwał sobie wiązadło w barku.. wiec radocha, że coraz mniej trzeba go szarpać do pionu jest wielką ulgą.. Ja mam zapalenie kaletki łokciowej
Sami inwalidzi w domu ... I jeszcze raz podziękowanie dla Izy za dywany... bez nich psa musielibyśmy uspać. Nawet nie wiesz ile razy dziennie dziękuję ci za to, że je podesłałaś.
AgnieszkaW 20:34, 13 gru 2014

Anek, oszczędzaj się z emusiem, choć wiem, że to pewnie mało realne i trudne...
Mala_Mi 20:41, 13 gru 2014

Dziś byłam grzeczna i był u mnie Mikołaj.. spóźnił się trochę... ale latam z tą dmuchawą do liści , a tu listonosz woła mnie przez płot... paczkę przyniósł... Oczywiście poleciałam zobaczyć co tam jest.. liście nie uciekną .. a tam 5 dużych bombek... dla każdego w rodzinie.. ładnie ozdobione

Aniu - Mikołaju... wzruszyłam się bardzo.. to było pierwsze wrażenie... po prostu się wzruszyłam..
I Muminek ma pierwszą swoja bombkę, podpisaną...
A na widok bombki dla mnie roześmiałam się od ucha do ucha.... i Wy chyba też to zrobicie.. PO prostu czaderska bombka.. i Mała Mi też jest w kolorze czerwonym!!!

Rench 20:51, 13 gru 2014

Dzięki Aniu za Fajowe spotkanie
Wczoraj późno dotarłam do chaty,"Aleksandra" mnie nie dogoniła
Rano bardzo wcześnie musiałam się zerwać,więc wczoraj nawet kompa nie odpalałam.
Dopiero dzisiaj mogę się pochwalić wiankami
Anitka też nawet mnie pochwaliła
Spontany są najfajniejsze

hanka_andrus 21:02, 13 gru 2014

Widzę, że już Mikołaj prezenty roznosi. I to jakie odlotowe!
Wieszanie szpicu- aniołka, na czubku choinki oznacza, że święta właśnie nadeszły!
Kacha123 21:37, 13 gru 2014

Witaj Aniu. Czytam Twoje wątek i tak mnie wciągnęło, że przygotowania do Świąt zagrożone. Jesteś przecudną osobą - żywiołową, optymistyczną, dowcipną. Z przyjemnością odwiedza się Ciebie i Twój piękny ogród. Pozdrawiam
Luki 21:45, 13 gru 2014

Jak fajnie, że wiankowanie jednak wypaliło i wyszło na dodatek bardzo owocnie, ale jak zobaczyłem bombke z Małą Mi to pojawił się u mnie ogromny uśmiech. Piękny prezent, takie są najcenniejsze.
No i czerwień na święta rządzi