Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 16:12, 07 lis 2021

Do góry

Ania -Spełnione marzenie 16:08, 07 lis 2021

Do góry
Przeszłość- wspomnienie lata .

Ania -Spełnione marzenie 16:05, 07 lis 2021

Do góry

8
Ania -Spełnione marzenie 16:03, 07 lis 2021

Do góry

Ania -Spełnione marzenie 15:59, 07 lis 2021

Do góry
Teraźniejszość

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:53, 07 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, piękne zdjęcia - rodzinne i ogrodowe, gratuluję i podziwiam, jak działasz na obydwu polach. To zdjęcie mnie bardzo ujęło, kolory jesieni chcą jeszcze przystroić się latem. Dużo u Ciebie jeszcze kwitnie, jak w kwiaciarni człowiek się czuje Pogody sobie jeszcze życzmy jak najdłużej Pozdrawiam, Irenko!
W ogródku Martki 15:40, 07 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Dlaczego śniadanie było dziś spóźnione? W kuchni zawieszam się wciąż na tym widoku jeszcze chwilka koloru w ogrodzie, potem grudzień, jakoś ten listopad trzeba popchnąć do przodu. Lekko nie jest i nie ukrywam, że prace ogrodowe bardzo mi ułatwiają przetrwanie

Pogodnej niedzieli

o widzisz - dlatego ja planuję ładny widok z kuchni a nie tylko z salonu . Klony po horyzont No i nie tylko one.
Parocja też ma być. Zdecydowałaś sięna nia już? Czy dajesz sobie jeszcze z tydzien ?

Ładnie w tym Twoim ogrodzie. Za rok już będzie szalenstwo - wszystko przybierze na masie. Nie ma co za dużo nawozów dawać jak masz dobrą ziemie [glina jest dobra, grunt to żeby ciągle nie padało, albo żeby nie było długich okresów suszy - taka mała gwiazdka co do gliny].

a czemu z kwadratami z cisa nie wyszło?
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:25, 07 lis 2021

Do góry
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 15:10, 07 lis 2021

Do góry
My w tym roku właściwie skończyliśmy ogrodowanie. Zimno, buro, nikt nie ma ochoty na to zimno wychodzić. Non stop chodzę i liście zbieram i wciąż nie nadążam, tak więc nie patrzcie na nie
Przedogróddek wciąż mi się podoba. Klon pięknie choć późno (bo pod koniec października) się zaczerwienił.

Sezon 2017 u Hanusi 14:38, 07 lis 2021

Do góry
Irenko, przy samych budynkach wycinają, bo przeszkadzają stawiac rusztowania przy malowaniu co 10 lat. A przrtem przy każdym bloku były kwiatowe ogródki,każdy coś pod balkonem sadził. Był busz, ale było swojsko. Teraz, glanc pomada, mucha nie siada. Ale nie ciekawie. Trawnik, chodnik, i drzewko szczepione, co 20 m, niewiele urośnie,
.
Nadmorskie spacery zawsze mnie wzruszają. Bardzo je lubię.
W ogródku Martki 14:32, 07 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Listopadowy ogród, na chwilę pojawiło się słońce Idziemy od północnej części działki, odwrotnie do ruchu wskazówek zegara. Tu mamy wiąza Camperdownii, za nim klon tatarski Ginnala, dereń Milky way, kalina japońska Kilimanjaro. Liści chwilowo brak.

Obok rabata z hortensjami Annabelle, plus byliny w fioletach. Obecnie królują ambrowce Gumball.

Na pierwszym zdjęciu bardzo podoba mi się tło na tymczasowo łysych - liściastych.

A na drugim widzę tylko miskanta . Odwraca uwagę od gumbalii. Ale to bardzo ładne kulki

Chciałam Cię jeszcze zapytać o to drzewko na rogu. Na pniu. Co to?

Ptasi gaj 14:21, 07 lis 2021

Do góry
Dla Martki

W zeszłym roku 7 listopada Kasia Pestka ona nie ma wątku, ale pisala jeszcze wiosna zna prawie wszystkie trawy (może czyta). Przywiozła mi trawy trzcinnik Cheju do zobacz jakie maleństwa też z jakiejś szkółki nie pamiętam
Ty wiesz jak one się pięknie rozrosły.
Dla mnie mniejsza roślina jest lepsza.

Tutaj we wrześniu wypasione

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:19, 07 lis 2021

Do góry
Tu jesien też się pojawia, ale liście dzielnie się trzymają. I tak co roku - przed domem mają latem dużo większą suszę ale jesienią dłużej trzymają liście. Niestety rozplenice miały tu za sucho. Hakone też srednio przędzie
Dynie z własego zbioru. Taki przechowalnik z braku lepszego miejsca.
Mam listę przepisów z dynią do testowania.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:19, 07 lis 2021

Do góry
Wyskoczyłam szybko, żeby klony przed domem nie narzekały na brak zdjęć.

Ptasi gaj 14:01, 07 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, Twój ogród to uczta dla oka, wiele ma do zaoferowania, mimo że listopad. Zaintrygowała mnie ta kalina zimozielona, piękna, jaka to odmiana? Uroczy też ten widok, ze skrzynki wylewające się zielone rozetki, to rozchodniki? Świetny akcent na rabacie o tej porze roku. Bardzo ładnie przebarwia się trzcinnik krótkowłosy. Pozdrawiam

To nie skrzynka lecz dwa dębowe wkłady do kominka a roślina to Skalnica Arendsa. Miała większą, ale coś jej nie odpowiada. Mrówki mi grasują na skalniaku sypie proszkiem do pieczenia ale słabe efekty.

Kaliny kupowałam w iglaki24 zresztą dużo krzaków u nich kupowałam. Był okres na Ogrodowisku że wszyscy zaczęli się chwalić kalinami więc ja w te pędy też muszę mieć. Kupiłam 2 szt jedna przyszła bardzo marna druga w dobrym stanie. Posadziłam je obok siebie myślę, że jak się marna nie przyjmie to druga urośnie.
Wyobraź sobie że to marna maleńka przegoniła ta druga. Rozkrzewila sie i urósł ładny krzak. Drugą przesadziłam tej wiosny i się przyzwyczaja do nowego stanowiska.

Mam sporo kalin nie pamiętam nazw, Watanabe

Kilimandżaro ( nie mogę znaleźć foty) - u mnie kwitnie od wiosny do teraz. Miałam ją dosyć długo w donicy bałam się, że w gruncie zmarznie. Dopiero zeszłej jesieni wkopalam do gruntu rośnie bardzo ładnie.

Poniżej też Kaliny ta pierwsza ma bardzo ładne duże granatowe owoce.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:57, 07 lis 2021

Do góry
Ostatnie kolory róży. Późno w lecie wybujała mocno w górę. Jak przekwitnie to przytnę, ale chciałam zobaczyć co z takiego patyka będzie. Ma spokojnie 2.5m wysokosci.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:56, 07 lis 2021

Do góry
Dalie już coraz mniejsze, ale nadal cieszy możliwość bukietu sezonowego

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:50, 07 lis 2021

Do góry
Dzisiejsze kolory łapałam jak wyszło na chwilę słonce. Tego już jak na lekarstwo.

Ehhh niechże ten mój deren pagodowy variegata rośnie choć trochę w górę. Idzie na boki jak szalony a w górę nic!

Osakazuki już malutko liści ma, a szkoda bo teraz są piękne.

Summergold też cudny, ale również ubogo w liście już.
Metamorfozy ogrodowe 13:25, 07 lis 2021

Do góry
Alina moje też poginęły najgorsze że te z gór również
Sylwia

2003
druga strona - skarpa to piasek i odrobina gliny z wykopu

aktualnie prawa strona skarpy

widok z lewego (od murku) na prawy skraj
W ogródku Martki 13:24, 07 lis 2021

Do góry
I jesteśmy przed domem, widok od strony południowej.

Warzywniki

Rabata grabowa (także dość łysa).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies