Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 21:15, 03 lis 2021

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:14, 03 lis 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:13, 03 lis 2021

Do góry

Ogród z uśmiechem 21:10, 03 lis 2021

Do góry
Jesienne róże, są jak....

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:09, 03 lis 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:08, 03 lis 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:06, 03 lis 2021

Do góry
Wszystkich do których nie zaglądam ostatnio, albo zaglądam, a nie piszę zapewniam, że wątki mam zaznaczone i kiedyś znajdę czas by się odezwać, a na razie w ramach przeprosin fotki od nas choć już nieświeże bo ogród prawie z liści rozebrany

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:45, 03 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trochę fotek z ogrodu skąpanego w promieniach słonka z ubiegłego tygodnia, a dziś już mokro mgliście, dżdżyście..... takiej jesieni nie lubię i do tego z kolorów szybko ogród rozbiera, ale do tej pory była taka cudna

Sylwia, niesamowicie piękne widoki ogrodu, wyjątkowo piękna jesień w tym roku.
A tu jak na obrazach impresjonistów.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:35, 03 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Piękna jesień u Ciebie, a trawy po prostu szaleją.
Irenko, a co to za trawa na zdjęciu? Wygląda jak płonące ognisko albo fontanna.
Ogród Basi i Romka 20:27, 03 lis 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Dziś kolejny ładny dzień

Basiu, bardzo mi się podoba ten dywanik z liści, trochę sobie poszeleściłam w czasie spaceru po ogrodzie
Nacieszyłam też oczy ostatnimi kwitnącymi roślinami, a korzenie i grzybki świetne, chętnie bym przygarnęła
Pomiziaj Azę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:26, 03 lis 2021

Do góry
effka napisał(a)
Tu trochę widać pokrój Lukasa

Dziękuję za fotkę

I gratuluję gościa-Tomka! Należało Ci się
Ogród z uśmiechem 20:15, 03 lis 2021

Do góry
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam kochane moje na posty sprzed dwóch miesięcy. Mam nadzieję, że wybaczycie

mrokasia napisał(a)
Aaaaa, wróciłaś .
I fotki jakie ładne .
Z tymi astrami to czytałam, że właśnie wyrastają potwory. Producenci stosują jakieś specyfiki skarlające, kupujesz roślinę wysokości 30cm a w następnym roku ma 80cm...

Kasiu, przekonałam się na własnej skórze. Kupiłam w ub roku kilka sztuk, malutkich, kompaktowych, no i oczywiście posadziłam na brzegu rabaty. Obok niskie trawki, kukliki. Teraz mam astry doooobrze widoczne a trawki i kukliki przyduszone i zupelnie zakryte przez potworki. Ładne są, nie powiem ale wiosną muszę sporo poprzesadzać, o ile te spod spodu przeżyją

To jeden z tych "malutkich" astereków

Gosiek33 napisał(a)
Tak, tak, dlatego astry należy ukopać sobie w zaprzyjaźnionym ogródku

O to to, wiosną muszę przyjechać na "szkolenie" z dzielenia i sadzenia

April napisał(a)
Jakie śliczne portreciki
U mnie astry jeszcze mają nade mną litość i nie straszą jesienią
A jaką odmianę masz rdestu himalajskiego? Ładny kolorek kwiatów. Nie nazwę go bo się ostatnio okazało że totalnie nie znam się na kolorach

Jola, ale Ty masz pytanie Odmiana rdestu? Hmmm, muszę sama się dowiedzieć. Kupowałam u Przemka ale na doniczce nie było naklejki więc oczywiście zapomniałam. Pewnie Gosia będzie wiedziała

Nowa12 napisał(a)
Fotki super te makro. Ja to się boję za to zawilców bo kupiłam mini zdechłe sadzonki a już spore kępy z nich. A co będzie za rok jak wcisnęłam je w taki kąsek rabaty .

Makro uwielbiam, można w nich zobaczyć cudeńka
Zawilce sa świetne ale jak dla mnie za późno kwitną a jeśli się rozrastają to tylko zaleta, będziesz mieć więcej i koleżanki też

Martka napisał(a)
Jolanko, trafiłam na Twoją kolekcję róż, piękności masz u siebie. Czy możesz napisać, jakie rozmiary ma u Ciebie Desdemona? Zamówiłam ich kilka i nie wiem, jak rozstawić. Jedne źródła piszą, że mała rośnie, inne, ze duży krzaczek.

Martko kochane, przepraszam raz jeszcze za opóźnienie. Pewnie portrzebowałać odpowiedzi dużo wcześniej.
Desdemona ma u mnie ok. 1-1,2m. Rośnie na pełnej patelni i miała na pewno za małó wody. W przyszłym roku muszę o nią porządnie zadbać bo jak dla mnie powinna te książkowe 1,5 uzyskać

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:03, 03 lis 2021

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:01, 03 lis 2021

Do góry
Jesień w Poznaniu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:49, 03 lis 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
Kasya

troche jesieni
u nas mgly codzennie do poludnia

Izabelko! Twoje kaczuchy i brama to zawsze gwóźdź programu, są cudne. Ogrodowe widoczki piękne, a z tą mgłą po prostu bajkowe.
Gratuluję prezentacji w gazecie. Filmiki też obejrzałam, pochwały dla męża.
I na koniec najważniejsze, trzymaj się, dużo, dużo zdrówka dla Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie. !
Ogród Basi 19:23, 03 lis 2021

Do góry
Beatko, do tych jałowców dosadzone zostały jeszcze świerki serbskie. Zieleń tych jałowców i świerków wygląda na zdrową. Tak więc dodatek tej glinki i bentonitu chyba nie zaszkodził. Ale wiesz Beatko, ja dodałam go niewiele.

To są te jałowce rosnące na tej rabacie piaszczystej. Zdjęcia były robione w tym roku.

Ogród Basi 19:16, 03 lis 2021

Do góry
Bee napisał(a)

Witaj Basiu,

Też jestem posiadaczką ogrodu na piaskach i trafiłam na Twój wątek szukając informacji o bentonicie.

Czy mogłabyś napisać jak Ci się sprawuje ten dodatek po czasie? Czy zmienił mocno pH gleby? Czy są jakieś negatywne efekty? Czy dobrze trzyma wodę?

Kupiłaś wapniowy czy sodowy? I czy mogłabyś mi przesłać namiar na prw jeśli jesteś zadowolona z zakupu?

Beatko, dzięki za odwiedziny.
Ten bentonit mieszałam z mączką bazaltową, glinką dla wędkarzy i takim kupowanym kompostem bo nie miałam własnego. Rozsypany został na rabacie za ogrodzeniem, przy ulicy gdzie ziemia to po prostu żółty piach. Sadząc tam jałowce zaprawiało się tylko mały dołek a reszta rabaty to piach. Człowiek nie miał wtedy pojęcia jak powinno przygotować się ziemię dla roślin.
Akurat dla jałowców to jest tam OK. Ten bentonit z pozostałymi składnikami na pewno trochę poprawił jakość tamtej ziemi, trzymanie wilgoci i tak w ogóle. Nie wiem jak jest z ph gleby. Nie badałam jej wcześniej i teraz też nie. Ale to na prawdę żółty piach. Tam wiele lat była droga między ogródkami działkowymi. Nikt nigdy tam nic nie dodawał do ziemi.
Negatywnych stron tego dodatku do ziemi nie zauważyłam.
Beatko, ja poszukam tego sprzedawcy, może znajdę. Kupowałam to na Allegr....
Zaraz wstawię zdjęcia tych piaszczystych rabat przy ulicy, dla których to było przygotowywane.

Ania -Spełnione marzenie 18:57, 03 lis 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

Przepiękne róże
Ta pierwsza ma piękny mało spotykany kolor.

Pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 18:43, 03 lis 2021

Do góry
Złota Polska piękna jesień i złoty modrzew europejski

Sezon 2017 u Hanusi 18:03, 03 lis 2021

Do góry
Dziękuję, za życzenia, te się przydadzą zawsze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies