Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 16:59, 03 lis 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Wczorajsza piękna pogoda sprzyjała przyswajaniu witaminy D. Niektórzy cały dzień z tego korzystali

Takiemu to dobrze. Po minie widać, że zadowolony.
Pomidorki i papryczki wyglądają smakowicie.
Aster sercolistny bardzo ładny, taki naturalny.
W ogródku emerytki 16:36, 03 lis 2021

Do góry
Miskant Little Miss pięknie się przebarwił
Dronning Ingrid też ładny

Zdjęcia moich widoków, wyszły trochę "impresjonistycznie" i bardziej mi się podobają
Góry Kaczawskie - Poręba

Góry Wałbrzyskie - Truskolas
W ogródku emerytki 16:28, 03 lis 2021

Do góry
Ostatnie kwiatuszki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:59, 03 lis 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Cyknęłam kilka fotek przed spacerem ze szczeniorami .
Kolor ciagle jest .

Rudy z zielonym jesienią to jest to

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 14:45, 03 lis 2021

Do góry
A sąsiad robi swój ogródek kaskadowo. Tyle, że po zostawieniu nadmiaru ziemi z budowy to zupełnie wysoki uskok będzie w stosunku do naszej działki.. Ciekawe czy zamierza zrobić murek oporowy czy może skarpę ze skosem tak zebym nie miała murka obok roślin. Jak da na tym podwyższeniu jeszcze wysokie rośliny to mam już sporo cienia. Hmmm....

No ale choć tyle, że kopara się bardzo przydała z akcją kompost, fotki strona wcześniej.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 14:43, 03 lis 2021

Do góry
Podjadłam malinek i szybko ubrałam drzewka na zimę - sposób mojej mamy czyli siatka co daje się ją na styropian pod tynk i zszywacz. Idzie dużo szybciej niż zielona siatka, którą używałam w ub roku.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 14:36, 03 lis 2021

Do góry
Sąsiad rano napisał że ok 13 będzie dostawa czarnego złota ogrodnika i czy dam radę przyjechać. Byłam o 12:30 i dosłownie zmieniałam buty jak gość przyjechał. Miał ochotę zaryzykować wjazd bo kazał zagadać do koparkowego, który na szczęście dziś pracował u sąsiada obok.... czy jak coś to go wyciągnie bo bez tego nie wjedzie. Skonczyło się na tym że koparka wyciągnęła 30 tonowego kolosa z naszej działki. Poszło dość gładko. Panowie dostali na kawę i myślę, że każdy jest zadowolony

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:22, 03 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Mam pytanie o graby, bo masz je na froncie, chyba fastigiata. Czy one są bardziej kolumnowe, czy jajowate?

Teraz mam fazę na graby, najlepsza byłaby odmiana Columnaris (wbrew nazwie jest bardziej okrągła niż strzelista/kolumnowa), globus, lub monumentalis, ale znajduję jakieś oferty z małymi okazami za duże pieniądze (a chciałabym odwrotnie ).

Mam 5 grabów Fastigiata. Nigdy ich nie cięłam. Uważam, że nie ma takiej potrzeby.
Najstarsze sadzone były 5 lat temu. Miały wtedy jakieś 130 cm wysokości.

Gałązki biegną pionowo i raczej spodziewam się, że utworzą wąski owal. Typowej bardzo wąskiej kolumny, bez cięcia, chyba się nie uzyska. Odmiana Columnaris też z wiekiem nabiera krągłości. Kiedy tak patrzę na zdjęcia w necie tych różnych odmian grabów kolumnowych, to wszystkie wyglądają tak samo. Fastigiata, Columnaris, Lucas, czy też Frans Fontaine

Na pierwszym zdjęciu pięciolatek, ale rośnie w gorszej glebie. Na drugim trzylatek.

A tego dosadzałam dwa lata temu, żeby przesłonić taras sąsiada po skosie.

U Ciebie fajnie by wyglądał szpalarek wzdłuż ogrodzenia na froncie.
Ogród z uśmiechem 11:45, 03 lis 2021

Do góry
jolanka napisał(a)

Przepiękny

Jolu, czy Ty może podcinasz swojego od dołu?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:10, 03 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pychota!
Ogród prawie wymarzony … 10:45, 03 lis 2021

Do góry
Moje nie do końca jeszcze moje ambrowce chcę posadzić przed domem. Poszerzę rabate do prawie 3 metrów- w tym miejscu trawa ma bardzo ciężko, jest wiecznie wypalona od słońca i niezbyt ładnie wygląda. Pod ogrodzeniem będzie pas rozplenic-rozsadzę te dwie widoczne na zdjęciu, nastepnie będa dwa drzewka a przy nich ponownie rozplenice i lekko wysunę do przodu iteę wirginijską- to te trzy krzaczki, które obecnie mam posadzone pomiędzy rozplenicami. Na samym przodzie będą cztery kosodrzewiny posadzone tak aby zamykały tę rabatę w równej linii z tymi co rosną przy chodniczku.
Całość będzie spójna z nasadzeniami po przeciwnej stronie chodnika
Mam nadzieję,że wszystko zdążę zrobić jeszcze tej jesieni.

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 03 lis 2021

Do góry
jesienna sesja w przerwie na drugą kawę bo od rana dalszy ciąg przesadzania

Pszczelarnia 10:40, 03 lis 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gruszko od grusz, to u siostry młodszej. Ma piękny kawałek ogrodzenia z cegły i tam jest tak ciepło (słońce południowe i zachodnie ten mur ogrzewa). Grusze kupię w Kórniku. Czy wiesz, że likwidują Szkółki Kórnickie? Zrobię tam jeszcze ostatnie zakupy na pamiątkę.

Były zbiory wszelakie

Co za widok, szkoda że zapachu przez ekran nie czuć
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:39, 03 lis 2021

Do góry
effka napisał(a)
A teraz z innej bajki, potrzebuję porady czy dobrym pomysłem jest posadzenie niebieskich świerków jako szpaler drzew wzdłuż sąsiedniej działki, na której jest pusto. Chciałabym żeby osłoniły oba ogrody od bardzo ruchliwej drogi. To aż 50 mb, myślałam żeby je posadzić co 3 m, żeby miały miejsce na swobodny rozrost. Nie chcę ciasnego szpaleru drzew.

Ten na zdjęciu zdjęciu rośnie na tej naszej drugiej działce (wsadzamy tam drzewka świąteczne) i tak nam się podoba, że zachciało nam się takiego długiego lasku.

Czy to dobry pomysł, czy te świerki srebrne posadzone co 3 m nie będą łysieć od dołu? Tego bym bardzo nie chciała.

Ewa, jak je będziesz ciąc, nie będą łysieć
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:12, 03 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)
liście brzydkie, ale kwitnie i pachnie

Może i liście "brzydkie", ale akurat to zdjęcie, z tą różą bardzo mi się podoba czasami takie niepozorne są najładniejsze
Pszczelarnia 09:04, 03 lis 2021

Do góry
Ewa chciałam zapytać co to za rdest? Bardzo mi się podoba .
U Ciebie jak zawsze pięknie .

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:58, 03 lis 2021

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:56, 03 lis 2021

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 08:56, 03 lis 2021

Do góry
A teraz z innej bajki, potrzebuję porady czy dobrym pomysłem jest posadzenie niebieskich świerków jako szpaler drzew wzdłuż sąsiedniej działki, na której jest pusto. Chciałabym żeby osłoniły oba ogrody od bardzo ruchliwej drogi. To aż 50 mb, myślałam żeby je posadzić co 3 m, żeby miały miejsce na swobodny rozrost. Nie chcę ciasnego szpaleru drzew.

Ten na zdjęciu zdjęciu rośnie na tej naszej drugiej działce (wsadzamy tam drzewka świąteczne) i tak nam się podoba, że zachciało nam się takiego długiego lasku.

Czy to dobry pomysł, czy te świerki srebrne posadzone co 3 m nie będą łysieć od dołu? Tego bym bardzo nie chciała.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:55, 03 lis 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies