Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:45, 01 cze 2011

Do góry
oj lawendy to ja dziś nie posadzę
Plecy "odwdzięczyły" sie za wczoraj i teraz pokutuję i grzecznie ćwiczę...

Ale mogę pochwalić się troszkę zmianami na tarasie, żeby nie było, że mi tylko wszystko choruje

zrobiłam sobie skrzynki na kwiatki ze starych skrzyń po cegłach - wystarczyło troszkę poszlifować, dodać farby i bejcy do mazania i pędzelek do literek w dłoni

To będzie zaczarowany ogród 11:44, 01 cze 2011

Do góry
monteverde Wiem, że z ogrodowymi jest problem i pakować je na zimę należy, trzymam więc kciuki aby zakwitły Tobie w tym roku. Sąsiadka moja ma piekne okazy ale opatyla je na zimę jak male dziecko a ja dokupiłam jeszcze 6 krzewów przez internet, też ogrodowe i odmianę kwitnącą na tegorocznych pędach
Coco

Spike

You & Me Together
To będzie zaczarowany ogród 11:18, 01 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła

Ciekawe że u nas takich cudów nie ma, przecież takie cynowe wanienki były w domach ????
danusiu, napisałaś u Myszorka że całe lato to tylko lobelia, spotkalaś może gdzieś u nas białą odmianę ? bo wszędzie tylko niebieska
Zamioculcas - zamiokulkas 11:14, 01 cze 2011

Do góry
No i doczekałam się
Z wielką nieśmiałością dziś zajrzałam i ...
jest bulweczka

i ma korzonki ...

Jeszcze raz Pawle dziękuję za tak skuteczny sposób rozmnażania
Dzień Dziecka 11:08, 01 cze 2011

Do góry
Ja także życzę naszym dzieciom i wnuczkom, samych wesołych chwil i ładnych ogródeczków w zgodzie z naturą

To będzie zaczarowany ogród 11:03, 01 cze 2011

Do góry
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła
Dzień Dziecka 10:42, 01 cze 2011

Do góry
Wszystkim dzieciom dużym i małym radości nie tylko w dniu dzisiejszym

ogrodoweimpresjejolki 10:00, 01 cze 2011

Do góry
grama napisał(a)
Peonia cudna!

Grażynko, dziękuję u Ciebie też widziałam
Też żal mi maja, ale czerwiec też niesie sporo uroków no i piwonie jeszcze mają pąki

ogrodoweimpresjejolki 09:51, 01 cze 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Nasze Ogrodowisko jest piękne tętni życiem i kolorami i tyle jest tu radości i pozytywnej energii, że każdy chętnie go odwiedza Jotko chyba przyznasz mi rację Twój ogród jest taki ciepły rodzinny

Aniu, dziękuję za miłe słowa
Ogrodowisko to także moja odskocznia od codziennych problemów, to ładowanie akumulatorów jak braknie mi energii, to wspaniała encyklopedia wiedzy o roślinach, ... a przede wszystkim spotkanie z przemiłymi ludźmi,którzy mają podobne zainteresowania i możliwość odwiedzania ich cudownych ogrodów - Twojego też

Kwitnie u mnie wiele kwiatów a teraz między innymi czekam na tawułki

ogrodoweimpresjejolki 09:37, 01 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
szczególnie z ta jagodową buźką) piękna peonia, a róże już masz?) super

Aniu, róże się właśnie zaczynają rozwijać Wczoraj ponownie starałam się zlikwidować mszyce na nich, ale nie wiem czy wieczorny deszcz nie zmył oprysku ...

Była u mnie wczoraj koleżanka,która ma działeczkę w innym rejonie miasta i mówiła, że kwitnące u mnie kwiatki u niej jeszcze czekają
Czyżby moja potrzeba nacieszenia oczu kolorem spowodowała szybsze kwitnienie

Ciesz mnie wszystko, nawet żywa zieleń świerczka dwuczubego,który na Boże Narodzenie dodawał uroczystej oprawy świętom, a potem wylądował u mnie na działce i trochę odchorował. A teraz cieszy się pełnią życia

To będzie zaczarowany ogród 09:36, 01 cze 2011

Do góry
Zwariowałam, przygrzało mi sloneczko i zwariowałam. pojechałam z moim niczego nie świadomym mężem tylko po " krzaczek porzeczki i malutki jaśminowiec" a przywiozłam... 12 hortensji, 2 jaśminowce, 12 cisow, o całej masie szalwi, lubinu nie wspomnę a i jeszcze ziemia a...porzeczek nie kupiłam
Jak mi sie te hortensje rozrosną to pieknie bedzie... uwielbiam je
na razie wygladają mało więc ich jeszcze nie pokażę ale maja całą masę paków, wiec jak tylko rozkwitną ukażę je światu a teraz kilka migawek z tego poranka
hosty też zwariowaly

na dzień matki strzeliłam sobie drzewko laurowe

ten zakatek czeka na skończenie sadzenia i na ławeczkę

tu mala perspektywka na fragment kolo domu, już nie mogę sie doczekać aż rozkwitną roże, polączą się z ostrożkami i szalwią

sezon rożany rozpoczęty

Nasz przydomowy ogródek 09:33, 01 cze 2011

Do góry
A w innej części ogrodu ? Przyszedł czas na irysy , paprocie, piwonie .

Paprocie mają wyśmienite warunki. Rosną od północnej strony domu .

Irysy walczą z paprociami , hostami o pokarm. Chyba paprocie wygrywają.

Zobaczcie na takie dzieło natury.

Te iryski są w nowym miejscu po przesadzeniu. Trochę są spóźnione ale dają rady.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:15, 01 cze 2011

Do góry
mam posadzone dwa rodzaje żurawek i te jasne coś chorują,mają brązowe plamki jak myślicie czym to może być spowodowane? może jest im tam zasłonecznie?
Nasz przydomowy ogródek 09:13, 01 cze 2011

Do góry
A co u mnie słychać? Najbardziej to pewnie się cieszę tym że bonsai "ruszył" po operacji. Widać że wypuszcza odrosty. Będę przycinał i formował na "talerze". Zobaczcie jak to w tej chwili wygląda :

Cały rok w ogrodzie 09:07, 01 cze 2011

Do góry
Piwonia Delavayi

nn

nn

Liliowiec pachnący
Ogród zmyślony 09:04, 01 cze 2011

Do góry
na jednej nodze poleciałam do ogrodu. Dzisiaj znowu piękna pogoda. Słońce trochę ostre i przekłamuje lekko kolory na zdjęciach. Nie wierzyłam, ze kiedykolwiek to nastąpi, ale czuję ze wchodzę w etap, w któym zaczyna mi brakować juz tylko konkretnych roślin z zawężonej listy-to zupełnie do mnie nie podobne. Mówiłam też, ze nie widzę u siebie w ogrodzie koloru żółtego- otóż podkusiło mnie i zrobiłam zaczątek wysepki z szałwią, zółtymi berberysami, żółtawym łubinem, białą armerią i ostróżkami i zółto-brunatnym irysem. Trzeba to zagęścić
o

zakwitła pierwsza piwonia:

kosaćce syberyjskie, które wzeszły w listopadzie, przetrwały wszystkie mrozy i zrobiły wielką niespodziankę

kwitną też takie dziwne zawilce w kącie leśnym

Nie mogłam odpuścic i kupiłam białego maczka:

i jednoroczną szałwię

Na dużej rabacie brakuje mi tylko jeszcze całorocznej niskiej obwódki, ale nie wiem z czego ją zrobić, no i świerka z tyłu.Teraz na kawałku są jednoroczne begonie, ale nie chciałabym co roku powtarzać tego zabiegu z musu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:29, 01 cze 2011

Do góry
No i młody powojnik się rozwija

Ogród coli 08:11, 01 cze 2011

Do góry
Mojej robinie akacjowej 'Umbraculifera' wsadzonej ok tydzien temu zaczynaja zolknac liscie.
Czy to znak, ze sie nie przyjela? Co robic? Jak ja ratowac?

Pogaduchy skowronków 08:00, 01 cze 2011

Do góry
Na betonie kwiaty nie rosną,ale u Zbyszka ,to i na betonie dają radę!

Miłego dnia dzieciaki!

Testowe dodawanie zdjęć 08:00, 01 cze 2011

Do góry
test

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies