Nasze Ogrodowisko jest piękne tętni życiem i kolorami i tyle jest tu radości i pozytywnej energii, że każdy chętnie go odwiedza Jotko chyba przyznasz mi rację Twój ogród jest taki ciepły rodzinny
Aniu, róże się właśnie zaczynają rozwijać Wczoraj ponownie starałam się zlikwidować mszyce na nich, ale nie wiem czy wieczorny deszcz nie zmył oprysku ...
Była u mnie wczoraj koleżanka,która ma działeczkę w innym rejonie miasta i mówiła, że kwitnące u mnie kwiatki u niej jeszcze czekają
Czyżby moja potrzeba nacieszenia oczu kolorem spowodowała szybsze kwitnienie
Ciesz mnie wszystko, nawet żywa zieleń świerczka dwuczubego,który na Boże Narodzenie dodawał uroczystej oprawy świętom, a potem wylądował u mnie na działce i trochę odchorował. A teraz cieszy się pełnią życia
Aniu, dziękuję za miłe słowa
Ogrodowisko to także moja odskocznia od codziennych problemów, to ładowanie akumulatorów jak braknie mi energii, to wspaniała encyklopedia wiedzy o roślinach, ... a przede wszystkim spotkanie z przemiłymi ludźmi,którzy mają podobne zainteresowania i możliwość odwiedzania ich cudownych ogrodów - Twojego też
Kwitnie u mnie wiele kwiatów a teraz między innymi czekam na tawułki
Świerczek cudnie odwdzięcza się za danie drugiego życia! Piekne przyrosty...a kwiaty! powzdycham sobie do tych róż i piwonii, bo ja się boję ich u siebie, że nie podołam...
no nic, ale leśnik mi kiedyś mówił, że powinien być jeden, zresztą ja zaniedbałam u siebie też i mam olbrzymiego świerka z dwoma przewodnikami, jest za wysoki,żebym teraz mogła ciachnąć) ten Twój Ursyn ma wiśniowoczerwone płatki zewnętrzne są ułożone okółkowo, a wewnątrz są pręciki zredukowane do nitek pręcikowych, czerwono-żółte. Piwonia ta może bardzo długo pozostawać na jednym miejscu, nawet do 50 lat. Jeżeli dzielimy karpę (np. w celu rozmnożenia), musimy się liczyć z tym, że nowa roślina może nie kwitnąć nawet przez 5 lat. Pobierając sadzonki ze starej karpy trzeba zadbać żeby znalazło się na nich nie mniej niż 3 oczka pędowe. )