Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowe przygody 11:22, 30 lis 2014

Do góry
Istne jeżówkowe szaleństwo W przyszłym roku u mnie na pewno pojawi się ich więcej, muszę sobie zapisać numer strony z twoimi zdjęciami jest z czego wybierać, a z dostępnością tych kwiatów akurat nie mam żadnych problemów.
Ogródek Iwony 19:57, 29 lis 2014

Do góry
Niestety święta stały się dobrym interesem i zarobkiem w każdej chyba dziedzinie, a nic nie tanieje tylko z roku na rok wszystko coraz droższe. U mnie grudzień pod tym względem też nie należy do ulubionych. Dochodzą urodziny taty, siostry i od 2 lat urodziny chrześniaka, na dodatek w tym roku wielkie rodzinne święta, ponad 20 osób, oczywiście u mnie w domu. Kruchy będzie ten grudzień. Co do prezentów mnie zawsze bardziej cieszył taki, który ktoś wybrał z chęci wręczenia czegoś szczególnego, pomyślał nad tym, a nie wszedł do pierwszego lepszego sklepu i zabrał z półki kolejny zestaw świąteczny. Mam całkiem odmienne podejście do świąt niż cała moja rodzina, ale cóż ja sobie robię namiastkę świąt po swojemu Temat rzeka.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:33, 29 lis 2014

Do góry
Aganiu jeszcze do tego dopieszczenia troszke brakuje, ale dziękuje bardzo. Szycie precyzyjne w przyszłym sezonie

Beato dziękuje

Violu wiele zdjęć nie dodam bo są nieaktualne Na jesieni jeszcze troszke pozmieniałem i nie pokazałem efektów bo jeszcze nic nie widać, ale mam nadzieję, że już w czerwcu jakiś efekt będzie

Aniu w końcu lubimy te same rośliny i barwne nasadzenia Tylko różniaca jest jedna... mam 3 razy mniejsze pole do popisu. Ja cały czas czytam Twój wątek, ale nie nabijam postów bo moje zdanie na temat ogrodu znasz, a i tak wątek pędzi

Kasiu bardzo dziękuje za te wszystkie słowa

Teraz uciekam bo mam wolną chate... cisza, spokój, zero pretensji, poganiania
Trzeba wykorzystać te dwa dni w pełni na relaks psychiczny.
Zrobiłem kolejne 3 wianki, 2 cośie i prawie udekorowałem jedną choinkę brzozową. Zdjęć na chwilę obecną brak
Ogródek Iwony 19:23, 29 lis 2014

Do góry
U skąd ja to znam, malowanie na wysokościach, wyjątkowo tego nie lubie, a u mojej siostry też antresola i dwie wielkie ściany po prawie 6 metrów, wszyscy się ze mnie śmiali jak na rusztowaniach malowałem w pasach Są w tym roku nawet plany na 4,5 metrową choinkę, ale kto to będzie ubierał to nie wiem.
Bombki z kaszy chyba też sobie zrobię bo bardzo mi się spodobały
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:42, 29 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Zdjęcia w przepisowej liczbie wkleiłem, więcej nie można

Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:13, 28 lis 2014

Do góry
Gosiu przy okazji wiesz, że rzeczywistość już nie taka kolorowa nad czystością działki i detali trzeba jeszcze sporo popracować, ale w przyszłym roku mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć taki stan w 70%

Piotrze mój ogród właśnie tak powstał Nawsadzałem nazbierałem, a później musiałem kombinować i prawie wszystko przerobiłem lub planuję jeszcze przerobić
Bardzo mi miło jak ktoś docenia to co zrobiłem, a mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Violu cieszy mnie to bardzo, że się podoba

Iwono dziękuj

Kasiu miło mi, że tak uważasz o mich kompozycjach, które w większości są przypadkiem i robione na wyczucie. Zdjęcia zawsze staram się robić bardziej wyraziste, aby więcej detali było widocznych, wszystko robię na manualnym trybie aparatu, programy graficzne potrafię obsłużyć, ale z tym za dużo roboty, a ja leń od urodzenia
Może na zdjęciach wydaje się, że wszystko takie spójne i razem połączone, a tak na prawdę jest bardzo rozlazłe Działka ma 60m długości, a tylko 15 szerokości, ale dzięki temu ogrodu nie widać za jednym razem, trzeba troszkę pospacerować

Marysiu na większość rabat rośliny tak 'dynamicznie' zacząłem sadzić od 2010, ale w tym roku i tak całkowicie wszystko przemeblowałem, powiększyłem i sporo dosadziłem. Zdjęcia to głównie efekt tegorocznych prac. Kilku miejsc nie pokazałem bo już są nieaktualne, a ich obecny stan nie nadaje się na pokazanie
Jedynie przedogródek to rabata założona 8 lat temu, tylko z tych założeń niewiele zostało, a dosadzam tam od 3 lat liliowce, lilie i żurawki. Rabata z bukszpanami na przykład powstała wiosną tego roku praktycznie od podstaw Rabaty z hortensjami w lipcu jeszcze nie było.

Iwonko i tak przekroczyłem limit o 2 zdjęcia Zimą jeszcze zapewne coś powklejam, ale już chyba większość pokazałem i nie chce się za bardzo powtarzać
W nowym sezonie mam taką nadzieję, że będzie więcej do pokazania, ale trzeba jeszcze z 5 miesięcy poczekać...ehh to brzmi jak wieczność

Victorio kopiować można jak najbardziej bardzo mi z tego powodu miło.
Zdjęcia w przepisowej liczbie wkleiłem, więcej nie można
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:56, 28 lis 2014

Do góry
Olu dziękuje

Jolu to sobie zaglądamy do siebie po cichu Bardzo mi schlebiają takie słowa. Wygrana fakt była, ale o nagrodach organizator zapomniał Na temat rodziny już szkoda co mówić, niektórych nie da się zmienić...

Ewo w tym właśnie problem, że w promieniu 3-4 metrów będzie mnóstwo innych bylin i traw, które potrzebują wody i z tego co czytam po kilku latach brzozy wypiją całą wode, a podcinanie korzeni stosuje w przypadku tuji sąsiada(oczywiście nie tak żeby zniszczyć, a nie wrastały zbyt mocno w moje rabaty) jednak na gęstej bylinowej rabacie takie czynności mogą być utrudnione. Brak mi pomysłu na inne drzewa, a nie ukrywam, że brzozy bardzo by pasowały, ale musiałbym ograniczyć roślinność o co najmniej połowę.

Bogusiu nic nie stoi na przeszkodzie by zobaczyć ogród po zmianach bo od odwiedzin wiele się zmieniło

Ewo(Nallar) dziękuje bardzo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:55, 28 lis 2014

Do góry
Ewo choineczke wkleiłem jako inspiracje i ja najbardziej można kopiować, z resztą cieszy mnie to jak kogoś zainspirowałęm

Brzozami na bylinówce martwię się głównie z powodu ich pijaństwa i ostatnio tyle czytałem na forum, że pod nimi nic nie rośnie, chociaż na wielu zdjęciach widziałem jednak co innego. Chciałem posadzić pod nimi rozchodniki, bukszpany, bodziszki, żurawki i jeszcze kilka, a troszkę bardziej oddalone od nich będą róże i masa innych bylin wszystko utrzymane w kolorystyce, różowo fioletowo purpurowej.
W sumie planuje rozłożyć linie kroplującą, fakt automat na razie to nie będzie, ale mam studnie to podlewać mogę do woli.

Jolu bardzo mi miło, fakt nie jest to ogród marzeń, ale na taki mam jeszcze sporo czasu, a w obecnym bardzo dobrze się czuję i nadmiar kolorów jest taki radosny

Mileno cieszy mnie to bardzo, że wizytówka zachęca do odwiedzin

Jagodo mój ogród całkiem w innym stylu od twojego, ale o to chyba chodzi, że jak ja chce się nacieszyć porządkiem, nowoczesnością i sensownymi nasadzeniami odwiedzam takie ogrody jak Twój, a jak ty chcesz troszkę szaleństwa i koloru zobaczyć możesz odwiedzić np taki ja mój
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:46, 28 lis 2014

Do góry
Danusiu bardzo dziękuje. Jak przeczytałem o Twoim weekendowym wyjeździe od razu pobiegłem zapytać gdzie rodzice jadą z tej samej okazji, ale jednak do Ustronia

Beatko bardzo mi miło. Fakt choinka jest strasznie pracochłonna, ale ta duma po skończeniu najlepsza ja jeszcze muszę jedną poprawić, ale to nie będzie długo trwało... tak myśle

Dorcia ogromnie dziękuje

Mirko taki klej można kupić w marketach budowlanych, w sklepach z artykułami do plastyków i myślę, że nawet w kwiaciarni by sprzedali w ostateczności. Ja kupuję jednak zawsze większe paczki bo bardziej się opłaca, a często korzystam. Oczywiście do takiego kleju trzeba mieć taki pistolet

Ewo(777) uroczo pstrokaty bardzo dziękuje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:52, 28 lis 2014

Do góry
Zapraszam wszystkich do odwiedzenia wizytówki

Reniu bardzo mi miło
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:47, 28 lis 2014

Do góry
Największa jest kolekcja żurawek.

Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:43, 28 lis 2014

Do góry
Lilie
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:41, 28 lis 2014

Do góry
Przedstawię też fragmenty moich trzech największych kolekcji roślin
Liliowce jako pierwsze.

Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:37, 28 lis 2014

Do góry
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:35, 28 lis 2014

Do góry
Druga część ogrodu.
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:26, 28 lis 2014

Do góry
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:22, 28 lis 2014

Do góry
Wizytówka - Ogrodowe przygody 00:04, 28 lis 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie
Pierwsza rabata w ogrodzie powstała 8 lat temu. Przez kolejne 4 lat zmiany były niezauważalne i bardzo skromne. W 2010 zacząłem tworzyć ogród popełniając przez kolejne lata wiele błędów na których myślałem, że się ucze Od roku od momentu wstąpienia na Ogrodowisko cały ogród zmieniam sukcesywnie porządkując, przesadzając, dosadzając naprawiając swoje błędy. Powstało kilka nowych rabat, ale tak na prawdę jestem w połowie drogi do realizacji wszystkich celów i planów.
Zapraszam do oglądania ogrodu bardzo kolorowego
Wizytówka nie jest podzielona na pory roku bo nie mam aktualnych zdjęć wiosny, a zdjęć zimy nie mam w ogóle. Poprawie w przyszłym sezonie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:49, 27 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agato ja sam jestem ciekaw jak mi to wyjdzie

Mileno za tydzień to będą inne i choinki zapewne będą gotowe
No to pokaże

Ja to na ozdoby świąteczne cieszę sie jak małe dziecko i czym bardziej kokoszkowo i błyszcząco tym lepiej

Tak nietypowo

Ten mi się nie podoba

Sam sie zdziwiłem, że połączenie bieli złota i srebra tak przyzwoicie się prezentuje.

Mega kokoszkowo i błyszcząco... mój ulubiony

Zapomniałem o zawieszkach...

Kurcze,ale ty zdolny jesteś
Śliczne !
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:45, 27 lis 2014

Do góry
Piotrze dziękuje bardzo za uznanie, bo nie zawsze doceniana moja praca i to przez tych obdarowywanych głównie

Bogusiu no wiesz co tradycji ogrodowiskowego wiankowania nie propagujesz

Gosiu tańsze to były jak byłem w połowie listopada, teraz troszke taniej niż normalnie, ale za to ozdoby o dużo tańsze

Mario nie ma co podejmować pochopnych decyzji i sadzić później na szybko co wpadnie w łapki. Zima czy będzie czy nie, nie wiadomo, ale ten czas i tak przesiedzimy w większości w domu, więc czasu na planowanie będzie sporo. Mnie najlepiej wyszły te rabaty zaplanowane właśnie zimą zeszłego roku

Agato

Vivo ja też jeszcze sporo chciałem zrobić, przede wszystkim przygotować glebę pod przyszłą rabatę, ale nie wyszło. Ja prace też zakończyłem, muszę tylko co nieco okryć przed ewentualnym chłodem

Iwonko już podziwiałem, ale kto wie bombki z kaszy może sobie zrobię

Mało mam ostatnio czasu, nieprzyjemne sytuacje też mnie nie omijają, ale co zrobić. Naobiecywałem ostatnio sporo i powoli staram się wywiązywać z obietnic między innymi siedzę nad wizytówką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies