Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

victoriagos 22:05, 28 lis 2014

Czytam, podglądam, podziwiam
kolorowo i radośnie, pozwolisz że zagapię nasadzenia - ja nadal w powijakach

Wizytówka boska, poproszę więcej zdjęć podobnie jak Iwona
Luki 22:13, 28 lis 2014

Gosiu przy okazji wiesz, że rzeczywistość już nie taka kolorowa nad czystością działki i detali trzeba jeszcze sporo popracować, ale w przyszłym roku mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć taki stan w 70%

Piotrze mój ogród właśnie tak powstał Nawsadzałem nazbierałem, a później musiałem kombinować i prawie wszystko przerobiłem lub planuję jeszcze przerobić
Bardzo mi miło jak ktoś docenia to co zrobiłem, a mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Violu cieszy mnie to bardzo, że się podoba

Iwono dziękuj

Kasiu miło mi, że tak uważasz o mich kompozycjach, które w większości są przypadkiem i robione na wyczucie. Zdjęcia zawsze staram się robić bardziej wyraziste, aby więcej detali było widocznych, wszystko robię na manualnym trybie aparatu, programy graficzne potrafię obsłużyć, ale z tym za dużo roboty, a ja leń od urodzenia
Może na zdjęciach wydaje się, że wszystko takie spójne i razem połączone, a tak na prawdę jest bardzo rozlazłe Działka ma 60m długości, a tylko 15 szerokości, ale dzięki temu ogrodu nie widać za jednym razem, trzeba troszkę pospacerować

Marysiu na większość rabat rośliny tak 'dynamicznie' zacząłem sadzić od 2010, ale w tym roku i tak całkowicie wszystko przemeblowałem, powiększyłem i sporo dosadziłem. Zdjęcia to głównie efekt tegorocznych prac. Kilku miejsc nie pokazałem bo już są nieaktualne, a ich obecny stan nie nadaje się na pokazanie
Jedynie przedogródek to rabata założona 8 lat temu, tylko z tych założeń niewiele zostało, a dosadzam tam od 3 lat liliowce, lilie i żurawki. Rabata z bukszpanami na przykład powstała wiosną tego roku praktycznie od podstaw Rabaty z hortensjami w lipcu jeszcze nie było.

Iwonko i tak przekroczyłem limit o 2 zdjęcia Zimą jeszcze zapewne coś powklejam, ale już chyba większość pokazałem i nie chce się za bardzo powtarzać
W nowym sezonie mam taką nadzieję, że będzie więcej do pokazania, ale trzeba jeszcze z 5 miesięcy poczekać...ehh to brzmi jak wieczność

Victorio kopiować można jak najbardziej bardzo mi z tego powodu miło.
Zdjęcia w przepisowej liczbie wkleiłem, więcej nie można
Agania 22:18, 28 lis 2014

Łukasz, ale piękna wizytówka, piękności, dopieszczony masz ogród jak spod igły

Pozdrawiam
beta 08:44, 29 lis 2014

Łukaszu świetna wizytówka-kolorowo, radośnie, przepięknie
Viola 18:42, 29 lis 2014

Luki napisał(a)

Zdjęcia w przepisowej liczbie wkleiłem, więcej nie można

Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Zmieńmy przepisy!!!
Mala_Mi 18:50, 29 lis 2014

Śledzę Cię na telefonie w wolnych chwilach...ale tam jestem niezalogowana. Wiec nic nie piszę.
Ale teraz napiszę z kompa.. super wizytówka.. uporządkowanie i kolorowo.. czyli mój ideał
kasiek 19:03, 29 lis 2014

Właśnie pooglądałam Twoją wizytówkę i muszę Ci pogratulować - szczerze i otwarcie - niesamowicie zmieniłeś ogród a zwłaszcza jego wejście!
Jestem pod gigantycznym wrażeniem! Wianki tez piękne
Luki 19:33, 29 lis 2014

Aganiu jeszcze do tego dopieszczenia troszke brakuje, ale dziękuje bardzo. Szycie precyzyjne w przyszłym sezonie

Beato dziękuje

Violu wiele zdjęć nie dodam bo są nieaktualne Na jesieni jeszcze troszke pozmieniałem i nie pokazałem efektów bo jeszcze nic nie widać, ale mam nadzieję, że już w czerwcu jakiś efekt będzie

Aniu w końcu lubimy te same rośliny i barwne nasadzenia Tylko różniaca jest jedna... mam 3 razy mniejsze pole do popisu. Ja cały czas czytam Twój wątek, ale nie nabijam postów bo moje zdanie na temat ogrodu znasz, a i tak wątek pędzi

Kasiu bardzo dziękuje za te wszystkie słowa

Teraz uciekam bo mam wolną chate... cisza, spokój, zero pretensji, poganiania
Trzeba wykorzystać te dwa dni w pełni na relaks psychiczny.
Zrobiłem kolejne 3 wianki, 2 cośie i prawie udekorowałem jedną choinkę brzozową. Zdjęć na chwilę obecną brak
Iwk4 19:38, 29 lis 2014

Ciekawa jestem udekorowanej choinki. Mi chyba już się takiej nie uda zrobić. Za zimno, aby ganiać po lesie za gałązkami brzozy. Na drugi rok będę pamiętała, aby przynieść gałązki z jesiennego spaceru.
Olili 20:08, 29 lis 2014

Łukaszu - wizytówka super,instrukcja robienia choinki bardzo użyteczna ,
wianki cudne ,sama też uwielbiam robić,który najładniejszy nie typuję,bo każdy musi pasować do stylu domu i wtedy zyskują na uroku jeszcze bardziej! Pozdrawiam