Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pszczelarnia 10:32, 28 lis 2014

Łukasz, ta choinka z witek - inspirująca. Zrobię też, dziękuję (mam nadzieje, że "control c control v" Ci nie przeszkadza?).

A co Ci najbardziej przeszkadza w rabacie bylinowej pod brzozami - czym się martwisz?

Dodatkowo wstawię sobie wielki żywy świerk na taras, bo i tak jest do wycięcia.
lojalna_ 10:35, 28 lis 2014

Cudna ...........soczyscie, kolorowo zielen energetyzujaca musisz i powinienes byc dumny naprawde piekny i przyjazny jest Twój ogród
Mille 12:11, 28 lis 2014

Obejrzałam wizytówkę... i cóż, rzeczywiście spełnia swoją rolę, bo zachęca do odwiedzin ogrodu, choćby wirtualnie
Jagodaa 12:15, 28 lis 2014

Łukasz, gratuluję Wizytówki! Bardzo przyjemnie się ją ogląda, cieszę się, że można w każdej chwili zobaczyć sobie Twój ogród w pigułce .

Wianki piękne, ślicznie wyszły.
Luki 12:46, 28 lis 2014

Danusiu bardzo dziękuje. Jak przeczytałem o Twoim weekendowym wyjeździe od razu pobiegłem zapytać gdzie rodzice jadą z tej samej okazji, ale jednak do Ustronia

Beatko bardzo mi miło. Fakt choinka jest strasznie pracochłonna, ale ta duma po skończeniu najlepsza ja jeszcze muszę jedną poprawić, ale to nie będzie długo trwało... tak myśle

Dorcia ogromnie dziękuje

Mirko taki klej można kupić w marketach budowlanych, w sklepach z artykułami do plastyków i myślę, że nawet w kwiaciarni by sprzedali w ostateczności. Ja kupuję jednak zawsze większe paczki bo bardziej się opłaca, a często korzystam. Oczywiście do takiego kleju trzeba mieć taki pistolet

Ewo(777) uroczo pstrokaty bardzo dziękuje.
Luki 12:55, 28 lis 2014

Ewo choineczke wkleiłem jako inspiracje i ja najbardziej można kopiować, z resztą cieszy mnie to jak kogoś zainspirowałęm

Brzozami na bylinówce martwię się głównie z powodu ich pijaństwa i ostatnio tyle czytałem na forum, że pod nimi nic nie rośnie, chociaż na wielu zdjęciach widziałem jednak co innego. Chciałem posadzić pod nimi rozchodniki, bukszpany, bodziszki, żurawki i jeszcze kilka, a troszkę bardziej oddalone od nich będą róże i masa innych bylin wszystko utrzymane w kolorystyce, różowo fioletowo purpurowej.
W sumie planuje rozłożyć linie kroplującą, fakt automat na razie to nie będzie, ale mam studnie to podlewać mogę do woli.

Jolu bardzo mi miło, fakt nie jest to ogród marzeń, ale na taki mam jeszcze sporo czasu, a w obecnym bardzo dobrze się czuję i nadmiar kolorów jest taki radosny

Mileno cieszy mnie to bardzo, że wizytówka zachęca do odwiedzin

Jagodo mój ogród całkiem w innym stylu od twojego, ale o to chyba chodzi, że jak ja chce się nacieszyć porządkiem, nowoczesnością i sensownymi nasadzeniami odwiedzam takie ogrody jak Twój, a jak ty chcesz troszkę szaleństwa i koloru zobaczyć możesz odwiedzić np taki ja mój
leon60 13:01, 28 lis 2014

Wizytówka urocza gratki !
Joku 13:12, 28 lis 2014

Jestem stałą, w miarę regularną podpatrywaczką twojej pasji. Podziwiam zdolności i chęć pracy. Efekt wart nagrody (już jakąś zdobyłeś o ile dobrze pamiętam) i podziwu. Najbardziej zaskoczył mnie fakt że dokonałeś takiej "rewolucji" w ciągu jednego roku. Oj, młodość.... Mam nadzieję że rodzina docenia twoje osiągnięcia (od dłuższego czasu brak wzmianki o negocjacjach ).
Wizytówka jak i twój ogród przepiękne.
Pszczelarnia 13:18, 28 lis 2014

Z bodziszkami i żurawkami pod brzozami będzie kiepsko. Szałwia i rozchodniki dają radę. Bukszpany trochę dolejesz. I będzie dobrze. One (brzozy) mają jeszcze taki szeroki system korzeniowy, swoim brzozom a ich korzeniom regularnie odcinam dojście do żywopłotu bukowego, który rośnie 3 metry od nich.
boguslawa_ma... 13:39, 28 lis 2014

Łukasz wizytówkę widziałam
Cieszę się że mogłam osobiście być w twoim ogrodzie