Witam serdecznie nieznajoma, i jakze serdeczna, mila ogrodniczke, Bambolinke
Z taka miloscia a zarazem lekkoscia piora, opisujesz swoj ogrod, ze czytajac, czulam sie jakbym tam byla, stala na tarasie i wzrokiem podazala za Twoimi slowami opisu miejsc i roslin. Zapach? Moge sobie tylko wyobrazic. Floksy i malwy? Tak, flosy mam, malwy nie chcialy zadomowic sie u mnie, chociaz bardzo tego pragnelam; to rowniez kwiaty- wspomnienia i w moim zyciu.
3M znam, to piekne miasta, mam przemile wspomnienia z nich, chcialabym moc kiedys je jeszcze odwiedzic, pochodzic po uliczkach, powspominac. Przy okazji odwiedzin, zajrzec do zachwalanych ogrodow Hortulus. Nigdy tam nie bylam, wielokrotnie czytalam i ogladalam relacje; rzeczywiscie piekne miejsce. Nie dziwie Ci sie, ze z przyjemnoscia spedzasz tam wolny czas.
Czy mamy szanse na relacje z Twoich odwiedzin? Jezeli z jakichkolwiek powodow, nie chcesz zakladac watku( a z checia i podstepnie bedziemy Cie tu do tego namawiac) mozesz podzielic sie z nami tutaj, u mnie, miejsca wystarczy Wyobrazam sobie, ze teraz musi byc tam naprawde pieknie...
Wyspa kwiatowa Mainau; chyba rozumiesz dlaczego jestem zakochana w Bawarii i jej okolicach
Dziekuje za tak mily, pelen ciepla wpis, sprawilas mi nim ogromna radosc. Poczulam sie troche zmieszana i wzruszona...Tak po ludzku, zwyczajnie.
Maly ,, poltorakomandosawpudelkuodzapalekkawalekpsa,, spi, podrapie go od pieknej czarnulki,
Tary powiadasz? Piekne imie.
Moj dog mial na imie Taro. Odszedl, a moje serce rozpadlo sie na kawalki.
Ma swoje miejsce w ogrodzie, rosna tam moje ukochane piwonie...
Zuza Dziękuję! Nie mogę przestać chłonąć! Co naprawdę może dziwić zważywszy, że rok temu nie chciałam w ogrodzie 1) róż 2) koloru żółtego.
Zachwyty nad różanką i pozostałymi rabatami chwytaj, to stany bardzo ulotne i lepiej za dużo niż za mało zdjęć Zuzko, różany obłęd!
Łucjo, a jakie stanowisko byłoby optymalne? Idę obejrzeć Twoją GC.
Różanka przed domem JEDNAK musi być skorygowana akcentami. Jest mdło. Opierałam się przed fioletem i nadal opieram, ale purpurowa driakiew i purpurowe chabry może zmienią sytuację? Tylko są tak malutkie, że róże zdążą już przekwitnąć, zanim im obok akcenciki wyrosną
Ale same w sobie Olivie i Gertrudy piękne. Hmmm… A może jednak fiolet lepiej je połączy?????
W ogrodzie szaleństwo różane i ogólne. Wstawię więc jeszcze kilka fotek. Caradonna króluje.
Ta szałwia pod dereniem wysiała się i mam wrażenie, że nie odstaje cechami od matki???
Hej wszystko ma swoje plusy i minusy, np. świerki, jodły koreańskie i inne iglaki i inne wysokie sadzone 5 lat temu w lesie mają przyrost 10-15 cm. Przykład poniżej - moje sadzone 5 lat temu w lesie i mojej mamy w polu 2 lata temu (wyjściowo drzewko tej samej wielkości).
Lecę pooglądać Twoje piękne pole
Dawno nie było zakupów. Obejrzałam ceny drzewek…… Tu zapadło długie milczenie. Jak dobrze, że większość kupiłam w zeszłym roku. O cenach klonów już nawet nie wspomnę.
W każdym razie wielkie tiarelle, szałwie i amsonia przyjechały ze mną. Jakie stanowisko macie dla amsonii?