Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:41, 07 cze 2022

A widzisz, coś mi żółtego mignęło u Ciebie
W każdym razie widziałam gdzieś na zdjęciach piękny, duży krzew w pełnym rozkwicie i aż się rozmarzyłam, że tak mogłabym mieć
Ta róża ma tak romantycznie przewieszające się kwiaty, kiedyś mi to przeszkadzało(tak jak cały czas u MW), a teraz podoba. Przy dobrym prowadzeniu można to super wyeksponować.
antracyt 11:58, 07 cze 2022

Po raz kolejny różanka Zapowiadają spore deszcze na wieczór i takie widoki mogą się już rano nie powtórzyć, więc męczenia ciąg dalszy
antracyt 12:07, 07 cze 2022

Coraz bardziej odsuwamy się od domu

Kokesz 12:21, 07 cze 2022

Łał masz się gdzie rozpędzać na takiej powierzchni super Ci wyszła różanka
W przyszłym roku chyba też podpędzę dalie w donicach, jednak efekt jest szybszy
Tylko czasem mam tak dosyć tych roślin w donicach i tego że czekają na posadzenie a ja nie mam czasu, że wolę je jak najszybciej posadzić i mieć z głowy
antracyt 12:25, 07 cze 2022

A tutaj widać dlaczego tak mi nowe zabudowy przeszkadzają... tam gdzie już stoi bliźniak, jeszcze niedawno był sosnowy lasek.
Wiejska cały czas nieogarnięta, ale się do niej zbieram.

Na zdjęciach doskonale widać, jakie mam wąsy na kancikach, ale już niedługo
Właśnie wypróbowuję nowy sprzęt - dowód poniżej. Uwaga, zdjęcie drastyczne
Łączka krokusowa poszła pod nóż.

Tym "eleganckim" akcentem kończę dzisiejszą porcję zdjęć i wracam do cięcia

antracyt 12:31, 07 cze 2022

Kokesz napisał(a)
Łał masz się gdzie rozpędzać na takiej powierzchni super Ci wyszła różanka
W przyszłym roku chyba też podpędzę dalie w donicach, jednak efekt jest szybszy
Tylko czasem mam tak dosyć tych roślin w donicach i tego że czekają na posadzenie a ja nie mam czasu, że wolę je jak najszybciej posadzić i mieć z głowy

Ja czasem wolałabym się tak nie rozpędzać, bo wiecznie nie nadążam z ogarnięciem całości.
Niedawno dostałam karpę dalii i ona bardzo ładnie goni resztę. Zakwitnie pewnie z 2 tygodniowym opóźnieniem, czyli nie tak dużym. Ja mam gdzie trzymać doniczki, ale jakbym nie miała szklarni to bym wsadzała bezpośrednio do ziemi.
Ty masz tak gęsto, że nie musisz się przejmować, że dalie trochę później startują
Kasiek 13:49, 07 cze 2022

antracyt napisał(a)
Dziewczyny, przy oprysku kaliny, ściągałam przy okazji mechanicznie tarczki. Z wiązem to nie taka prosta sprawa, on ma gałązek od zatrzęsienia i to dość kruchych, a do rego chropowatych. Przetestowałam takie domowe sposoby na roślinach doniczkowych i czasem pomogło, a czasem nie(w zależności od liczebności szkodnika). W każdym razie będę walczyć

Przetestuj sobie olej neem( znany tez jako miodla indyjska)

Reszta sie zachwycam i ide po wiecej

Martka 14:08, 07 cze 2022

antracyt napisał(a)
Martko, specjalnie dla Ciebie

Moja Golden Celebration nie ma odpowiedniej miejscówki i niestety nie prezentuje się tak, jakby mogła. Ale u jednej z dziewczyn (czyżby u Łucji?) rośnie imponujący krzew i tam jest co podziwiać.
Różowy bonusik ze zdjęcia to Queen of Sweden, która mi w tym roku psikusa zrobiła. Najpiękniej zakwitła od strony płotu
Dalia to Veronnes Obsidian.

Zuza Dziękuję! Nie mogę przestać chłonąć! Co naprawdę może dziwić zważywszy, że rok temu nie chciałam w ogrodzie 1) róż 2) koloru żółtego.
Zachwyty nad różanką i pozostałymi rabatami chwytaj, to stany bardzo ulotne i lepiej za dużo niż za mało zdjęć Zuzko, różany obłęd!

Łucjo, a jakie stanowisko byłoby optymalne? Idę obejrzeć Twoją GC.
antracyt 19:10, 07 cze 2022

Kasiek napisał(a)

Przetestuj sobie olej neem( znany tez jako miodla indyjska)

Reszta sie zachwycam i ide po wiecej

Coś mi ta nazwa mówi, będę szukać.
antracyt 19:16, 07 cze 2022

Martka napisał(a)

Zuza Dziękuję! Nie mogę przestać chłonąć! Co naprawdę może dziwić zważywszy, że rok temu nie chciałam w ogrodzie 1) róż 2) koloru żółtego.

No i świetnie
Też jeszcze niedawno ne chciałam żółtego w ogrodzie, a pomarańczu to już w ogóle.. a za chwilę zaczną mi kwitnąć pomarańczowe na maxa dalie