Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 23:01, 07 paź 2016

Do góry
pełniki żółte..? na fotkach takie kremowe mi sie wydawały...

wiesz o czym jeszcze myslę, o rodgersji. masz, znasz? trudne to to?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:58, 07 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kochani.. wiem, ze trochę Was zagląda.. dopadło mnie terminowe zlecenie wiec cieszę się, ze je mam i ryję non stop aby się wyrobić.. niestety forum musi iść w odstawkę... doba ma 24 godziny i ani sekundy więcej.. Znam mechanizm działania Forum... i prawda jest tka, że jak się na wątku nic nie dzieje to mało osób zagląda bo po prostu nie ma po co.. I nie ma to wcale znaczenia, że jak kogoś lubię i nie zaglądam, to już go nie lubię.. tak samo jest w drugą stronę.. Zaglądanie do innych motywuje drugą stronę do rewizyty i tak szybko się wskakuje do kogoś.. Bo albo rewizyta, albo patrzenie na plusiki,.. to jedyna szybka droga by do kogoś trafić, inaczej trzeba szukać konkretnego wątku.. a nazwy się mylą na potęgę

Wrzuciłam sporo zdjęć i nie mam nowych ,wiec .. cisza na pokładzie. w ogrodzie nic się nie dzieje bo mnie tam po prost nie ma.. nawwt filtry są nie czyszcozne i woda wylewała się z oczka.. na szczęście deszczu tyle spasło, ze mało co a ryby by do drzwi pukały.. Zapchany filtr wylewał wodę z oczka i nie wypłynęły

Ania zastanawiam się czy nie zrobiła sie z naszego forum za duża kawiarenka? czemu przejmujemy sie czy ktos do nas zaglada? powinno byc tak ze gdy ma się problem/pytanie ogrodowe to sie pisze prawda? tak jakby forum to były wyścigi ko ma więcej stron.. po co..
Ogród z pergolą 22:55, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no co ty az tak się w to nie zagłębiałam, Luki napisał jarzmianka to jarzmianka. mi to różnicy nie robi
dostałam od MałejMi orliki tylko też właśnie pisała że kolor to loteria ale kazdy los wygrywa
luzik... ja juz jesem przeszczęśliwa.

zrobiłam obchod po ogrodzie, wyliczyłam ile cisa zamówić. jednak ta frontowa co M przekopywal w nd nie nadaje się na sadzenie, na wiosne poprzesadzam z różanki. a narazie jak mi coś będzie przeszkadzać w sadzeniu bloków to ominę, trudno na wiosnę dosadzę.
calkiem sporo roslin z planu Łukasza mam, na wiosnę będzie wielkie dzielenie
nie mam
pełnika
irysów
hakone
berberysów
trzmieliny lub ptasich łapek
brunery
przetacznikowiec chyba biały miał Luki na myśli? :/
limonkowej funki

i tu prośba jeśli ktoś ma na zbyciu lub w nadmiarze którąś z tych roslinek to ja chetnie na wiosnę przygarnę

Irysy takie mam, rosną na totalnej suszy, dlatego szybko przekwitają i robią się brzydkie.. mogę Ci dać..
Orliki podobne do tych z inspiracji (też zauważyłam, że Łukaszowi się pomyliło) to może być Barlow Pink.. może się takie Ci trafiły?? Jak inny kolor to poupychasz gdzie indziej.. po przekwitnięciu możesz je ścinać do zera.

Piwonia Karl jest piękna.. odmiana późna, dość sztywna, co jest jej zaletą przy pełnych kwiatach.
Brunnery się fajnie wysiewają.. po 2 latach mam pełno siewek.
Pełniki mam chińskie i europejskie.. jedne i drugie żółte .. one zanikają po przekwitnięciu..wiec tak planuj rabatę by nie szpeciło potem.. I obawiam się, że w realu pełniki nie będą kwitły razem z irysami.. Pełniki kwitną końcem kwietnia, a irysy końcem maja. A te odmianowe syberyjskie to i po połowie czerwca. Ale mówię to na podstawie moich pełników.

Odcienie zieleni 2 22:14, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pomysłów mnóstwo ale czy dobrych ja średnio sobie ufam..
ja mam cicha nadzieję że moje poletko i forum odpuszczę sobie zimą, potrzebuję oddechu

A sobie powinnaś najbardziej ufać, bo jezeli nie bedzie grało z Twoja osobowością to prędzej czy później przeorganizujesz wszystko i tak i tak, a na podpowiedziach jak najbardziej sie mozna wzorować, widzisz mnie wszyscy namawiali na wiecej kolorów, wiecej gatunków, próbowałam ale dla mnie juz wystarczy, żle się czuję w chaosie, więc u mnie minimal- tylko to do mnie przemawia, ale spróbowałam z wiecej gatunkami i nie żałuje bo utwierdziło mnie to w mojej wizji
Odcienie zieleni 2 21:49, 07 paź 2016

Do góry
pomysłów mnóstwo ale czy dobrych ja średnio sobie ufam..
ja mam cicha nadzieję że moje poletko i forum odpuszczę sobie zimą, potrzebuję oddechu
Podmiejski ogródek 21:26, 07 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Kiedy wlasnie w folderze jest dobrze!

jak parzysz w folderze to jest ok a jak wrzucasz to w złym kierunku? to zwróć uwagę w którą stronę wklejone byłoby ok i folderze zmień na zly widok

Co by tu posadzic.....? 20:21, 07 paź 2016

Do góry
cześć Jacku Anula ładnie Ci napisała, cieszymy się że kolejny mężczyzna dołączył do naszego grona
Szczęściarz z Ciebie, tak krotko na forum i już dobre rady Toszki i projekt Asi jesteś w dobrych rękach! ja obu jestem bardzo wdzięczna i napewno warto słuchać ich rad
pozdrawiam
Podmiejski ogródek 18:13, 07 paź 2016

Do góry
też tak kiedyś miałam, trzeba fotke odwrócić najpierw w folderze
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:05, 07 paź 2016

Do góry
Asia a to gdzie będzie 8 grabów? ja stanełam na etapie 3 grabu po prawej stronie i 3 śś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:44, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Poli inspirujesz...! może wkońcu i ja się ruszę...

Aniu, cieszę się ale "matką" moich inspiracji jest Asia Nawogatorka
Ogród z pergolą 16:16, 07 paź 2016

Do góry
Iza super
Łukasz dziękuje Ci bardzo za poświęcony mi czas i cierpliwość od czasu do czasu o coś pewnie jeszcze zagadnę
Ogród z pergolą 15:18, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zaklep
a co byś ty chciała?
mam bordowe żurawki Melting Fire, rozplenica Red Head się wysiała jak przezimuje to tez mogę dać, przywrotnika..na wiosnę może coś wiecej będę miała

Ok, to będę Ci trzymała Mam chyba 6 sztuk, z tego co pamiętam.
Z Pszenicznej ... 14:53, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no ba! luksus

Ale chyba jesteś przeszczęśliwa że wiesz już jak i w którą stronę z ogrodem iść
Z Pszenicznej ... 14:46, 07 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

bardzo śmieszne hahahah
no ale wiesz jaki to komfort basen przy kominku

no ba! luksus
Ogród z pergolą 14:42, 07 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)

W tym miejscu 4 lepiej gdyby było bardziej wilgotno, ja już glinę do ogrodu zwoziłem Pamiętać jednak musisz, że to miejsce od razu takie cieniste nie będzie i troszkę rośliny może Ci jeszcze przez dwa lata przypalać np funkie, chociaż u mnie najładniej rosną właśnie te w półcieniu. Gdy będzie więcej cienia to i tak szybko ziemia nie wysycha.
Hakonechloa macra to podstawowa zielona odmiana, gdy będzie połączona z mocno limonkową funkią i hortensjami o ciemnych liściach taki bodajże jest Silver Dollar to będzie delikatny kontrast zieleni i limonki. Aureola to odmianowa o bardziej żółto limonkowych liściach

Co do różaneczników była dyskusja, że one mało kwadratowe jako rośliny są, dlatego zaplanowałem posadzenie ich w kwadracie by nawiązywały do reszty kwadratów, ale posadzenie ich w rzędzie z trawami też będzie dobre.
Azalie zależy jaki chcesz kolor bo wybór jest od fioletów przez różowe do białych, z białych ja zachwycam się odmianą Schneeperle.

powiem Ci tak szczerze że tam jeszcze ze 3 lata cieniście nie będzie...moje serby dopiero niecały metr mają :/ ja sobie te cieniste roslinki za kanciapą posadzę niech tam sie rozrastają i dopiero potem je wsadze gdzie wskazałeś.
to hakone już rozróżniam, dzięki
generalnie pomysł z rodkami jest ok tylko zastanawiam się czy te z przodu nie zaslonią kwiatów tych z tylu? szkoda mi poprostu
bo powiedz Tobie też się ten mój pomysl z zygzakiem i wysoką trawą z tylu nie podoba?
azalia Schneeperle przepiękna...w kwestii juz docelowego wyboru to też do Bożenki sie na wiosnę skieruje

i jeszcze jak Cie tu mam to pytanko do 8 (Przyrotnik, jężówki, przetacznikowiec, miskant.) i 9 (Sesleria jeżówki białe, miskant.)
to sa kwadraty 3x3 powiedz miskanty sadzić tak bardziej z tylu bliżej hortek a reszta tak według wysokości poprostu przed? i też tak lużno jak 3(miszmasz) czy w jakieś linie czy elki czy co?
Z Pszenicznej ... 14:38, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

uuu to u Ciebie na bogato basen w salonie...fiu fiu...

bardzo śmieszne hahahah
no ale wiesz jaki to komfort basen przy kominku
Ogród z pergolą 14:29, 07 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Zadołuj w dołku wypełnionym kompostem. W ten sposób "zahibernujesz", a nie pobudzisz do życia.

dziękuję Iwona
Ogród z pergolą 14:28, 07 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja dobrze wiem, że na inspiracji jest Orlik i to chyba nawet odmiana Ruby Port, ale orliki kwitną troszkę wcześniej, więc ja zmieniłem na jarzmianki, które kwitną troszkę później i zdecydowanie dłużej. W sumie białe kwitną u mnie cały czas

czyli w tym kwadracie 3 ( Piwonia Karl Rosenfield, Świecznica, Jarzmianka czerwona, tulipany) mam zrobić tak jak Ty ustawiłeś i ciaglośc kwitnienie jest?
ja z tym Łukasz mam największy problem bo nie mam kompletnie doswiadczenia..dlatego ufam Ci w 100% uf uf

powiedz mam 2 świecznice w doniczkach sadzić jeszcze czy zadolować?
Ogród z pergolą 14:22, 07 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Nosz nurde Anka Ja cały wczorajszy wieczór żyłam w przekonaniu że o tych fotach dyskutujemy. Tu są jarzmianki przecie

Nawet jak człowiek poczuje się przez chwilę że jest na bieżąco u ciebie to zaraz ktoś mu uświadomi że wcale nie

Ale przecie ja z Tobą nie o tym wogole piszę tylko o tym co napisala Danusia na poprzedniej stronie. pogubiłas się. Danusia 10:54, ja 11:02 i ty 11:17

nieważne
najlepiej zawsze cytować wypowiedź do której się odnosimy
Ogród z pergolą 14:20, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Łukasz im dłużej patrze i czytam tym banan większy
4 już mi się widzi to taki mokry zakątek ma być prawda?chyba jarzę
wroćmy do 6, muszę zadać pytanie pewnie głupie ale się nie znam Hakonechloa macra=hakone Aureola??
i podpowiedz mi jakie azalie być tam widział? jednak
czy bardzo by zburzyło Twoja koncepcję zmienienie tych rododendronów jednak po lini lub w L? bo ja nie chciałabym ich tak w kupie...

W tym miejscu 4 lepiej gdyby było bardziej wilgotno, ja już glinę do ogrodu zwoziłem Pamiętać jednak musisz, że to miejsce od razu takie cieniste nie będzie i troszkę rośliny może Ci jeszcze przez dwa lata przypalać np funkie, chociaż u mnie najładniej rosną właśnie te w półcieniu. Gdy będzie więcej cienia to i tak szybko ziemia nie wysycha.
Hakonechloa macra to podstawowa zielona odmiana, gdy będzie połączona z mocno limonkową funkią i hortensjami o ciemnych liściach taki bodajże jest Silver Dollar to będzie delikatny kontrast zieleni i limonki. Aureola to odmianowa o bardziej żółto limonkowych liściach

Co do różaneczników była dyskusja, że one mało kwadratowe jako rośliny są, dlatego zaplanowałem posadzenie ich w kwadracie by nawiązywały do reszty kwadratów, ale posadzenie ich w rzędzie z trawami też będzie dobre.
Azalie zależy jaki chcesz kolor bo wybór jest od fioletów przez różowe do białych, z białych ja zachwycam się odmianą Schneeperle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies