Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 14:39, 07 paź 2016

Luki napisał(a)
U mnie dzisiaj też przymrozek ściął troszkę roślin, ale jeszcze ze dwie takie nocki i przerzedzi się w ogrodzie. Teraz tylko na pogodę czekać by porządki zrobić

a ja dziś wpadłam w bylinówkę i przewaliłam część roślin, a reszta do koryta w warzywniaku na zadołowanie... poczekają na sadzenie wiosenne...
Konieczki 14:40, 07 paź 2016

Basen w salonie ja od miesiąca nam wiertarkę, wkrętarkę, piłę, miljon śrubek, kabli itp. Nie sprzątam bo może się przydadzą. Ty a wodę nalewasz do basenu?
AgataP 14:44, 07 paź 2016

kasja83 napisał(a)
Agata to na wypasie-to rozplenica Hameln?Czy inna?Pięknie wygląda.

Trawkowe pole planujesz??Masz już jakiś koncepkt w głowie?

Kaśka mam na razie 16 rozplenic, kombinuję trawy wertykalne do tego - proso albo trzcinnik, ilości też hurtowe, no i coś mega wysokiego więc molinia KF lub Skyracer..... przyjdzie książka Oudolfa to sobie będę dumać
No i rozchodniki do tego... całe pole Rabata w kształcie pasa, muszę drzewa wciągnąć w rabatę, bo koszenie między nimi jest upierdliwe

A rozplenica nie Hameln, pewnie chodzi Ci o Herbstzauber
to ta

AgataP 14:45, 07 paź 2016

Konieczki napisał(a)
Basen w salonie ja od miesiąca nam wiertarkę, wkrętarkę, piłę, miljon śrubek, kabli itp. Nie sprzątam bo może się przydadzą. Ty a wodę nalewasz do basenu?

o takich podręcznych rzeczach nie pisałam nawet bo wszak połowa osób z O. ma takie sprzęty w salonie Booooosze kiedy to się skończy...
anna_t 14:46, 07 paź 2016

AgataP napisał(a)

bardzo śmieszne hahahah
no ale wiesz jaki to komfort basen przy kominku

no ba! luksus
AgataP 14:48, 07 paź 2016

Wendy79 napisał(a)
Przymrozek? Hmm, mam nadzieję, że u mnie jednak nie było. Jak wracaliśmy wczoraj około 23, to było jeszcze 3+. Dzisiaj jednak chowam dynie, cebulę i czosnek z chatki ogrodnika do domu, bo szkoda by było.

No był, skrobałam szyby w aucie. Ale byłam też bezwzględna i przesadziłam byliny, kilka bynajmniej - co ich nie zabije to je wzmocni. Reszta do zadołowania.
Jeszcze cebule wsadzić, wywalić kompost do koryt na warzywa, ogarnąć doniczki, wiaderka, podstawki itd itp bo syf i czekać na opad masowy liści...
znowu ze 30 worków nazbieram, na razie dziś zabrali kasztany - 12 worków
AgataP 14:53, 07 paź 2016

anna_t napisał(a)

no ba! luksus

Ale chyba jesteś przeszczęśliwa że wiesz już jak i w którą stronę z ogrodem iść
Bogdzia 18:10, 07 paź 2016

U mnie tez był przymrozek a dzis pewnie bedzie jeszcze większy bo zimno po południu było okropnie. Basen w salonie , całe ogrodowisko będzie zazdroscicBuziaki.
tulucy 18:40, 07 paź 2016

Normalnie spa masz na miejscu
AgataP 19:00, 07 paź 2016

No tak nabijajcie się dalej Ale już wymyśliliśmy z mężem gdzie będzie składowisko na górze takich sprzętów - bo i basen, zadaszenie, trampolina, gąbki z mebli... no zbiera się tego tyle że normalnie szok...