Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Testowe dodawanie zdjęć 12:02, 12 sty 2011

Do góry

Żwirek, ale co dalej? 19:09, 11 sty 2011

Do góry

No dobra, słuchajcie, udało się na razie wstawić widok z nieba na mój nieporządek. Przyzwyczajam Was stopniowo, żebyście nie doznali szoku ) Na szczęście z góry nie widać chwastów, ale co się odwlecze.... ))

Przynajmniej macie ogólny zarys o co chodzi:

Do przeróbki idzie ta wielka rabata od ścieżki w dół, czyli do ogrodzenia. Za radą Danusi wejdzie w tę rabatę trawnik, ale nie chcę ruszać świerka i juk(k). Latarenki też nie, bo w tym miejscu oświetla nieco podjazd, jest obłożona kamieniami, taki mini-skalniaczek. Dlatego te 3 elementy mają pozostać tam, gdzie są (w miarę możliwości, ewentualnie mogę przesunąć jukki). Stąd właśnie pomysł rabaty żwirowej: powierzchnia odcięta od reszty ogrodu, chociaż w jego centrum. Do tego jukki, jałowce i płomyki szydlaste, które ładnie wyglądają na żwirku. Kształt tej rabaty przypomina nieco półksiężyc, choć oczywiście można zmienić kształt dowolnie (i to fajne).

A może Wy swoim świeżym okiem widzicie to inaczej?

Na razie nie wstawiam zdjęć z roślinami, które tam rosną, bo na zdjęciach widać jeden gąszcz roślin i chwastów. Mało to atrakcyjny widok
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 17:54, 11 sty 2011

Do góry
U mnie na balkonie po latach królowania pelargonii zagościły inne piękności.
Poszłam na żywioł i kupiłam wszystko co mi się podobało, a następnie próbowałam zestawić w jakieś kompozycje

Uploaded with ImageShack.us

wg mnie źle nie wyszło, szczególnie jak się rozrosły

na ten rok planuję powrót do "ziołowiska" na balkonie, a co do tego jeszcze ... jeszcze nie wiem
ogrodoweimpresjejolki 11:39, 11 sty 2011

Do góry
Dziś pięknie u nas zaświeciło słońce, rośliny na parapetach okiennych pławią się w jego promieniach.
Dzień się wydłuża i skraca się czas wyczekiwania na wiosnę, więc moje myśli częściej krążą wokół mojej ukochanej działeczki
Czekam na pierwsze oznaki wiosny, na to jak rośliny przetrwały zimę, na to co chcę zmienić i dodać...
ale także na chwile wypoczynku wśród przyrody

na chwile, kiedy będzie można pochodzić boso po trawie

na wspólne biesiadowanie i smakowanie działkowych da

na delektowanie się kolorami kwiatów

czekam tak jak i WY
Żwirek, ale co dalej? 22:54, 10 sty 2011

Do góry
Agnieszka napisał(a)

Agnieszko - zadajesz celne pytania i cieszę się z tego bo też mam zamiar zamienić rabatę na której rośnie olbrzymia ketmia , róże i rośliny wiosenne na rabatę żwirową. Będzie sąsiadować ze skalniakiem . Ale ta żwirowa rabata to będzie druga kolejność .

Och, ketmia, moje marzenie...
Niestety nie bardzo mam na nią miejsce, ale jeśli tylko gdzieś znajdę skrawek miejsca po wiosennych porządkach, to natychmiast ją zakupię Podobno ma ładny wyprostowany pokrój i kwitnie późnym latem, przez co jest atrakcyjna. Masz może jakieś zdjęcie swojej ketmii, Zbyszku?

Mam i już wstawiam

A to ta sama ketmia wyhaftowana przez moją Krysię (haft krzyżykowy)

Żwirek, ale co dalej? 18:50, 10 sty 2011

Do góry
Joku napisał(a)
Tak wygląda

Ło matko z ojcem! To jest na pewno Emerald'n Gold?! Rany! Ile tam jest roślin? Kurcze, a może Danusia miała inną trzmielinę żółtą na myśli? Przecież na tę rabatę co planuję to kupię ze 2 rośliny: jedną posadzę przy jednym końcu, drugą przy drugim i zejdą się akurat pod świerkiem

No, oczywiście żartuję! Ale wrażenie zrobiłaś na mnie niesamowite Jolu! Znaczy się Twoje zdjęcie )) Myślałam, że tak z 1 m średnicy będę liczyć na 1 trzmielinę. A tu się okazuje, że jest jednak bardziej ekspansywna! Dzięki, Jolu.

Z ciekawości zapytam: trzmielina sama się tak czepia do tej kratki czy przywiązywałaś ją?
Żwirek, ale co dalej? 18:30, 10 sty 2011

Do góry
Tak wygląda

W ogródku Niage 22:38, 09 sty 2011

Do góry
U mnie też była śnieżna zima . To zdjęcia z końca grudnia 2010 r. Dzisiaj już niewiele śniegu w ogródku.

W ogródku Niage 22:19, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 22:09, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 22:03, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 21:52, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 21:44, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 21:36, 09 sty 2011

Do góry
Justynko, Małgosiu dzięki za odwiedziny. To żółte, to rozchodnik ostry

W ogródku Niage 21:25, 09 sty 2011

Do góry

W ogródku Niage 21:13, 09 sty 2011

Do góry
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Chciałabym przedstawić Wam swój ogródek, który powstaje dopiero od niespełna 4 lat. W miejscu o powierzchni około 730 m2, które było ugorem z chwastami po pachy, powstał mały, parterowy domek, umiejscowiony w centralnej części działki, a dookoła wyrasta ogród. Praca była ciężka, a jej efekty są coraz bardziej widoczne. Ciągle jeszcze pracuję zawodowo, ale praca w ogrodzie jest dla mnie wytchnieniem, daje mi wiele radości i satysfakcji. Każdą wolną chwilę poświęcam pracy w nim, bo przecież mieszkam w ogrodzie. Ogród został zaplanowany i zrealizowany przeze mnie. Wiem, że ma wiele niedociągnięć i chcę to zmienić.
Myślę, że z pomocą forum Ogrodowiska może się to zmienić. Ogrody macie piękne .
Pokażę Wam teraz trochę zdjęć zrobionych w minionym roku. Jesienią jednak już wprowadziłam trochę zmian w ogródku.

Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 22:21, 08 sty 2011

Do góry
Kochani, juz wkrótce zaczynam produkcję
materiał juz czeka:

zobaczymy co z tego sie "urodzi"?!?!

a może i Wy się przyłączycie?
Pokoiki 21:02, 07 sty 2011

Do góry
Bogda to coś w sam raz dla Ciebie obiecałam . Zacznę od tego co teraz nie dawno zaczęłam wyprawiać na ścianach u mojej siostry.

Na początku było tak tzn. zaczęłam od obmalowania obrzeży

Teraz jest tak

I jeszcze coś takiego wyszło

a na resztę musimy jeszcze troszeczkę poczekać . W planie do namalowania pozostała : papuga, krokodyl, wężyk oraz biedroneczka ))
cdn.....

Trochę wiosny jesienią 17:28, 07 sty 2011

Do góry
Albizia to drzewo, ma piękne pachnące wachlarzykowate kwiaty..Widziałam je w Bułgarii, nad Morzem Czarnym. A liście zwijają się bodajże wieczorem.. na zdjęciu to widać

Testowe dodawanie zdjęć 22:11, 06 sty 2011

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies