Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Co i jak? Nowicjuszka 17:37, 27 kwi 2016

Do góry
Mira wiesz, nie musisz brać mojego zdania po uwagę ale nie pasuje mi położenie magnolii i brzozy. Drzewa mi nie grają. Tą dłuższą odnogę masz z drzewami a tą krótszą łysą - tam nie ma nic wyższego poza odległą jabłonią. O tu jeszcze wiążą widzę.
O bylinach nawet się nie wypowiadam, bo to nie moja bajka
Pszczelarnia 16:07, 27 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
To jeszcze Ewo mam jedno pytanie do Ciebie, miałaś styczność z takim ogrodzeniem?

http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113645,17754086,plotek-z-galezi,,4.html

Nie wiem jaka jest jego trwałość. Rośnie u mnie wierzba, leszczyny i brzozy więc gałęzie są. To taka alternatywa dla grabów, płot miałby być na wejściu do warzywnika.

Tak miałam, tylko niższe. 3 lata wytrzymają. Ale trzeba w stelażu wspomagać się wkrętami. U Kasi B. w tym roku eM. robił nowe. Arné M. zaś zastąpił gałęzie listewkami z kasztanowca. Końce okrąglaków można zanurzyć w smole i dopiero wkopać. Ja mam tak w ogrodzeniu, stoi 5 rok.

Takie płotki mnie się bardzo podobają. A jeszcze na wejściu do warzywnika . A po bokach 2 drzewka owocowe w łuku, róża pnąca, inne kwiaty pnące, dynia lub fasolka.
Co i jak? Nowicjuszka 15:48, 27 kwi 2016

Do góry
Wiecie co kobitki, ja Wam to narysuję w rzucie z góry tą rabatę, bo lawenda podsadzona jest koło brzozy w myśl zasady, że brzoza wysusza teren, a lawendzie to nie przeszkadza, potem lawenda jest posadzona z różami i jeszcze lawenda jest na skarpie pod tarasem. W kółku jest posadzona jabłonka royalty, ale może rzeczywiście można to przerobić na zawijas. Dajcie mi trochę czasu pomaluje sobie, tylko się nie śmiać

Pszczelarnia 13:40, 27 kwi 2016

Do góry
To jeszcze Ewo mam jedno pytanie do Ciebie, miałaś styczność z takim ogrodzeniem?

http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113645,17754086,plotek-z-galezi,,4.html

Nie wiem jaka jest jego trwałość. Rośnie u mnie wierzba, leszczyny i brzozy więc gałęzie są. To taka alternatywa dla grabów, płot miałby być na wejściu do warzywnika.
Ogród Bogusława 13:20, 27 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusław na zdjęciu wyżej masz żywopłot z tui a między nimi brzozy dobrze widzę?Masz tam nawadnianie ?Ja tak posadziłam szpaler tylko sosny z brzozami jak myślisz dobrze będzie ?

Nie zupełnie, brzozy są po za moim ogrodzeniem, tam jest taki mały lasek, mam nadzieję go odkupić, czas pokaże,
nawadniania nie mam będzie w tym roku kropelkowe,
moim skromnym zdaniem nie, brzozy mają drobne listeczki które spadają wszędzie, z igiełek jest je trudno wyczesać, jesienią kiedy jest ich dużo nie jest to ładny a tym bardziej dekoracyjny widok, ja przez ten lasek mam spory kłopot bardzo dużo listków, latem i jesienią pełno tego wszędzie, być może dobry odkurzacz dałby radę, Pozdrawiam.
Ogród Bogusława 13:04, 27 kwi 2016

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Bogusław na zdjęciu wyżej masz żywopłot z tui a między nimi brzozy dobrze widzę?Masz tam nawadnianie ?Ja tak posadziłam szpaler tylko sosny z brzozami jak myślisz dobrze będzie ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:00, 27 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

malkul projektuje wnętrza i jest Królową Cebulowych
Olka posadziła seslerie w graby na podjezdzie
Madżen ma nową elewacje i nas ochrzania, że marudzimy na wszystko
Juzia zniknęła
Ivo kupiła cudne brzozy
Katiaxx ma dylemat ze śmiałkiem
Beta ma cudny stół
U Sebka stół się robi - niby sam spawa
Polinie odrodziły się Silvery
Magda70 robi ogród nad jeziorem
Pawlusowi zgniły trawy
Jolcia się zatulipanowała
navi obniżyła lipę o 30cm i wykopała tulipany
ren pokazała wgłębnik i posadzone świdośliwy
jazzy robiła jajecznicę ze smardzów

hihi przydąłyby się linki do zdjęć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:48, 27 kwi 2016

Do góry

malkul projektuje wnętrza i jest Królową Cebulowych
Olka posadziła seslerie w graby na podjezdzie
Madżen ma nową elewacje i nas ochrzania, że marudzimy na wszystko
Juzia zniknęła
Ivo kupiła cudne brzozy
Katiaxx ma dylemat ze śmiałkiem
Beta ma cudny stół
U Sebka stół się robi - niby sam spawa
Polinie odrodziły się Silvery
Magda70 robi ogród nad jeziorem
Pawlusowi zgniły trawy
Jolcia się zatulipanowała
navi obniżyła lipę o 30cm i wykopała tulipany
ren pokazała wgłębnik i posadzone świdośliwy
jazzy robiła jajecznicę ze smardzów
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:26, 26 kwi 2016

Do góry
iwka napisał(a)
cudne te brzozy jak widzę u kogoś to za każdym razem mam straszne wyrzuty, że swoje kilka lat temu wycięłam

Jak moglaś ! Ja od zawsze lubiłam brzozy A teraz pokochałam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:22, 26 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Iwonka u nas tam gdzie poryte, a jeszcze nie rozrównane-też zaczyna się busz dziki robić!Pytanie gdzie włożyć ręce:-/

Brzozy cudne-kibicuję Ci gorąco w pracach!

Oj będziemy miały problem z tym buszem Jak ty się zapatrujesz na te opryski bo ja jakoś nie bardzo.
Mój jest ten kawałek ogrodu 19:57, 26 kwi 2016

Do góry
Niestety, jak jest mało roslin to taki mokry teren własnie tak sie odwdzięcza - mordując to co tam rosnie. Na całej działce masz tak mokro? Moze np warto posadzic najpierw rasowe pijaki, a dopiero potem za nimi zywopłot? Wiem, ze wydaje sie na odwrot, ale cos musi wypijac tą wodę. Albo wręcz posadzic coś tymczasowo do czasu az właściwe rosliny sie zadomowią?
Jodły zdaje sie lubia wilgoć, ale czy wszystkie - nie jestem pewna. I daglezja. Z lisciastych to wiadomo - brzozy i wierzby, ale brzozy zdaje sie juz masz posadzone. Nie planujesz ich wiecej?
No i cypryśnik błotny, ale to gubi "igiełki" na zime. W sezonie wyglada fajnie, jesienia pieknie sie wybarwia, rosnie w tempie zastraszającym. Mozna tez zainwestowac w odmianowca ktory zostanie na zawsze, zwykęł kupic w Kurianach. Ja własnie usunęłam takiego zwykłego przeznaczonego do wypijania nadmiaru wody w kącie, w jego miejsce pojdzie brzoza i mam nadzieje, ze juz bedzie ok. Na poczatku nmiałam strasznie mokro w jednym kącie i uznałam ze nie ma innej mozliwosci jak posadzic cypryśnika razem z całym towarzystwem, zeby mi nie pozdychało wszystko.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:27, 26 kwi 2016

Do góry
cudne te brzozy jak widzę u kogoś to za każdym razem mam straszne wyrzuty, że swoje kilka lat temu wycięłam
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 11:48, 26 kwi 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Kasiu, z doświadczenia Ci powiem, że duże drzewa liściaste są łatwiejsze niż duże drzewa iglaste

Pod liściastymi, jeśli to nie będzie dąb, posadzisz krzewy i byliny, a pod świerkiem - nie. Wygrabianie igieł (które bardzo zakwaszają ziemię) jest dużo trudniejsze niż grabienie liści.

Chcesz mieć zimozielone przed domem? Super! Jak najbardziej. Ja tylko proponuję, abyś zamiast jakiegoś małego, szczepionego drzewka posadziła jakieś duże.
Jakbyś chciała zaszaleć, to osobiście polecam lipę, bo uwielbiam jak mi pachnie przez cały lipiec. Uważam też, że lipy mają dobrą energię (podobnie jak np.: brzozy, a w przeciwieństwie do buków).

Pod lipę jak najbardziej mogłabyś posadzić cisy, bukszpany czy ostrokrzewy.

Tym sposobem latem miałabyś cień i chłodek, a zimą - osłonę od wiatru

Makadamio, dziekuję, że dzielisz się ze mną swoimi doświadczeniami
Baardzo dziekuję! Wszystkim, którzy do mnie zaglądają dziękuję

Kurczę, taka niezdecydowana jestem. Aż się wściekam za to na siebie

Wszystko bym chciała, małe drzewka, duze, płaczące i szczepione. Nic mi się nie skłąda w całość. Najbardziej mnie wkurza, że nie mogę ruszyć zmiejsca z rabatą w przedogródku.
Wrrr!!!!!!!! Marna ze mnie odrodniczka!
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 11:40, 26 kwi 2016

Do góry
Kasiu, z doświadczenia Ci powiem, że duże drzewa liściaste są łatwiejsze niż duże drzewa iglaste

Pod liściastymi, jeśli to nie będzie dąb, posadzisz krzewy i byliny, a pod świerkiem - nie. Wygrabianie igieł (które bardzo zakwaszają ziemię) jest dużo trudniejsze niż grabienie liści.

Chcesz mieć zimozielone przed domem? Super! Jak najbardziej. Ja tylko proponuję, abyś zamiast jakiegoś małego, szczepionego drzewka posadziła jakieś duże.
Jakbyś chciała zaszaleć, to osobiście polecam lipę, bo uwielbiam jak mi pachnie przez cały lipiec. Uważam też, że lipy mają dobrą energię (podobnie jak np.: brzozy, a w przeciwieństwie do buków).

Pod lipę jak najbardziej mogłabyś posadzić cisy, bukszpany czy ostrokrzewy.

Tym sposobem latem miałabyś cień i chłodek, a zimą - osłonę od wiatru

Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:25, 26 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Asia zachwaszcza masakrycznie Sama nie wiem od czego tam zacząć .
Najpierw wytycze rabaty i posadze brzozy. A pożniej musze odchwaścić przynajmniej tam gdzie rabaty mają być. Z resztą nie wiem żadnej chemii nie chcę stosować
Chcialam zrobić ten placyk i obrzeża w tym roku ale nie wiem czy się uda .

Iwonka u nas tam gdzie poryte, a jeszcze nie rozrównane-też zaczyna się busz dziki robić!Pytanie gdzie włożyć ręce:-/

Brzozy cudne-kibicuję Ci gorąco w pracach!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:43, 25 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

na oba zagajniki masz brzozy?
to weekend majowy intensywny mocno się szykuje
emus pewnie o grillu z piwkiem marzył a tu robota czeka

Tak brzóz kupiłam 14 zobaczymy jak posadzę jak będzie mało dokupię
No nawet nie wiem jeszcze czy M ma wolne ale ja tak Młodego daje 2 maja pierwszy dzień do przedszkola to będę się wyżywać na łopacie coby nie myśleć o dziecku

A grill i piwko będzię ależ oczywiście w przerwie w pracach
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:40, 25 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Są chyba 3 czy cztery takie wielopniowe 2 i 3 to chyba dobrze co? Myślę że jak je pomieszam to będzie fajny klimat.
Asiu sadzienie pewnie w weekend majowy Zresztą trudno coś zaplanować jak eM w pracy ciągle dzis akurat nieplanowane wolne miał Całe tyły trezba dopiero rozmierzyć mielismy wczoraj ale wiecie jak to eM po weselu Czeka tam jeszcze 60 trzcinników KF i 30 rozplenic
Postępy są na buksowo grabowej tam M kupil 6 kulek buksowych , 2 mialam swoje troszkę większe i 4 dorobiłam z sadzonek bukszpanowych produkcji własnej. Zostało dosadzić tam hakone i runiankę i molinie w nogi grabów

Toz to prawdziwe szalenstwo .....jak to bedzie u Ciebie juz za chwile jak brzozy zasadzisz a trawy podrosną a juz tu siedze i czekam
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:34, 25 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)

A dzięki No z grubsza mam pokupione Cieszę się bardzo a najbardziej z tych brzóz

na oba zagajniki masz brzozy?
to weekend majowy intensywny mocno się szykuje
emus pewnie o grillu z piwkiem marzył a tu robota czeka
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:26, 25 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A nie zachwasza Ci sie ten przeorany teten? Brzozowa nie ma jeszcze obrzezy prawda?a planujecie je w tym roku?

Asia zachwaszcza masakrycznie Sama nie wiem od czego tam zacząć .
Najpierw wytycze rabaty i posadze brzozy. A pożniej musze odchwaścić przynajmniej tam gdzie rabaty mają być. Z resztą nie wiem żadnej chemii nie chcę stosować
Chcialam zrobić ten placyk i obrzeża w tym roku ale nie wiem czy się uda .
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:15, 25 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Specjalnie się zalogowałam, żeby pochwalić brzozy . Nie mogę się doczekać sadzenia .

Jagódko ja też nie mogę W najbliższych wolnych chwilach będę biegać po moich areałach i ustawiać te brzózki aby [p posadzeniu wyglądały jak najlepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies