Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:12, 14 maj 2016

Do góry
Ahhhh - uczta dla oczu!!!

Brzozy szkoda, ciekawe co to?
Ogród wyrozumiały 19:58, 14 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Lepsze zdjęcie miejsca gdzie chciałabym jeszcze drzewo

Macie jakieś typy ..co by tu pasowało?

Mnie się wydaje , ze jest tam za ciasno na kolejne drzewo. Musiałabyś coś z tymi jabłonkami przetsować. A może platana przesadzić w to miejsce ? Jednak chyba nie bo tam zostanie dziura. Może brzozy pociągnąć do końca . A platana w to miejsce gdzie chcesz kolejne drzewko. Zrób więcej zdjęć Iza.
Ogród wyrozumiały 17:35, 14 maj 2016

Do góry
Mi tam pasują brzozy
Jesli nie chcesz ławeczki to taką rzeczką posadziłabym molinię i nachodzaca na nią drugą hostową

pom- molinia
brązowe - laweczka
zielone w tle - tuje
lilaki do przesadzenia.

W sprawie drzewa wpadnę poźnym wieczorem

PS Piękna jest ta rabata z białym żwirkiem
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 17:25, 14 maj 2016

Do góry
No i ze spraw, mniej miłych….

Zamarło/przemarzło (???) pół brzozy

I wstrętni, niechciani goście… Wrrrrrrrrrr

Roztoczańskie klimaty 14:02, 14 maj 2016

Do góry
Pieknie ta skarpa obrosla.a jak chorujace brzozy zyja?
Ogród wśród pól i wiatrów 08:52, 14 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No to się spóźniłam jakbyś jeszcze miała na zbyciu, pamiętaj o mnie

Paulinka, nie się nie martw, ja Ci na pewno coś ukopię od siebie. Będę jeszcze hosty z różnych miejsc przenosiła pod brzozy, więc spokojnie.

PS. Czekam kiedy polubisz ciemierniki
Ogród wśród pól i wiatrów 08:49, 14 maj 2016

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jolu super placyk. U mnie też będzie kostka. Jeśli mogę się wypowiedzieć to przy wjeździe obok sosny posadziłabym mniejszą kosodrzewinkę lub dwie a dalej bukszpany z rozchodnikiem i to samo powtórzyłabym po drugiej stronie z przewagą na bukszpany.

Hej Agi Placyk mnie też się podoba i myślę sobie, że miło się tam będzie siedziało, zwłaszcza jak brzozy trochę podrosną. Dzięki za podpowiedź w sprawie nasadzeń. Kosodrzewinę i rozchodnik na pewno tam planuję, natomiast bukszpanom już mówię stop.

Ogród wyrozumiały 20:59, 13 maj 2016

Do góry
Chyba jednak po kwitnieniu je stamtąd zabiorę..ale chciałabym je jakoś sensownie umiejscowić i tu już pomysłu mi brak...

Jeszcze raz proszę o pomoc.
Założenie jest takie ,że bzy mogę przesadzić. Podejrzewam,ze jak już będę miała sprzęt na podwórku to i z tym modrzewiem coś zrobię... z sosenką pod którą rośnie jałowiec płożący też..
Może nasuwa wam się jakieś rozwiązanie dla tego miejsca wtedy.....

Na pewno brzozy planuję zostawić tak jak są.
Ogród wyrozumiały 20:41, 13 maj 2016

Do góry
Kurczę...
W tym trójkącie do najbliższej brzozy jest 80cm i można by wcisnąć np. szmaragdy...tylko do tych lilaków jest 60cm do pieńka a jeszcze się rozgałęziają.
Wkurza mnie ,ze będzie tam taki prześwit na tę siatkę..

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:38, 12 maj 2016

Do góry
siaaska napisał(a)
Jolu ależ szalenstwo zakupowe u Ciebie i nowa rabata powstała Osobiście bardziej podobały mi się brzozy na środku trawnika ale decyzja zapadła i tam zapewne też im będzie dobrze
Gdzieś czytałam że byłaś ostatnio w Łodygowicach... i nie zajrzałaś do mnie? Szkoda... Z zaproszenia jak najbardziej skorzystam tylko chwilkę wolna znajdę bo jak na razie to nie nadążam nawet za własnymi myślami...

Asiu, kochana no bywam tam, u mojej kuzynki......hihihi ale ten świat mały....Gosia z Buczkowic, Asia z Łodygowic no, no, ciekawe kto jeszcze......
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:23, 12 maj 2016

Do góry
Jolu ależ szalenstwo zakupowe u Ciebie i nowa rabata powstała Osobiście bardziej podobały mi się brzozy na środku trawnika ale decyzja zapadła i tam zapewne też im będzie dobrze
Gdzieś czytałam że byłaś ostatnio w Łodygowicach... i nie zajrzałaś do mnie? Szkoda... Z zaproszenia jak najbardziej skorzystam tylko chwilkę wolna znajdę bo jak na razie to nie nadążam nawet za własnymi myślami...
Ogród tworzony z pasją 21:16, 12 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Jak chcesz szybko duże drzewa to brzozy posadz.

No to powiedz, ile czasu rosnie brzoza aby zaczęła wyglądać jak drzewko a nie jak witka ?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:40, 12 maj 2016

Do góry
Ciekawa jestem co za roślinki kupiłaś? Zdecydowałaś się na brzozy?
Ogród Sylwii od początku cz.II 04:27, 12 maj 2016

Do góry
Czy Ty swoje brzozy od dołu podcinasz?
Moja "przyziemna" :) pasja 21:59, 11 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Ja mam podpalone brzozy bo em za duzemogniako zrobil a byly akurat obwisle od kotkow ale miodunka mi sie zacYna na buksach...ech

no niestety, właśnie Pawlusowi napisałam, że kapucha się robi
Moja "przyziemna" :) pasja 21:57, 11 maj 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Uważaj na brzozy bo mi mszyce zaatakowały i dodatkowo jakiś robal wyżera mi dziury w liściach.

Tak, wiem. Muszę ruszyć z mospilanem, bo już też kapusta na buksach się miejscami zwija .
Moja "przyziemna" :) pasja 21:56, 11 maj 2016

Do góry
Ja mam podpalone brzozy bo em za duzemogniako zrobil a byly akurat obwisle od kotkow ale miodunka mi sie zacYna na buksach...ech
Ogród tworzony z pasją 21:38, 11 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Brzozy mi się podobają ale za dużo wody podkradają i raczej się nie zdecyduje. Sam ogród jest mikro wiec jedno duże drzewo wystarczy. Optuję jeszcze za lilakami, ale je można ładnie prowadzić nisko na 2 - 2,5 m

No to faktycznie, do małego ogrodu nie ma co pchać wielu drzew bo potem będzie tylko problem. Lilaki są fajne, szczególnie te odmianowe.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:37, 11 maj 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Przymierzałem się do takiego klona na kiermaszu w sobotę. Ale uznałem że parszywy teren w którym mieszkam i tak go wykończy.
Carexy cudne, ja pozbyłem się większości w tym roku. Zostały jeszcze Evergoldy do wykopania. Zamieniam na hakone.

Tak to właśnie jest z roślinami , mus dopasować je do warunków panujących w ogrodzie. U mnie wszystkie trawy ruszają poza oczywiście tymi w donicach czarnych . Klon rósł w tym miejscu 3 sezony . Korzenie miał przysypane liśćmi i korą ... Nie wiem , brak wody w zimie (przez brzozy)? . Nie do końca mnie przekonuje myśl , że wymarzł ....
Ogród tworzony z pasją 21:32, 11 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Jak chcesz szybko duże drzewa to brzozy posadz.

Brzozy mi się podobają ale za dużo wody podkradają i raczej się nie zdecyduje. Sam ogród jest mikro wiec jedno duże drzewo wystarczy. Optuję jeszcze za lilakami, ale je można ładnie prowadzić nisko na 2 - 2,5 m
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies