Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Juzia 14:09, 06 cze 2016

A może jakiegoś pierwiastka im brak i nie przyswajają tak jak powinny?
Trzeba zgłębić temat owoców na brzozach
jolanka 14:21, 06 cze 2016

Ale musiałam nadrobić - zrobiłam to z ogromna przyjemnością

Tulipanowca też codziennie obgląduję czy będzie łaskawy coś wypuścić
ale jak na razie tylko oczy nadwyrężam

Potwór rzeczywiście to był - ile lat rósł?
O różach też dzięki Tobie przyswoiłam - czekam do października
Zana 19:42, 06 cze 2016

Oj jak dawno u Ciebie nie byłam. Nie zazdroszczę wykopywania potwora, ale szkoda go, ja go u Ciebie lubiłam. Był takim oryginalnym elementem. Letnio buszowo pięknie u Ciebie.
inag 23:54, 06 cze 2016

Zaciekawiły mnie te owoce na brzozie. Jutro polecę oglądać swoje
lindsay80 11:33, 07 cze 2016

Ewa, u mnie to samo na brzozach, miałam nawet pokazywać swoje i pytać czemu one takie pochylone, a teraz myślę czy to nie od ciężaru tych owoców, których jest pełno i one faktycznie są cieżkie.

Fotkę przekrojonego owocostanu wrzuciłam do wątku o brzozach.
ren133 13:17, 07 cze 2016

Kuba napisał(a)
Jeśli ktoś ma jeszcze złudzenia że kobiety i mężczyżni są z innych planet to ja się dzisiaj ich pozbyłam od miesiąca czekałam na te kilka wolnych godzin na pracę w ogrodzie, w głowie miałam plan robót ustalony co do minuty a tu rano o ósmej mój prywatny mąż oznajmia że trzeba na przegląd z samochodem jechać. Ja na to nieśmiało że dziś nie mogę a on mi na to że trzeba mieć w życiu priorytety, a ja na to coraz ciszej że przecież mam...Na szczęście w serwisie gdy do nich zadzwonił potraktowali go właściwie i powiedzieli że trzeba się umówić dużo wcześniej

Dobreeee
ren133 13:22, 07 cze 2016

Kuba napisał(a)

Nie nooo czemu masz taką ogromniastą stipę?!!
Madzenka 06:51, 08 cze 2016

siakowa napisał(a)
moje we wglebniku tez takie maja i to jest tak ciezki ze brzozy wyglądają jak te te jungi czyli te brzozy zwisające :/

Moje brzozy sadzone w ubiegłym roku aż się uginają od tych owoców natomiast stare w gąszczu lisci jesli je maja to niewiele, bo nie zwróciłam na nich uwagi.
Byc moze teroria, źe brzozom coś brakuje jest prawidłowa, bo moje niemal uschły , ledwie zipały w ubiegłoroczne upały. Lałam w nie ciagle wode a one i tak mdlały. Teraz juz sie dobrze przyjęły ale byc moze odreagowują ubiegłoroczny stres

Co do róz, to zarówno ich jak i drzew po 15 maja nie przesadzam. Bo sie tak głeboko korzenia, ze wykopanie oznacza, ze nie maja szans na przeżycie latem. Roze i drzewa maja mało drobniutki korzonków zdolnych do pobierania wody, zwykle jeden lub kilka długich korzeni. Dlatego nie obawiam sie nawet przesadzania bukszpanów i traw bo maja drobny i gęsty system korzeniowy. Wtedy w upały latam z konewką ale daja rade.

No chyba ze masz róze sadzoną wiosna, ktora sie nie zdązyła ukorzenic to mozna podjac ryzyko, ale wtedy lać wode bez umiaru i cieniowac w upały.

No ale chyba nie zwróciliście uwagi, ze u mnie szaleństwo przesadzania do 15 maja (bardzo sie spiesze z rewolucjami) a potem dopiero we wrzesniu. Latem odpoczywam i planuje jesienne przesadzanie
Kuba 15:35, 08 cze 2016

siakowa napisał(a)
po jednje gałązce przemarzniętej tak jak u ciebie bez liści, ale reszta zdrowa, liście zdrowe, ale efekt końcowy jest taki ze przez to obwisanie nie wyglądają zdrowo

szkoda ich, może się pozbierają
u mnie tylko 3 owoce na drzewie więc nie obciążają drzewa, ale ogólnie ta brzoza wygląda smutno
Kuba 15:36, 08 cze 2016

jazzy napisał(a)

No właśnie nie wiem czy można Potrzebuję ML przesadzić

ja bym przesadzała, ale to ja i wodą go