Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 18:21, 10 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Justyna dosadziłam tam jedną Hortensję jeszcze.
A tu gdzie narysowałaś Perowskie to mam bordowe rozchodniki ale mogę je przesadzić a przód i posadzić Perowskie.

teraz dokładniej widać co masz tam posadzone. Tez dobrze by wyglądało. Perovska w miejsce rozchodników a te na sam przód rabaty od rozplenicy po lewej to tej trawki po prawej. Tylko wtedy to małe zielone(nie widzę dokładnie co to)musiałabyś przesadzić
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:17, 10 paź 2021

Do góry
Na dzisiaj już koniec. Pewnie nie szybko będzie okazja uchwycić tegoroczne rarytasy, zapadam w jesienno- zimowy sen
Chyba, że uporządkuję ten chaos w ogr.zim.

Mirkowy ogród (początki) 18:16, 10 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Ja bym dosadziła te hortensje, zrezygnowałabym z Perowskiej bo bo ona bardzo się rozrasta chyba,że zamiast tych dwóch hortensji ,które chcesz dosadzić daj 2 Perowskie. Kulki daj na sam przód tuż przed rozchodniczkami. Ładnie będzie

Tu bym dała te Perowskie

Justyna dosadziłam tam jedną Hortensję jeszcze.
A tu gdzie narysowałaś Perowskie to mam bordowe rozchodniki ale mogę je przesadzić a przód i posadzić Perowskie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:14, 10 paź 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Spóźnialski teraz zakwitł jak już wszystkie przekwitły

/quote]

Sama radość
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:12, 10 paź 2021

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 18:10, 10 paź 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Fajnie
Bukszpany rozrzuć na przodzie, gdzieś na poziomie rozchodników. Tak by miały oddech od traw bo zaczną łysieć. Dodatkowe hortki możesz ale nie musisz. Można zamiast dać coś innego. Czekam na zdjęcia po przesunięciu rozchodników

Dziś pracowita niedziela ledwo żyję ale prawie dokończyłam to co miałam na dziś zaplanowane.
Tu podzieliłam i posadziłam rozchodniki oraz kulki bukszpanowe. Kocimiętka czeka do soboty jest zadołowana
Nie wiem Asia czy nie nakombinowałam ale za Hortensjami bliżej traw dosadziłam 4 czerwone berberysy. One wiosną szybko startują to coś się będzie dziać nim Hortensje puszczą listki.
Zobaczę jak to wiosną będzie grało jak nie to przesadzę

Jak robiłam zdjęcia to już światło było kiepskie

Tak było

A tak po przesadzeniu rozchodników przed Hortensje kasy tam jeszcze za nimi sporo miejsca np. na Liatry.

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:09, 10 paź 2021

Do góry
Ogród z koroną w tle 18:08, 10 paź 2021

Do góry
Annna12 napisał(a)
w sierpniu ubiegłoroczna, potrójna rabata szalała... hortensja nabiera masy, podobnie jak jeżówki - te mnie zaskoczyły!

wrzesień 2021 - to miesiąc traw jak dla mnie! red barony oszalały

witam, co to za odmiana jeżówek-ta przy hortensjach?
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:06, 10 paź 2021

Do góry

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:03, 10 paź 2021

Do góry
Jeszcze trochę jesiennych pozycji, bo wkrótce nie będzie co pokazać.
Ogród z koroną w tle 18:02, 10 paź 2021

Do góry
w temacie EKSPERYMENT... oto moja cięta na zero szałwia po każdym kwitnieniu...
sierpień 2021

i dziś
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:59, 10 paź 2021

Do góry
Zapomniałam wcześniej to zrobić, niemniej z dużą przyjemnością wspominam autorkę/ofiarodawczynię tej uroczej skrzyneczki

Pozdrawiam Martuś
A to mojego autorstwa kompozycja jesienna.

Ostatnie zdjęcie to kolejne donice upchane w ogr.zim.
Jeśli ktoś rozpoznaje do jakiej rośliny należą te szablaste liście, kwitnąca na wysokiej łodydze małymi kwiatkami (poszukam foty z kwiatem), umieszczone w prawym rogu zdjęcia - to proszę o podzielenie się swoją wiedzą

Ogród na piasku i z wielkim murem 17:48, 10 paź 2021

Do góry
Duże drzewo "Beniaminka" też czeka na stosowną miejscówkę

W ogr.zim. ciasno, jeszcze trzeba zorganizować nowe stanowiska.

Dwa duże oleandry, jeden przycięłam w 1/3, drugi ma pąki kwiatowe i szkoda mi ciąć.

Gaura w donicy, co z nią zrobić?

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 17:47, 10 paź 2021

Do góry
Witam, mój pierwszy ogród, pierwszy problem i w związku z tym pierwszy post na forum. Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc. Na podstawie dostępnych tu zdjęć i wypowiedzi fachowców typuję, że mam problem z osutką lub białą zgnilizną drewna. Podpowiecie co to może być?

Ogród z koroną w tle 17:42, 10 paź 2021

Do góry
no i październik...

przyznam, że mam takie ciagłe odczucie odnośnie tej dużej rabaty, że za dużo się tu dzieje. Brakuje mi takiego spokoju na niej... zwłaszcza teraz gdy całość się coraz bardziej rozrasta...
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:41, 10 paź 2021

Do góry
W porę udało się zabezpieczyć większość donic, pozostały do wniesienia kordyliny, pelargonie i pewnie jeszcze jakieś znaleziska
W domu i ogrodzie zimowym zrobiło się ciasno, na razie trwa próba jakiegoś uporządkowania tego zielonego dobra
Sundeville (Mandeville) 5 donic stanęło na parapecie w pokoju, gdzie możemy regulować temperaturę.

Hibiskusy czekają na przeniesienie do ogr.zim.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:41, 10 paź 2021

Do góry
effka napisał(a)
Pozdrawiam was niedzielnie

Odpozdrawiam w piękną niedzielę cudne fotki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:40, 10 paź 2021

Do góry
effka napisał(a)
Pochwalę się takim oto sprzętem, rozdrabniarka do gałęzi. Porządna firma, duża moc, przemielilam wielkie sterty gałęzi, gałązki. Kompostownik zmniejszył się dzięki temu o połowę.

Fajny sprzęcik
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:39, 10 paź 2021

Do góry
effka napisał(a)
Z mniej przyjemnych wiadomości, spaliłam trawnik nawozem jesiennym, kupiłam sobie nowy siewnik dobrej formy, taki na kołach i źle ustawiłam regulację i miejscami wysypało się za dużo nawozu i są sine plamy. Leję drugi raz wodę na trawę, może pomoże zminimalizować straty

Będę podlewać codziennie, oby nawóz szybko się rozpuścił i oszczędził trawę.

Trzymam kciuki za Twój piękny dywanik
Ogród z koroną w tle 17:33, 10 paź 2021

Do góry
w sierpniu ubiegłoroczna, potrójna rabata szalała... hortensja nabiera masy, podobnie jak jeżówki - te mnie zaskoczyły!

wrzesień 2021 - to miesiąc traw jak dla mnie! red barony oszalały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies