Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 09:08, 17 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dawno mnie nie było za zarobina po czubek głowy jestem ale wpadłam przy porannej kawce do Ciebie i widzę wykraiwanie nowej rabaty. Najpierw sobie myślę tam chyba furtka, ale chyba to tylko przęsło. Później widzę, że można tam jeszcze uszczknąć kawałek trawnika i linia będzie ładniejsza . Czytam dalej i widzę że Małgosia też o tym pomyślała tylko nie wiem czy nie zagłęboka będzie rabata narożna... O trawnik raczej się nie martw, baardzo duży obszar tak poprzetykałam i się przyjęła Do róż pasuje wiele roślin... musisz tylko kolor określić i tak naprawdę kształt/wygląd/styl rabaty Doszłam do ławeczki i kawa mi się skończyła, czas zbierać się do pracy... a i poczytałam o sąsiadkach, miłe to że ludzie pod wpływem zaczynają dbać. Buziak

Aniu, kochana, cieszę się że wpadłaś na kawkę. No sama widzisz, że potrzebuję kilku [ar oczu, żeby spojrzeć na rabatkę . Sama czuję, że to jeszcze nie to, ale choć róże są na swoim miejscu. Znajomy robi dla nich podpory, ale na razie są małe, więc mam nadzieję, że zdąży. Kiedyś, dawno temu była tam furtka, a potem zostało tylko przęsło. Wszyscy goście, co wychodzą z domu mylili się i szli do tej niby-furtki. Pomyślałam więc, że zrobię tam rabatkę z różami.
Teraz zastanawiam się nad przedłużeniem po łuku, trochę mniejszym, niz narysowała Małgosia, ale coś w tym stylu. Cały czas chodzą mi po głowie kulki bukszpanowe na żwirku, tak jak u ciebie jest Ana, z czerwonymi żurawkami i jakąś trawką I dodam z tyłu jeszcze jakąś różę rabatową w kolorach różu
Ogródek Agam 08:40, 17 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ambrowiec kupiony internetowo??????

Anetko, kupiłam tutaj. Drzewko jest niewyskokie, idealnie zapakowane, listeczki w całości, troszkę pieniek do naprostowania, ale to pestka. Stwierdziłam że kupię małe i poczekam aż urośnie. Na razie pójdzie na rabatę, a w przyszłości jak dzieci przestaną grać w piłkę, badmingtona itd. i będą troszki mądrzejsze pójdzie w trawnik.
Ogródek Agam 07:52, 17 lip 2014

Do góry
Ambrowiec kupiony internetowo??????
Ogródek Iwony 06:50, 17 lip 2014

Do góry
dawno mnie nie było za zarobina po czubek głowy jestem ale wpadłam przy porannej kawce do Ciebie i widzę wykraiwanie nowej rabaty. Najpierw sobie myślę tam chyba furtka, ale chyba to tylko przęsło. Później widzę, że można tam jeszcze uszczknąć kawałek trawnika i linia będzie ładniejsza . Czytam dalej i widzę że Małgosia też o tym pomyślała tylko nie wiem czy nie zagłęboka będzie rabata narożna... O trawnik raczej się nie martw, baardzo duży obszar tak poprzetykałam i się przyjęła Do róż pasuje wiele roślin... musisz tylko kolor określić i tak naprawdę kształt/wygląd/styl rabaty Doszłam do ławeczki i kawa mi się skończyła, czas zbierać się do pracy... a i poczytałam o sąsiadkach, miłe to że ludzie pod wpływem zaczynają dbać. Buziak
Ogródek Agam 21:40, 16 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Piękne żurawki bardzo podobają mi się pomarańczowe ale wciąż się waham czy łączyć z różowy
Gdzie zamawiałaś ?

A no właśnie też się wachałam, ale kupiłam, teraz będę kombinować. Ana_art ma podsadzone vanilki southern comfort i bardzo ładnie to wygląda. Ja podsadzę nimi limki, a georgia peach pójdą w inne miejsce.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:59, 16 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
po ciężkim tygodniu miałam dziś plan dokończenia zawijasowej, a tu jak na złość paaaaaaada
w oczekiwaniu na limki, widok z okna

Ależ te kosmosy mają kolor.... i w ogóle widoczek godny pozazdroszczenia ..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:33, 15 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
obejrzałam wszystko, ale nic nie mądrego nie napiszę bo jestem padnięta...

Ania to najlepszy sygnał, że czas na odpoczynek. Ja czuję że odpoczęłam. Taki urlop i zycie bez pospiechu we własnym ogrodzie to jest coś czego do tej pory nie znałam. Zawsze pośpiech, zawsze nadrabianie zaległości w pracach w weekend. Wczoraj tak powolutku sobie pociełam krzaki, bez pośpiechu, nic nie przesadzałam, nie biegałam z konewkami, nie nawoziłam, nie robiłam oprysku
Sygnał, że czas odpocząć, wracam do ostrych dzialań we wrzesniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:11, 15 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
po ciężkim tygodniu miałam dziś plan dokończenia zawijasowej, a tu jak na złość paaaaaaada
w oczekiwaniu na limki, widok z okna

Też bym chciała taki widok z okna. Ana, co jest posadzone z brzegu rabaty?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 14 lip 2014

Do góry
obejrzałam wszystko, ale nic nie mądrego nie napiszę bo jestem padnięta...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 14 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Raczej jak chusta Duża chusta

A dla Ciebie jeżówki..... wiem, że foto sie spodoba

dzięki właśnie czekam na takie białe jeżówki, póki co są w pąkach u mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:36, 14 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja tam będę też dokupowała stipę jak zajdzie potrzeba
pod brzozami różowe to kosmosy , fioletowe to kwiaty funkii

stipy są zbyt powabne żeby móc się im oprzeć. Jedynie co u mnie jakoś już ich w sklepach nie ma!!wrrrr!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 13 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
mój ogród jak chusteczka, ale nie cuduję jakoś szczególnie

Raczej jak chusta Duża chusta

A dla Ciebie jeżówki..... wiem, że foto sie spodoba

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:21, 13 lip 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:21, 13 lip 2014

Do góry
Ogródek Agam 23:17, 13 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Aneta na bylinach się nie znam, działam instynktownie. Albo odrosną albo nie i wtedy poplaczę trochę i zapomnę . Tojeść odrasta i kwiatków jakby więcej więc wszystko ok.
Ja właśnie oglądam meczyk i siedzę w Twoim wątku w 2011 roku, taka podróż w przeszłość .
a ja też oglądam dzisiaj patrzyłam jak je przyciąć i wypaczyłam nowe kwiatuchy ale na pewno obcięcie zestymuluje je bardziej
Ogródek Agam 22:10, 13 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)

Kurcze ja żadnych nasionek nie widziałam, spróbuję przed następnym cięciem. Idę do Ciebie może zdjęcia weekendowe pooglądam .

ja dzisiaj też patrzyłam na te nasiona i nie wiem albo moje jeszcze nie przekwitły albo nie znam się aaaa i zauważyłam że wychodza nowe kwiatki, a nic nie ścinałam jeszcze bo mi żal
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:09, 13 lip 2014

Do góry
Zawitka......Halinko u mnie też pierwszy raz, mniej z nimi pracy niż z surfiniami, ale myślę o stałych rozwiązaniach, nic nie wymyśliłam

Ula....kompozycje zarosły chwasty, 3 dni deszczu i podwójnie odbiły...czas plewić i coś podziałać

ana_art......i zapomniałam kupić florovit, mus się poprawić

Kondzio.....u wszystkich pięknieją, nie mogę odstawać od reszty

Jula......czekam

Wiunia.....czasami satysfakcja, a czasami nie, wiesz, jak to jest z ogrodem, ale teraz już kwitną ulubione pachnące lilie i się cieszę

Epodlas.....Bożenko, zdarza się, że mam obrobione i lubię wtedy podziwiać, ale najczęściej tak pół na pół jest, niemniej radość z pracy w ogrodzie najcenniejsza

Mala_mi........masz rację, krok milowy, niestety przypaliło je i coś muszę zrobić, moje nadal nie cięte, obym w tym roku zdążyła

Gosiu.....botanik jest wspaniały, warto go zobaczyć, a japoński widziałaś? i Wojsławice? też warto, to chyba na 2 dniowy wypadbuziole

Marzenko.....na pierwszy raz ok, ale popaliło je ciut, chyba coś trzeba zrobić, ale co? tak kostrzewa super, zobaczymy jak dalej, sprawdzam ją

i fotki
ogrodowe, co kwitną na pędach jednorocznych, dokupiłam sobie jeszcze

ta po kilku latach się zdecydowała kwitnąć, jest piękna, podejmę próbę rozmnażania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 12 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Posadziłam 10 stip.. Niech się dzieje wola....

Pod brzozami co rośnie? Przecieź nie kosmosy mają takie wielkie kipwiaty???
ja tam będę też dokupowała stipę jak zajdzie potrzeba
pod brzozami różowe to kosmosy , fioletowe to kwiaty funkii
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:08, 12 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
markiza elegancka, powiedz ona na jakimś trwałym stelażu jest czy jest zwijana? ciągle dumam czy robić przy tarasie pergolę czy markizę...
czy mi się wydawało czy marudziłaś że NIC u Ciebie nie kwitnie...????

Ana, ona jest elektrycznie zwijana.
Jest ogromna (prawie 40 m. kw.), ale ma mocne ramiona.
Chciałam początkowo pergolę, ale ja mam tam za mało powierzchni na taką trwałą konstrukcję.
Poza tym bałam się, że mi zaciemni salon, a roletę zwijam i już.
Poza tym to mniejszy koszt.

Pergola jest oczywiście piękniejsza, ale moi sąsiedzi mają przez nią bardzo mało słońca w salonie i trochę żałują.
A markizę można mieć lub zwinąć i nie mieć…

Buziaki

Coś tam kwitnie….
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:01, 12 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
widok śliczny, kosmos robi swoje - różowy akcent
a rh to rzeczywiście te gazony mogą ograniczać
a może żerują tam w korzeniach opuchlaki?
ładne egzemplarze, znajdziesz gdzieś dla nich inne miejsce w ogrodzie?
a z tyłu za łezką z cyprysikiem groszkowym?
wiem że tam miałaś coś obsadzać, ale już nie wiem czy coś posadziłaś, bo czytam wątek jednocześnie od 3 stron

a z innej beczki
ściągasz sok z brzozy?

za cyprysikami rosną 4 RH które kupiła mi Bogdzia, kiedyś będzie tam rodkowa ściana Mam nadzieję!
Soku nie ściągam nawet nie wiedziałbym jak się do tego zabrać
dzisiaj jest tak ponuro że należałoby cały dzień przespać tylko dzieci nie pozwalają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies