Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

Gabrysia_ 22:42, 11 lip 2014

Rozrośnie się szybciej niż myślisz,ja już muszę ujarzmiać niektóre rośliny,bo za duży busz się zrobił
Szkoda,że ta tojeść nie do kupienia,wszystko wykupiłyście,teraz muszę u was podglądać
agam 22:50, 11 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Rozrośnie się szybciej niż myślisz,ja już muszę ujarzmiać niektóre rośliny,bo za duży busz się zrobił
Szkoda,że ta tojeść nie do kupienia,wszystko wykupiłyście,teraz muszę u was podglądać

Będziemy dzielić , ja wszystko dzielę mam wprawę .
Zielona 00:12, 13 lip 2014

Aguś - moja tojeść ostatecznie wylądowała przed limkami w carexach. Jeszcze nie ścięłam /choć już przekwitła/ bo obiecałam Makkasi suche kwiaty na nasionka. W poniedziałek zetnę i mam nadzieję, że też tak ładnie odbije jak Twoja.
as226 00:55, 13 lip 2014

agam napisał(a)

Nie wiem w czym rzecz, ja dwa razy siałam i dwa razy pełny sukces. Ze stipą to samo .
Może za bardzo ziemią sypiecie po wirzchu, alebo zalewacie.
Ja tylko troszeszku przysypuję i zakrywam szczelnie folią spożywczzą, kładę na parapet z południowej strony. Woda skrapla się na folii, więć ziarenka cały czas mają wilgoć, od czasu do czasu podnosiłam folię żeby przewiew zrobić. Jak wykiełkowały to folie zdejmowałam. Potem pikowanie i tyle.
Nawet nie będę pisac ile siewek zmarnowałam bo tyle tego było .

Dziękuje Agusiu, zapamiętuje na przyszły rok
Mala_Mi 08:46, 13 lip 2014

Masz rację z tym przycięciem tojeści.. czegoś sie znów nauczyłam... chociaż mnie na razie nei zachwyca, a Twoja taka ładna bo gęsta.
agam 21:10, 13 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Masz rację z tym przycięciem tojeści.. czegoś sie znów nauczyłam... chociaż mnie na razie nei zachwyca, a Twoja taka ładna bo gęsta.

Aniu moje sadzonki były takie sobie, ale widzę że ładnie się rozrastają i żeby tojeść ładnie wyglądała musi mieć dobrze dobrane towarzystwo . Ja z wyszukanymi kompozycjami a la CHFS na bakier stoję .
agam 21:12, 13 lip 2014

Asia miło że mogę pomóc .
agam 21:15, 13 lip 2014

Zielona napisał(a)
Aguś - moja tojeść ostatecznie wylądowała przed limkami w carexach. Jeszcze nie ścięłam /choć już przekwitła/ bo obiecałam Makkasi suche kwiaty na nasionka. W poniedziałek zetnę i mam nadzieję, że też tak ładnie odbije jak Twoja.

Kurcze ja żadnych nasionek nie widziałam, spróbuję przed następnym cięciem. Idę do Ciebie może zdjęcia weekendowe pooglądam .
ana_art 22:10, 13 lip 2014

agam napisał(a)

Kurcze ja żadnych nasionek nie widziałam, spróbuję przed następnym cięciem. Idę do Ciebie może zdjęcia weekendowe pooglądam .

ja dzisiaj też patrzyłam na te nasiona i nie wiem albo moje jeszcze nie przekwitły albo nie znam się aaaa i zauważyłam że wychodza nowe kwiatki, a nic nie ścinałam jeszcze bo mi żal
agam 22:29, 13 lip 2014

Aneta na bylinach się nie znam, działam instynktownie. Albo odrosną albo nie i wtedy poplaczę trochę i zapomnę . Tojeść odrasta i kwiatków jakby więcej więc wszystko ok.
Ja właśnie oglądam meczyk i siedzę w Twoim wątku w 2011 roku, taka podróż w przeszłość .