Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 31 maj 2016

Do góry
Jej, ile pąków staruje
Za chwilę szał różany
Ogródek Iwony II 23:10, 31 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
... Jak długo masz swoją New Dawn?

ND mam dwa lata.
Sadziłam w lipcu 2014:

Dwie różyczki obok siebie, potem szybko przesadziłam jedną, jak się zorientowałam, ze się mocno rozrastają.
A tu lipiec 2015:

Wygląda na to, ze teraz szybciej będzie kwitła

A tak wygląda obelisk. Dla ND mógłby być wyższy.

Na schemacie widać, jak podwiązuję różę

edit:
Ponieważ chwilę temu weszłam do Ewy na wątek i zobaczyłam ND, to melduję, ze jesienią ją przenoszę na ścianę domu i drugą na płot. Obeliski za małe Aby wszyscy byli świadomi, że to nie jest mała różyczka
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1917-co-z-tym-ogrodeczkiem-poczac?page=1457

Ogródek Iwony II 22:56, 31 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Zawsze miałam słabość do tych domków ale nigdy się żadnego nie dorobiłam. Muszę poważnie porozmawiać z moim M Twoje są świetne.

Ilonko, u ciebie wyjdą na pewno świetne
Ogródek Iwony II 22:55, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja roszponkę i rukolę na co dzień wcinam ale oczywiście kupuję
Może czas najwyższy to zmienić od przyszłego sezonu?

Ja też kupowałam, pora pomyśleć o własnej
Ogródek Iwony II 22:54, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To mnie wzięło na to samo
Ukopałam sobie w sobotę u jankosi

To teraz podlewaj często
Przytnij troszkę zielone listki, by siły poszły w ukorzenienie się
Ogródek Iwony II 22:52, 31 maj 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Ślicznie Wam wyszły! Ja kilka razy podchodziłąm do robienia ale za każdym razem były jakieś inne, pilniejsze rzeczy. Chyba się złamię i kupię.

Dziękuję w imieniu panów, których to zasługa
a patyczki i trzcinę przycinałam, a panowie wiercili dziurki
Zbyszek wymyślił, że muszą być różne gatunki drzew, są więc brzoza, sosna, i coś tam jeszcze
Ogródek Iwony II 22:49, 31 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale pięknie u Ciebie
ciekawa jestem new dawn, moje rosną narazie w doniczkach. jak przeżyją ten rok to będzie sukces bo lekko nie mają ze mną

Aniu, a czemu masz w doniczkach?
Nie możesz wysadzić do ziemi? Może chociaż zadołuj doniczki, by ich nie parzyło w korzenie?
Ogródek Iwony II 22:42, 31 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Iwonko fajne kadry z ogrodu nam serwujesz

Aniu, dziękuję
Dziś naparstnice pokazały kolor. Bardzo je lubię. Mam nadzieję, ze wysieją się w tym roku

Ogródek Iwony II 22:31, 31 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ostatnio wzięło mnie na kosaćce syberyjskie i nawet kiedyś miałem wielką kępę, ale nie mam pojęcia co się z nią stało Bardzo ładnie się skomponowały na rabacie

Duża kępa u mnie przerosła jakąś trawą, więc musiałam podzielić i oczyścić. Teraz mam mniejsze kępki. W zeszłym roku po dzieleniu słabo kwitły, teraz już jest ok Łuki, nie masz kosaćców?

Zupełnie zapomniałam o tej róży. Jutro muszę przyciąć wymarzłe gałązki. Sama sobie radzi w buszu
Ogródek Iwony II 22:22, 31 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko śliczne margerytki masz też wysiałam ale pewnie dopiero w przyszłym roku zakwitną. Warzywnik super ja nie mam skrzyń sieję prosto do ziemi.Susza u mnie okropna deszczu jak na lekarstwo czyżby znów tak jak w zeszłym roku będzie.Widziałaś u mnie firletkę smółkę?

Margerytki się wysiewają. Mam je w kilku miejscach i lubię o tej porze. Fajnie rozświetlają rabatę

Mirko,twoją firletką się zdziwiłam. Kolor ten sam, inne kwiatki. Moje są podwójne, jak różyczki. Nawet nie wiedziałam, ze są odmiany

To jest twoja:
Firletka smółka

A ta jest moja:

Rok temu w pełnym rozkwicie:

Ogródek Iwony II 22:01, 31 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, a jak wyglądają siewki jarzmianki? mam u siebie też jarzmiankę i może się wysiała? Czy Ty podwiązujesz róże new dawn? Ja swoją mocuję do pergoli bo mi się pokłada.

Myślę Doniu, że to te siewki:

Róże New Dawn podwiązuję co roku do obelisku, kulkujac ją. Przyginam gałązki poziomo i oplatam wkoło, przytrzymując drucikiem. Wypuszcza wtedy mnóstwo bocznych pędów, które pną się w górę. Te znowu będę przypinać poziomo. Moja róża ma trzeci sezon i zaczynam się zastanawiać, ze obrlisk jest mały. Co dalej z nią zrobić? Nie mam pojęcia.
I pomyśleć, ze Zbyszek się martwił, że malutkie były przy kupnie i kazał dwie kupić.
Drugą mam na stronie zachodniej. ta na wschodniej stronie jest większa, ale ta,ta była stąd wysadzana, bo dwie -to byłoza dużo szczęścia w jednym miejscu
Doniu, podwiązywałam ją w styczniu, wtedy bez liści było łatwiej. Zawsze przywiązuję młode gałązki.

Teraz:
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:47, 31 maj 2016

Do góry
Ula , u mnie też były już mszyce i pryskalam.
Poczekalabym i zobaczyła - jak sądziłam te różę to czytałam że ona nie lubi intensywnego słońca a u mnie przez większą część dnia takie właśnie warunki ma.
Jeśli jest młoda to może potrzebuje się zaadaptować.

Monster - cierpliwie czekam bo wiem ze róże potrzebują 1- 2 sezonów żeby pokazać na co je stać.
U mnie Angela i Rhapsody aż uginają się w tym roku od pąkòw a sadzone równo rok temu

lindsay , żarowa jak się patrzy

iwk4 , spektakl się zaczyna u wszystkich , dziękuję za zawsze mile slowa
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:37, 31 maj 2016

Do góry
Cudowne zdjęcia, pięknie różyczki wystartowały. U mnie jedna zaczęła
U ciebie zawsze wzdycham do tych bukszpanowych fal
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Madżenko, co ty im zrobiłaś, ze takie wielkie i soczyste?
O radę się pytam, jak je traktować należy, bo moje to wypierdki i mimo, że podlewam rozrobioną gnojówką, to są mniej zielone ...

Kupiłam takie podpędzone z owocami, napisałam wczesniej. Posadozne w donicy, stoja w pełnym słońcu, podelwam nawozem na zaiwązywanienowoców, kupiony w necie wraz z pelargoniami. Ale mysle, ze to nie kwestia nawozu tylko wypasionych sadzonek, wyhodowanych w szklarni
W Kruklandii 18:13, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Padało w końcu? U mnie dziś 3 razy burza podchodziła i szła bokiem. Trochę te 3 razy popadało, ochłodziło się trochę. Jakbym z węża podlała. Ale cieszę się, bo trawnik zdążyłam skosić przed

Tego liściaka wygooglowałam. Spotykam go, ale myślałam, ze to chrząszcz majowy.

Pokropiło dwa razy. Popiół zamiast ziemi. Duchota.
Ile jeszcze????
W Kruklandii 18:12, 31 maj 2016

Do góry
Padało w końcu? U mnie dziś 3 razy burza podchodziła i szła bokiem. Trochę te 3 razy popadało, ochłodziło się trochę. Jakbym z węża podlała. Ale cieszę się, bo trawnik zdążyłam skosić przed

Tego liściaka wygooglowałam. Spotykam go, ale myślałam, ze to chrząszcz majowy.
Rododendronowy ogród II. 17:34, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudowna opowieść Pszczółki o podróżowaniu.
Fajnie, że deszcz doszedł. Bogdziu, masz chwilę wytchnienia.

Deszcz u mnie był bardzo potrzebny i ciągle jeszcze mogłby padac ale to co spadło juz jest bardzocenne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:01, 31 maj 2016

Do góry
Jak to zmian?
A ja myślałam, że doskonałość oglądam

Łuki, jak już przetestujesz piwonie, poproszę o 3 pewniaki. Mam jakieś 3 krzaczki upchnięte w różach przy domu. Lubię te listki, ale one nie kwitną, choć mam je kilka lat.
Dałam im szansę i nie skorzystały. Trudno. Pomyślę we wrześniu o wymianie. Podobno to dobry czas na piwonie.
Ogródek Iwony II 11:51, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ślicznie Wam wyszły! Ja kilka razy podchodziłąm do robienia ale za każdym razem były jakieś inne, pilniejsze rzeczy. Chyba się złamię i kupię.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:38, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, masz cudne orliki

Najbardziej podobają mi się te na ognistej. I pełne dwukolorowe.
U mnie spóźnialski narcyz jeszcze kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies