Towarzystwo na wiejskiej najdłużej się zbiera. Mam nadzieję, że dalia Mikayla Miranda poczeka na kolegę obok, bo super się zgrały odcieniami Na ostatnim zdjęciu maluszek do półcienia, zamieszkał pod oczarem, podobno mocno się rozrasta, na co liczę
Dzisiaj mam piękne słońce, kilka zdjęć astrami zrobiłam
Połowa jeszcze w pąkach, ale reszta pięknie zdobi
To mój ulubiony zestaw. Niższe, jasnoróżowe od Renaty Wysokie przytargane z "moich" łąk
Na różance na razie niskie dają popis. Maluszek, ostatni zakup, oby się zadomowił, bo bardzo mi się podoba
Hehe zapasy się już kończą Irenko.mam jeszcze 10 Limek do przesadzenia i dwie koronki.
Trawy się tak rozrosły a sadziłam w odstępach metrowych a i tak za mało bo teraz to wszystko ściśnięte jest.. Jedyna zaleta że zielsko nie rośnie w takim gąszczu.
Kosmosy jeszcze kwitną
Na tych łukach wiosna powojnik Górski teraz znowu inny też go mam ale u mnie nie widoczny trzeba go przesadzić.
Hakomy jak zwykle podziwiam robią dużo w ogrodzie. Kalina zimozielona u mnie też kwitła ładnie ale owoców jak na lekarstwo. Może jeszcze za młoda.
Alejka robi wrażenie.
U nas wietrznie liście i igły oblatują masakra.
Nie to dąb blotny Grinn pilar. Bardzo ładna do nasadzeń szpalerowych i jako soliter możesz posadzić na liściastej czy iglastej nawet między oświetleniem przy drogach dojazdowych jest wąski. Jest piękny z liści zielonych a jesienią pięknie się przebarwia. Zobacz stronę wcześniej i poniżej.
Jak to robisz przy takiej długiej rabacie aby osiągnąć spójność? A jednocześnie nie powtarzać tych samych nasadzeń ciągle?
Ja rabatę angielską robiłam w 2 porcjach w 2 kolejnych latach i już widzę, że zmieniała mi się w trakcie koncepcja i te części się różnią. W dodatku na długości rabaty mam różne warunki świetlne. I jak to zgrać ze sobą?
Na pewno ocenię pojemność piwnicy i jeśli będzie taka możliwość - rozwijam rabaty daliowe, gdzie się da Szukam gdzie byłoby najlepiej. Niezmiennie a nawet w zwiększonej skali - mnie zachwycają.
Aniu dziękuję.
Tam te hortensje mają podpory, a i tak z powodu tuj się pokładają, brak miejsca więc do przodu idą. Tam mam taki długi szpaler, zdjęcie skraca. Jest tam 4 sztuki Grandiflory, 4 sztuki anabelki Red i 4 róże.Napchałam na maksa