Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki ambrowców, ambrowiec - Liquidambar 18:29, 28 wrz 2021

Do góry
Mój nowy gumbal zachorował. Pomóżcie proszę co z tym zrobić żeby go wyleczyć i żeby to nie wracało. Tak wyglądają liście.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:24, 28 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, mam pytanie o naparstnicę. Czy jeśli ja wycinam te przekwitłe łodygi naparstnic z nasionami i wyrzucam je, czyli nie pozwalam nasionom się wysiać to za rok roślina mateczna już nie odbija, ginie i nie będę miała naparstnic?
Naparstnica jest dwuletnia. W jednym roku rośnie, w drugim kwitnie i po roślinie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:13, 28 wrz 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

To zdjęcie powinno trafić na avatar Cudnie wyglądasz
Ogród z hortensjami wygląda przepięknie
Znowu zachwycam się Twoimi dekoracjami
Mówisz i masz zdjęcie trafiło na avatar.
Dziękuję za pochwały.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:09, 28 wrz 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko jak zwykle magiczny Twój ogród Cudownie
Bardzo dziękuję Małgosiu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:07, 28 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, zachwycam się Twoim ogrodem nieustannie, piękne kwiaty, piękne ozdoby.
A Ty wyglądasz fantastycznie.
Dziękuję, to bardzo miłe co piszesz.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:03, 28 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, cudownie masz w swoim ogrodzie. I dekoracje cudne. Widać rękę artystki. Cokolwiek zrobisz czaruje urodą, cokolwiek upieczesz na pewno przepyszne. Kobieta czynu z Ciebie, na 200 %. I jeszcze ta uroda. Nie za bogato Cię natura obdarzyła? Pozazdrościć.
Basiu, każda z nas ma wiele talentów tylko trzeba spróbować nowych rzeczy. Ja ciągle próbuję teraz mam dużo czasu, choroba nie pozwala mi na wiele rzeczy, które chciałabym robić. Robię więc to co mogę i ciągle staram się rozwijać swoje pasje. Obecnie wzięłam się za plątanie sznurków, czyli makramę.
Dziękuję za tyle pochlebnych słów.

Dzisiejsze wypieki Zobaczyłam coś podobnego w internecie i musiałam spróbować, czy mi wyjdzie. Ja właśnie taka jestem, że ciągle sprawdzam się, czy mnie by coś takiego wyszło. Dynie są z ciasta drożdżowego nadziane śliwką i gęstą konfiturą.

Ptasi gaj 17:52, 28 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Elu, co to za piękne drzewko po lewej stronie? Ależ mnie rozbawiły procedury chowania roślinek trzeba sobie radzić  Ogród zachwycający w każdym calu.

Nie wiem o które chodzi, ale od lewej przy trawie to tuja szmaragd golden.
Następna jodła kalifornijska (szara). Nad hortensja to dąb blotny Grinn pilar posadzone w szeregu tam 8 drzewek pięknie się przebarwiają.

To jest fota z zeszłego roku koniec września liście zrobią się amarantowe

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:49, 28 wrz 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Urzekły mnie foty i takie podejście do życia, powiem Ci że wnuki nas odmładzają i zmieniają nasze życie w dużo radośniejsze i szczęśliwe
Ja to wiem już dawno doszłam do tego wniosku, mój starszy wnuk ma 7 lat. Ten młodszy bardzo go naśladuje i chce robić to samo co jego starszy brat.

Wydzielenie warzywniaka 17:48, 28 wrz 2021

Do góry
Lubię swój warzywniak nawet kiedy jesienią pustoszeje. W tym roku mało było z niego pożytku. Warzywa marniutkie. Ale na rosół i pomidora do kanapki starczyło .

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:45, 28 wrz 2021

Do góry
Dalie... ehhhh. zapisałam się do grupy i to był błąd! Lista chciejstw jest już ogromna, a jeszcze czas sprzedaży bulw się nie zaczął.

A tymczasem, tzw talerzowa Cafe au lait, krzak ładny,ale obfitość kwitnienia nie powala. Ponoć taka jej uroda.

Druga to Sir Alf Ramsay, nadal czekam na ten pierwszy kwiat. Ma mega mocny pien! bo to już pien jest . Po powrocie zastałam złamaną gałązkę z pąkami i przyszło mi czekać miesiąc aż coś zacznie się pojawiać. Czekam cierpliwie, choć cierpliwość się konczy. Zobaczymy czy się polubimy!

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:45, 28 wrz 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Jak zawsze urocze dekoracje, tyyyyle wianków i piękna Ty Dorotko
Tak powinnyśmy mieć foteczki, dużo foteczek, a co i czemu nie, warto…kto Ci zrobił takie ładne zdjęcia
Super pamiątka, w sam raz do ramki dla wnusiów?
Dziękuję za tyle miłych słów, niby pamiętamy jak wyglądamy, ale wspomnienia blakną w naszej pamięci.
Zdjęcia zazwyczaj robi mi najmłodszy syn.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:43, 28 wrz 2021

Do góry
Rozchodniki... w tym roku coraz bardziej mnie oczarowują bo w koncu pokazują siłę i wielkością imponują. Będzie ich więcej .

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:39, 28 wrz 2021

Do góry
W koncu mam i ja! Nie wiem czemu tyle z tym zwlekałam! Ale padnięte rozplenice oraz całkiem obżarte bukszpany sprawiły, że musiaałam przemeblować rabatę na podjeździe.
Posadziłam tam hortensje, zawilce serenade, to niskie z niebieskim kwiatem co właśnie nazwa mi chwilowo uciekła, oraz trochę hakone, która tam rosła, lubie ją i nie mam na nią miejsca gdzie indziej... no ale to tylko część rabaty była do przemeblowania.

Ptasi gaj 17:39, 28 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Dzięki za informacje o gnojówce do róż i storczyków, też będę stosować.
Mi chodziło o wyciąg z młodego jęczmienia dla ludzi, ma bardzo dobre właściwości wzmacniające.
Muszę kupić ten ekstrakt z jęczmienia do oczek, mam oczko z 4 kastr budowlanych /takich po 90 litrów/ i mimo posadzonych roślin są glony i chcę się ich pozbyć.

Uśmiałam się z tajniaczenia roślin przed eMem, dobry sposób
Ja nie mam z tym problemów, bo mój kompletnie nieogrodowy

Mój też nie ogrodowy ale coś tam robi nawet sam od siebie. Bez problemu zajmuje się koszeniem.
Nie ogrodowy ale widzi co się dzieje nie ma opaski na oczach. Jak posadzone to się nie czepia wmawiam, że od dawna rośnie.

O jęczmieniu ekstrakcie jeszcze nie słyszałam aby go spożywać. Kupiłam dzisiaj czystek w płynie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:37, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko będę jutro. Piękna jesteś. Piszesz, że na codzien tak nie wyglądasz, ale żeby tak pięknie wyglądać to trzeba miec nie lada umiejętności. Dbać o siebie. Na focie wyglądasz ok 30 lat.
Trzymaj się tak dalej. Bądź zdrowa.
Pozdrawiam
Odnośnie wyglądu, ja na prawdę kiepsko wyglądam, ale leczę się onkologicznie prawie 5 lat. Wiadomo, że to nie służy wyglądowi. Na youtube jest bardzo dużo filmików z których można się wiele nauczyć, nie tylko jak zrobić makijaż . Obecnie uczę się splotów makramowych.
Dziękuję za tak miłe słowa odnośnie mojego wyglądu ze zdrowiem nie najlepiej - "rozsypał" mi się kręgosłup. Wieczorem dźga w nim okropnie i to już trwa dwa tygodnie. Prace w ogrodzie poszły w odstawkę.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:29, 28 wrz 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Od Dorotki z jesienno - słodkimi pozdrowieniami

Dorotka artystyczna dusza na wielu płaszczyznach
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:23, 28 wrz 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ Ty kompozycje tworzysz Dorotko
Cieszę się, że Ci się podobają Wacławie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:20, 28 wrz 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dorotko pięknie wyglądasz, ogród oczywiście również piękny , jak zawsze.Macham.
Dziękuję ślicznie za odwiedziny w moim wątku i tak miłe słowa.
Macham

Ptasi gaj 17:16, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, co to za piękne drzewko po lewej stronie? Ależ mnie rozbawiły procedury chowania roślinek trzeba sobie radzić  Ogród zachwycający w każdym calu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:16, 28 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I w całości i detalach zawsze u ciebie pięknie, perfekcyjnie się prezentuje.
Lubie zaglądać do ciebie i nasycić oczy takimi przyjemnymi widoczkami
Lilie i hortensje przepiękne
Pozdrawiam miłą, relaksującą się i ładną panią właścicielkę.
Dziękuję za tak miły wpis, ogród robi się co raz bardziej jesienny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies