Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

sylwia_slomc... 14:21, 24 kwi 2022

Fiu fiu jaki kancik na rogalu idealny wiosna się już rozgościła, niezapominajkom daj się wysiać siewki poprzenosisz gdzie będziesz chciała, ja najbardziej lubię jak wyglądają naturalnie. U mnie w tym roku opanowały ścieżkę do ogniska i dobrze bo z innych miejsc powódź nasiona zabrała, a wiosna bez niezapominajek to prawie jak wiosna bez bratków Ułudki mi się ostała jedna kępka po powodzi i teraz na nią chucham, muszę przenieść w bezpieczniejsze miejsce na rozrost
Alija 16:38, 24 kwi 2022

Piękna wiosna u Ciebie. Rogal świetnie Ci się udał, o kanciku nie wspomnę, bo po prostu wzorcowy.
U mnie niezapominajki co roku w nieco innym miejscu, niektóre przesadzam, a niektórym daję wolną rękę.
Rumianka 17:18, 24 kwi 2022

Rogalowa rabata miodzio.. a kancik jak na spodniach z czasów PRL-u... mój rabatowy rogal jest znacznie "tęższy" ale jeszcze czeka na obsadzenie jeżówkami...U mnie niezapominajki sieją się wszędzie, ale tak sobie rosną, nie przesadzam ich, a po kwitnieniu wyrywam...Życzę rozwikłania spraw skomplikowanych, oraz dużo zdrowia. Ogród nie zając nie ucieknie...Płezdrówczi łestawiam dla Ce...
Wiolka5_7 18:23, 24 kwi 2022

Ale tego rogala wypielęgnowałaś
Gruszka_na_w... 22:32, 24 kwi 2022

Nie mogę się przestać zachwycać rogalikiem wraz z przyległościami. Wszystko tak dobrze ze sobą współgra. Nic nie zgrzyta mimo ostrego jak brzytwa kancika. Podziw!
Trzymam kciuki za szybkie uporanie się z kłodami rzucanymi przez życie.
Pamiętaj, że my tu Ciebie mocno wspieramy. Daj znać o sobie, co jakiś czas.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:41, 25 kwi 2022

Kancik na rogalu nie jest idealny, ale miło, że tak pozytywnie go odbieracie
Dziś postanowiłam wygospodarować dwie godziny na ogród i rogal dostał ściółki z kompostu - tego miejskiego, z zakładu utylizacji Przywiozłam ostatnio kolejne 8 worków, 180 kilo mi naliczyli za 3 złote Rogal dostał 4 worki, niech ma
Szczerze przyznam, że taki wyściółkowany tym czarnym kompostem wygląd wcale dobrze

Mam jeszcze do wyściółkowania kompostem miejskim pozostałe rabaty, ale już widzę, że materiału mi zbraknie. Kompost wysypywany latem i jesienią znika jak sen, znaczy chyba dżdżownice żarte są albo coś

Oto rogal z kompostem:

Magara 00:55, 25 kwi 2022

Gosia - ziemię otrzepuję ile się da, reszta do kompostownika własnego a jak z chwastem czy robalami to do naszej lokalnej "dziury" kompostowej

Sylwia, Alicja, Elisa - niezapominajki kupione jako ratowanie marketowych wyprzedaży i właśnie w celu wysiania się Ale nasiona też już w zimie kupiłam i będę jeszcze w lecie wysiewać i sadzić gdzie się da

Wiolka - no bez przesady

Haniu - zaglądam codziennie (w ramach rozrywki) i za wsparcie dziękuję Kłody przerzucam Wolałabym obornik przerzucać chyba ale jest jak jest
Magleska 07:10, 25 kwi 2022

Nie no ....rogal z kompostem to już wyższy poziom wygląda rewelacyjnie
Kordina 07:43, 25 kwi 2022

Jak rogal z makiem
MartaCho 07:55, 25 kwi 2022

Rogal się zaraz odwdzięczy za tyle dobroci A już teraz wygląda bardzo fajnie.
Kompost wygląda bardzo dobrze, u nas niestety sporo śmieci się przewija. A jeszcze w takiej cenie? Same plusy!

Oby czarne chmury od Was szybko przewiało! Ściskam i wspieram również!