Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 18:58, 11 mar 2022

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 18:56, 11 mar 2022

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 18:54, 11 mar 2022

Do góry
Zdjęcia z 3 marca

Mazurskie klimaty Małgorzaty 18:25, 11 mar 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Pozwolę sobie wstawić taką inspirację, podpatrzyłam przed laty na wystawie. Tutaj jest obrzeże z drewnianych kołków ale kształt łódki jak u ciebie. Jest prawie wszystko co wymieniały dziewczyny .

Hakonehloa dobry pomysł.
Mnie przyszło do głowy , żeby posadzić trawę taką jak pokazała Jola a między nią lobelia niebieska. Ja jutro będę swoją wysiewać do małych doniczek, żeby mieć dużo swoich sadzonek.
Ogród Basi i Romka 18:19, 11 mar 2022

Do góry
Na ogrodzie niewiele się dzieje, przymrozki trochę zachamowały roślinki, jeszcze czekają

Zacisze Alicji 18:03, 11 mar 2022

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie parę dni temu zaczęli robienie kanalizacji. Plany były ponad 15 lat temu, to się nazywa tempo. Na dodatek jest bardzo mokro i muszą osuszyć teren. Specjalna maszyna pracuje już trzy dni i tak buczy, że trudno spać.

U mnie te maszyny buczały przez tydzień czasu. Nawet w wizytówce mam zdjęcia z wykopów.
Zdążyłaś przygotować teren? wykopałaś rośliny? Ja miałam tak miłych panów, że mi większe rośliny, typu tuje, bukszpany wykopali i pomogli posadzić później.
Właśnie po robotach kanalizacyjnych mój ogródek przeszedł metamorfozę. U mnie kopali pod koniec grudnia, a cały styczeń ogródek urządzałam. Momentami miałam nawet 3 duże koparki na podwórku. U mnie kopali na 2,5-3m w głąb, a u sąsiada na 4m, bo mamy kanalizację grawitacyjną.
Pozdrawiam
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 18:00, 11 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Poka zdjęcie!

Robi się

I jeszcze z boczku

W sumie się chyba przestanę przjmować tym kablem, w całej okolicy drzewa rosną wśród kabli, za mną jest tylko jeden dom i sąsiad chyba nawet nie ma stacjonarnego telefonu.
Między te graby mnie kusi coś dosadzić, widziałam kiedyś na jakiejś grupie między grabami hortensję Anabel, fajnie to wyglądało.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:51, 11 mar 2022

Do góry

Ładnie ta rabata wygląda. Ewa czy bezpośrednio pod nigrami coś rośnie, czy to tylko tak z perspektywy wygląda? Podlewasz tę rabatę, czy te drzewa osuszają bardzo wokół teren ?
Masz tam zawsze cień?
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:19, 11 mar 2022

Do góry
Zainspirowana zdjęciami Hani-Gruszki, wrzucam zdjęcia tego samego miejsca teraz i późnym latem ubiegłego roku...
Juz niedługo

Ranczo Edy 16:09, 11 mar 2022

Do góry
eda napisał(a)

A te dwa, to normalnie jak zakochani...patrzą sobie w oczy...
Mazurskie klimaty Małgorzaty 15:15, 11 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Zagwozdkę mam--kto podpowie co to za sosna-kiedyś dostałam w prezencie niewieką doniczkę a ona mi tak pięknie rośnie i czy ewentualnie mogłabym ją przesadzić--chyba muszę odnaleźć Zbyszka z Tucholskich Borów.

sie znalazłem
tak jak Milka obstawiałbym wejmutkę lub jej mieszańce np.schwerina itp., może jakaś odmiana żółtej
Policz igły w pęczku to zawęzi poszukiwanie
Ciut podobna do Jeffreya ale na odmianę Joppi bym nie liczył chyba że to bardzo zagłodzony i anemiczny egzemplarz

z przesadzaniem sosen uważaj chyba że uda się z cała bryłą
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:35, 11 mar 2022

Do góry
MartaCho napisał(a)
A możesz może podzielić seslerie? One się dość rozrastają na szerokość- może podziel każdą na pół i daj je gęściej? Jest już taka możliwość z Twoimi sadzonkami?
Szmaty nie dawaj...
Inspiracja na przedpłocie od Edytki z Tu ma być ogród?

Hej Marta Trafiłaś z inspiracją Ogród Edytki znam z instagrama
Mogę seslerie podzielić, jasne, że tak, mogę też dokupić. Tylko tam serio było straszne chwastowisko. Co ja się omęczyłam, żeby to do chociaż trochę doprowadzić do porządku. I boję się, że jak na wiosnę wszystko ruszy to znowu ja znowu się wypuknę żeby to wyplewić.
O tak było, na dodatek, twarda zbita ziemia,kamienie, trzeba było motyką kopać.
Ogród prawie wymarzony … 14:25, 11 mar 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Wsadzilam patyki hortensji do donicy. Jak skończą się nocne mrozy to zadołuję .

Justyna przytnij te patyki 1 cm. nad oczko.
W ogródku Martki 13:12, 11 mar 2022

Do góry
A propos hoteliku

U nas w markecie po 32 PLN
Pachnący różami, malowany bylinami 13:00, 11 mar 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ja ma taki słupek.

Pędy przezimowały i maja się dobbrze

Dzięki za pokazanie, też pewnie będę musiała moim coś postawić, żeby się trzymały
Oby do maja nie zaszkodziły im przymrozki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:44, 11 mar 2022

Do góry

jodła kalifornijska chwilowo tylko podskubana, za kilka miesięcy będzie kosmetyka

brzoza i tuja po lewej tez jest w planie - silne wiatry coraz groźniejsze

Joppi wiatry nie groźne - to zwykły lifting
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:21, 11 mar 2022

Do góry
Dzisiaj mnie dręczy taka myśl, czy mogę te kamienie co wykopałam wykorzystać do zabezpieczenia przedpłocia. Mam tam kawałek ziemi na której posadziłam miskanty i seslerie, muszę tam dać włókninę bo rośnie tam wszystko, łącznie z chrzanem. I w sumie zamiast kupować kamyki do wysypania na włókninę, mogłabym ułożyć te co wykopałam, dobry pomysł czy zły? Bo jak zły, to muszę gdzieś te kamienie wywieźć.

Zaczęłam poszukiwania wiśni tybetańskiej, póki co napisałam do jednej szkółki ale się nie odezwali. Nie wiem czy to łatwe do kupienia drzewo w naszym kraju.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:08, 11 mar 2022

Do góry
Ostatnio coś czytałam na forum o ogrodówkach. U mojej mamy już rozwijają liście
Ogród prawie wymarzony … 11:20, 11 mar 2022

Do góry
Judith u mnie akurat są tak posadzone, że są widoczne na każdej z rabat.
Aga No teraz to postawiłaś mi poprzeczkę jeszcze mam szeroki pas trawy między skarpą a pissardi -pomyślę nad kolejnym tysiącem
Viola taki zestaw kolorów - róż- czern - do tego biel wyrasta właśnie z wytłaczanek . Oby nie wyrosły czerwone i żółte bo wtedy to będą jaja
Małgosiu - przejrzałaś mnie a tak poważnie to o tych tysiącach tulipanów nie wiedziałam
Tu w brzozowej

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:20, 11 mar 2022

Do góry
Można się ubrudzić specjalnie pokazałam jak w Anglii celebrują stare rzeczy, drzwi malują po 200 razy, bo dom ma np. 1000 lat. U nas to niemożliwe i nieznane. Ja kocham tę angielską miłość do zachowania i wykorzystania po raz kolejny rzeczy z odzysku, dlatego ten nasz ogród jest z odzysku

Ja lubię pośrodku, taki kolor, srebrno-szary

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies