Też mam wrażenie, że większość tych podwyżek jest nie fair, zupełnie bez związku ze wszystkim. O dziwo bratki miały stałą cenę, niezmienną od paru lat. Można?
No to teraz brachytricha będzie się siała, nie przegap siewek bo początkowo wyglądają jak zwykła trawa. Tylko że ty masz zawsze tak wypielone, że chyba więcej niż te trzy kępki to ci nie wróżę U mnie to niemal trawnik na rabacie
No to teraz będzie wszystko na mnie. To chyba jedyny moment że cieszę się że nie mieszkasz blisko. Do rękoczynów nie dojdzie
Mnie też jeszcze nosi. Boję się mieć przy sobie więcej pieniędzy bo w szkółkach wpadam w amok. Myślę że gdyby eMuś się uparł, to bez problemu by mnie ubezwłasnowolnił na podstawie zachowań w sklepach ogrodniczych Totalny brak odpowiedzialności za siebie
Kuszę, kuszę, przyjedź. Trochę mi wstyd jak pomyślę jak wygląda moje poletko, w porównaniu z twoim ogrodem, ale jakoś to przełknę.
Kompozycja ciągle w planach. Nie zdążyłam wykonać. Moja lista zadań jest tak długa, że nigdy nie pamiętam w którym jej miejscu jestem. Codziennie robię sobie "małe wyciągi" z zapisów, bo w myśl złotych zasad zarządzania, plany krótkoterminowe są dla mnie bardziej motywujące. Inaczej tylko bym siedziała i płakała, że mnie łopata przytłacza
E tam, luksusu szczególnego jeszcze nie mają. Siałam do gotowej ziemi do siewu. Obstawiałabym raczej niedobór słońca w takim razie.
Choć przykład twoich ośmiałów sugeruje że wymagają wyważenia między słońcem a jedzonkiem w glebie. Może z czasem uda mi się znaleźć dla nich optymalne miejsce. Chyba właśnie wpadłam na pomysł
Można, a nawet powinno się. Ale co zrobić jak ludziska wyposzczone zimą i covidem. Obecna sytuacja, bardzo depresyjna na świecie też powoduje że chcemy trochę optymizmu i normalności zachować. A ogrodnictwo zdecydowanie dla wielu jest naturalnym antydepresantem.
Haha, ja raczej z tych nastawionych pokojowo Śmiało można ze mną zakupy w szkółkach robić Do tego dysponuję busem mężatego ze sporym bagażnikiem
Dzisiaj nabyłam jedynie pelargonie, chociaż kilka razy kręciłam się koło magnolii Gold Star.