Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 14:28, 29 kwi 2022

Ja już rozpoczęłam majówkowanie
Wyskoczę na chwilę nad morze, a w międzyczasie zabieram się za szklarnię - to jest mój główny punkt ogrodowy
ŚŚ powoli zrzuca płatki, ale na szczęście rozpoczęła już malus Dolgo, a premierę ma wiśnia japońska Ukon. Strasznie podobają mi się te minimalistyczne (jak na wiśnie ozdobne kwiatki)

Na różance do narcyzów połączyły kolejne tulipany, tutaj żółty jest celowy, a do tego blady lila Na wiejskiej króluje Anne Russell, która pachnie z daleka

A okolice leśnej, to teraz czas grujecznika i szachownicy

Mgduska 14:39, 29 kwi 2022

Pięęęknie I powiem Ci, że dla mnie żadna magnolia nie może się równać z jabłonkami i wiśniami, nic na to nie poradzę, ale one dopiero powodują u mnie wzrost ciśnienia, z tymi drobnymi, nienachalnymi kwiatkami
Ukon cudna Zestawione pięknie, prawdę mówiąc czekam na podobne u siebie
April 16:22, 29 kwi 2022

antracyt napisał(a)

A okolice leśnej, to teraz czas grujecznika i szachownicy

Ale fajne połączenie tego grujecznika z szachownicą
Długo kwitną takie szachownice?
antracyt 20:22, 29 kwi 2022

Na pewno dłużej niż tulipany turkiestańskie, które z nimi tam rosną. Sprawdziłam na zdjęciach i w tym roku zaczęły 8 kwietnia, więc w sumie już 3tygodnie. Równie długo utrzymują się jako kwiaty cięte, a do tego pięknie przyrastają. Polecam
antracyt 20:45, 29 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Pięęęknie I powiem Ci, że dla mnie żadna magnolia nie może się równać z jabłonkami i wiśniami, nic na to nie poradzę, ale one dopiero powodują u mnie wzrost ciśnienia, z tymi drobnymi, nienachalnymi kwiatkami
Ukon cudna Zestawione pięknie, prawdę mówiąc czekam na podobne u siebie

Trochę się z tymi zestawieniami męczyłam, ale na szczęście wymęczyłam A podobne u Ciebie to jakie? Jak powąchasz Rustice Rubre, to moze zmienisz zdanie o magnoliach. Pachnie jak cytrusowe róże
Mam jeszcze jedno ulubione zestawienie wiosennej drobnicy, tylko mój telefon nie chce współpracować i przestawia mi ostrość na tyły. Do tego coś mi oskubało(nawet nie zjadło, tylko oberwało i zostawiło) kwiaty epimedium, które idealnie podbijało to zestawienie.

Zobacz co mi się trafiło jako J.Strauss - w końcu zakwitły, tylko lekko nieodmianowe Chyba, że pomyliłam podpisy, bo jeszcze na 2 inne nowości botaniczne czekam...

Alija 22:37, 29 kwi 2022

Piękna wiosna u Ciebie. Masz wiele ciekawych roślin.
Alija 22:52, 29 kwi 2022

Basieksp napisał(a)

Śliczne zdjęcie Pozdrawiam

Piękne zdjęcie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie ogrodniczki, zazdroszczę spotkania
i odwiedzin w pięknym miejscu. Fajnie tak zobaczyć się w realu.
Alija 12:16, 01 maj 2022

A grujecznik z szachownicą rzeczywiście dopasowałaś kolory idealnie.

Słonecznej majówki.
tulucy 22:06, 01 maj 2022

I Ty też kusisz psizębem... Ehhh, jutro naprawdę zacznę szukać skarbonki
antracyt 23:14, 01 maj 2022

Dziękuję Alicjo

Łucjo, ten mój psiząb to marketowa taniość z torebki Bardzo ładnie się rozrasta. Kupiłam 3 cebule(?) i nie liczyłam, że cokolwiek z nich wyrośnie, a teraz mam już całe stadko. Chciałam jesienią dokupić, ale trafiłam na same wysuszone resztki. W tym roku znowu będę na nie polować.