Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Yenna 20:09, 29 kwi 2022

Cudnie te zdjęcia Ci wychodzą

Witaj Kazik
Co to za różowe UFO?
Judith 20:09, 29 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Tulipany cudne! Ten z bladymi różowymi smugami jest jak cukiereczek Witamy Kazika ufo to to drzewko kwitnące na różowo?

Yenna napisał(a)
Cudnie te zdjęcia Ci wychodzą

Witaj Kazik
Co to za różowe UFO?

Ufo to brzoskwinia .
Judith 20:16, 29 kwi 2022

Alija napisał(a)

Pięknie, jest co kontemplować. Nowi lokatorzy rabaty będą dobrze się prezentować.

Jeszcze trochę roślin jest do kupienia na tę rabatę. Zabrakło w sklepie seslerii, nie ma jeszcze jezowek. Kupie na razie to co jest czyli redbarony i rozchodniki .
Judith 20:44, 29 kwi 2022

Dzisiaj był piękny i pracowity dzionek . Do południa byłam w Warszawie, zatem tylko pol dnia porylam, ale kilka sukcesów jest .
Posadziłam Kaziki, polataliśmy z UFO po ogrodzie szukając dobrej miejscówki. Podzieliłam miskanty ML i posadziłam na wąskiej rabacie przy nowym placyku, wyłożyłam kartonami, posypałam żwirkiem. Zwirek jets upierdliwy, ale tu był konieczny w uwagi na kontekst. Jak sie pojawią jezowki - bedą towarzyszyć ML.

Posadziłam poziomki, wysypałam drewnianymi ścinkami.
Podzieliłam trawę kupioną onegdaj jako ML (chyba jakiś miskant, piękne wąskie jasnozielone źdźbła) i wsadziłam w miejsce wykopanych ML. Podzieliłam rozplenice Little Binny i dosadziłam obok ich mateczek : ). Przygotowałam ziemię w trzech dużych donicach dla zakupionych begonii i pelargonii. Podlałam rabatę pod sosnami. Zrobiłam 100 zdjęć. Wypieliłam część rabaty z krzaczkami owocowymi.
Więcej grzechów nie pamiętam .

A! I wymyśliłam (odkryłam Amerykę?) nowy, swietny sposób dzielenia traw: obkopałam dookoła i bez wykopywania podzieliłam. Potem wyciągałam gotowe podzielone trawki. Brawo ja! .
antracyt 21:00, 29 kwi 2022

100 zdjęć i tylko tyle na wątku?
Placyk super się prezentuje
Judith 21:03, 29 kwi 2022

antracyt napisał(a)
100 zdjęć i tylko tyle na wątku?
Placyk super się prezentuje

Prawie wszystkie to zdjecia tulipanow .
anuska2507 21:08, 29 kwi 2022

Judith napisał(a)

Ufo to brzoskwinia .

Fajne Ufo, ja chyba też posadzę. Chciałam najpierw nektarynkę, ale w zeszłym roku posmakowało mi właśnie Ufo.

Tulipki też oczywiście śliczne
DariaB 21:15, 29 kwi 2022

Brawo Ty! Że też się nie domyśliłam, że ufo to brzoskwinia
Mirka 21:21, 29 kwi 2022

A! I wymyśliłam (odkryłam Amerykę?) nowy, swietny sposób dzielenia traw: obkopałam dookoła i bez wykopywania podzieliłam. Potem wyciągałam gotowe podzielone trawki. Brawo ja! .

——

Hehe raczej nie odkryłaś też tak dzielę
To dobry sposób aby się nie naszarpać z dzieleniem a i mateczna prawie nienaruszona
Dobrej Majówki Hm pracowitej
Martka 22:21, 29 kwi 2022

Judith napisał(a)
Przerwa od rycia spędzona na kontemplacji tulipanów

Współ-kontempluję, a te akcenty lila też ekstra. I słońce Lista prac zacna jak na popołudnie. Ufo - też nie zaczaiłam wcześniej. Kaziki są urocze, ale na kulki? Wyglądają jakoś strzeliście
Edit: Twoje odkrycie - sposób na dzielenie poznałam od Hani, co nie zmienia faktu, że Twoje odkrycie jest odkrywcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies