Może teraz znów będę bardziej czasowy to zdjęcia będą częściej... Bo w tym tygodniu to pracowałem po 13 godzin dziennie i wszystko poszło w odstawkę...
Byłam dziś w ogrodzie podlać co nieco.Udało się na zacienionej podlać Rh i warzywa. Na słonecznej puściłam wodę dołem, też coś naciurkało. A nowiny? Piwonie przekwitają w szybkim tempie. Ostróżki kwitną,szałwia z kocimiętką ścigają się która ładniejsza,liliowce wystawiają pąki,czosnek złocisty kwitnie, hosty też się szykują.
Zdjęć nie ma.bo czasu było mało. Pomidory kwitną.
Widzę, że jednak się skusiłaś na jesienną. Będzie Pani zadowolona Tylko na tym zdjęciu żywopłocik bukszpanowy w przyszły mmroku zniknie, bo ta sesleria rozrasta się w szerz dość sporo.
Szałwia z przywrotnikiem powala i muszę w końcu znaleźć na to zestawienie miejsce. Czosnki w hostach też bardzo mi się podobają.
Jak tak patrze na Twoje rabaty bylinowe to od razu mi lżej na duchu, nie tylko u mnie tak tłoczno
Z tymi sadzonkami hortek to sama nie wiem po co to robię. Miejsca w ogrodzie brak, nawet gdyby to nie wiem czy tyle cierpliwości mam żeby czekać aż to urośnie . Chyba będę rozdawać.
A po szałwię to skoczę po niedzieli . Dzięki.
Aga, nie wiem jeszcze, na razie nie widzę nic nowego, ale od południa dziś u mnie była lampa, bardzo ostre słońce i tym się trochę niepokoję... (o ja głupia jestem, cudny dzień był!)
Mnie z sadzonkami aż tak dobrze nie poszło, ale jak na pierwszy raz nie jest źle!
Szałwia jest chyba każda bardzo ozdobna i do tego łatwa w uprawie, kupuj! a jak chcesz, to może uda mi się trochę nasion zebrać .
no tak ... idę upierdutam lawendę z flanki na flankę a tam gdzie była lawenda juz wiem dam szałwię ... tylko mi napisz jaka to bo rodzajów jest wiele ... i tak po okręgu się obracając będzie: róża - lawenda ---- róża szałwia --- róża przetacznik i krwawnik kichawiec ... biorąc za wzorzec zegar 12 --- 3 --- 6 ...
i dzięki Tobie olśniło mnie ... wsadzone tydzień temu białe misie zamykające oś trawnika som źle ... coś mi przez tydzień nie pasiło ... wiem co ... misie na bok w linii Phantomów ... trawnik musi mieć perspektywę ... oś widokową ... a Adam chciał po Twojemu to go nie posłuchałam ... luzik ... trawnik się dosieje a ten co upierdutaliśmy wpasował się w przestrzeń przy kubiku z bodziszkami idealnie ...
wypieszczochaj ode mnie Muminka ... a Ania wygląda bosssko