Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 14:12, 12 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Ten mur super z tym nasadzeniem

Dzięki Irenko

Dziś mżawka przeszkodziła w pracach, miał być wstępnie tynkowany, ale podobno zaprawa nie chciała się trzymać... no trudno, nie ma co się spieszyć i robić byle jak.
Jagodaa 14:16, 12 cze 2014

Magdalenka napisał(a)
Jagódko, zaglądam codziennie, ale ostatnio czasu na wpisy nie mam.
Murek piękny, ale mnie najbardziej podoba się Twoja szałwia. Ja mam dużo różowej, muszę więcej poszukać tej fioletowej
Pozdrawiam.

Magda, mam tak samo. Teraz dużo pracy w ogrodzie, a poza tym przy takiej pogodzie nie chce się spędzać tyle czasu przy komputerze .

Szałwię lubię w każdej odmianie. Czekam na zagęszczenie dereni, bo bardzo lubię połączenie jego bieli i tego mocnego fioletu . Tylko, że derenie były i w tym, i w zeszłym roku przesadzane i coś nie mogą się pozbierać... .

Pozdrawiam!
Jagodaa 20:16, 12 cze 2014

Lawenda i nie tylko kwiaty w końcu robią się ciemnofioletowe, ale nie udało mi się tego ładnie uchwycić na zdjęciach.

Miskanty wydoroślały

Jagodaa 20:26, 12 cze 2014

Największy pąk Silver Dollar, tylko jeden w takim stadium, reszta mała, ale są i to nawet dużo .

A to miała być SD a jest chyba Kiusiu, w tym roku krzaki bardzo się zagęściły i wzmocniły, można porównać je na pierwszej stronie wątku . Te są już całe w dużych pąkach. Miały wylecieć, ale tak się ładnie proszą... Pozwolę chyba im się przekonać .

Jagodaa 20:38, 12 cze 2014

Pomęczę Was szałwią...

Jagodaa 20:40, 12 cze 2014

leon60 20:44, 12 cze 2014

Śliczne zdjęcia a szałwia faktycznie zachwyca
Widzę, że AM szaleje
Jagodaa 20:46, 12 cze 2014

... i murem....

Od razu widać różnicę... rośliny na wstępnie otynkowanym fragmencie wyglądają o niebo lepiej... Dziś dopołudniowy deszcz przerwał prace.

Berberysy w przyszłym roku nabiorą już zupełnie innego wyglądu, na razie są patykowate.

Jagodaa 20:49, 12 cze 2014

leon60 napisał(a)
Śliczne zdjęcia a szałwia faktycznie zachwyca
Widzę, że AM szaleje

Szałwię chyba dosadzę jeszcze w jednym miejscu w donicy, bo jednak brak równowagi o tej porze z kolorami.

Amazon wielki ten, którego nie dzieliłam i nie ścinałam, ale te małe też już nadganiają w drugim rzędzie .
tusiawka 23:35, 12 cze 2014

Murek fajnie bardzo wychodzi, ja się obawiałam, że za wysoki będzie. Jeśli to miejsće jest widoczne z domu, warto go podświetlić. Ja mam pod moim punktowe światła i bardzo interesująco to wygląda. Można też reflektorki pod umbrami dać.