Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 10:08, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
lubię Twój ogród, ale to już wiesz

ja tez go lubię...
Dla odmiany czas na zmiany... 10:07, 10 maj 2016

Do góry
lubię Twój ogród, ale to już wiesz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:05, 10 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Marto Magnolio a nie chcesz być moją sąsiadką ?

bardzo chcę. Przeprowadzaj się do nas, jest wolna działka obok
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:05, 10 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ojoj....jak cudnie!
I wcale nie musi być 1000 tulipanów....wystarczą jakieś trawska
A co to za trawska? Kłosownica pewnie

nie, nie, to irys trawolistny. On tu robi za trawsko.
faktycznie, jak jest wypełniacz wiosną już, to tulipanów nie musi być dużo, wystarcza grupkami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:59, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

kiedyś miałam tylupany botaniczne- kwietniowe o różowych kwiatach. Były chyba z grupy Greiga, poodobne do czerwonych Red Robin Hood tylko w różu. Miałam je wiele lat, ale przy budowie mi zgnineły, choć nawet do dziś mam ze ze 3 szt.
Szukaj z tulipanach fostera, kaufmana, Greiga, Z virdiflora podobno tez tak jest i z darwinami, choć to teoria, nie sprawdziłam.

dziękuję, muszę się w te kwestie zagłębić, bo na razie nazwy tych grup niewiele mi mówią

Dla odmiany czas na zmiany... 09:57, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
i to ta sama co magnolia ma? ona taka blado różowa? jak długo i kiedy kwitnie

tak, to ta sama
nie pamietam ile czasu trzyma kwiat...znów musze sprawdzić
Dla odmiany czas na zmiany... 09:55, 10 maj 2016

Do góry
i to ta sama co magnolia ma? ona taka blado różowa? jak długo i kiedy kwitnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:54, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

dziękuję - są śliczne, czy kwitną w kolejnych latach?
Masz jeszcze jakieś odmiany sprawdzone w kolorze różowym, które powtarzają kwitnienie w kolejnych latach?

kiedyś miałam tylupany botaniczne- kwietniowe o różowych kwiatach. Były chyba z grupy Greiga, poodobne do czerwonych Red Robin Hood tylko w różu. Miałam je wiele lat, ale przy budowie mi zgnineły, choć nawet do dziś mam ze ze 3 szt.
Szukaj z tulipanach fostera, kaufmana, Greiga, Z virdiflora podobno tez tak jest i z darwinami, choć to teoria, nie sprawdziłam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:50, 10 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Jak ślicznie
Co to za niebieski kwiatek ?

kamasja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:50, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Masz jeszcze jakieś odmiany sprawdzone w kolorze różowym, które powtarzają kwitnienie w kolejnych latach?

jeszcze nie wiem bo mam je pierwszy rok. Ale są z grupy virdiflora, więc są szanse że będą dość trwałe. W paku widać dużo zieleni w nim, bo mają zielone paski na płatkach. i są bardzo smukłe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:48, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Jak ślicznie
Co to za niebieski kwiatek ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:47, 10 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
i ona jest taka mocno pomarańczowa/łososiowa?

listki w tym okresie są oliwkowe a kwiatki w pakach różowe, potem więcej bieli mają. Tak chyba sie zlewa w całości, ale nie ma w sobie pomarańczu.

Beatko Twoje szybko teraz pójdą- za rok już takie będą jak moje.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:45, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Dools minuet

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:44, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Chyba pink Skyrocket, kupiłam jako nn.
nie mam lepszego, ale zrobię- one będą kwiatły do lipca, więc będzie okazja
i ona jest taka mocno pomarańczowa/łososiowa?
Typografia ogrodu 09:41, 10 maj 2016

Do góry
cześć Beatko miła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ale to piękne, jakie to tulipany?

Dools minuet
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 10 maj 2016

Do góry
Chyba pink Skyrocket, kupiłam jako nn.
nie mam lepszego, ale zrobię- one będą kwiatły do lipca, więc będzie okazja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek

ale to piękne, jakie to tulipany?
Typografia ogrodu 09:39, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

fajnie wyszło. Mogę jeszcze jeden niuans?- zobacz czy nie lepiej by było, żeby ten ząbek przed murem kończył się za murkiem, tzn był dłuższy niż mur o szerokość taką jak ta rabata moliniowa. Rozumiesz to co piszę?

ja rozumiem..czesć Marto
Typografia ogrodu 09:37, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Udalo sie skreslic kilka puntkow z kuchennej listy

Przekopany pas pod nowym murem (mur jeszcze nie pomalowany,kolor znacie) okazalo sie ze chyba przec ciągłą budowlana ekspoatacje tego fragmentu jest tam nie ziemia a ziemisty beton. Masakra. Maja w tym miejscy rosnac molinie.mialy byc tez jarzmianki ale moglyby miec od sciany za goraco a przede wszystkim rabata musialaby miec wtedy metr szerokosci i byloby za malo trawnika,za wasko-Marto dzieki za rady

Przesialismy z M jeden z kompostownikow.czesc nieprzekompostowana dopelnila drugi kopostownik a sam kompost (ok 8 taczek) trafil wlasnie pod mur i na rabaty pod molinie. Tak samo kompostujace sie liscie.

Mur przeszlifowalam tez dzis.

Mialam nadzieje dzis na zakup runianki na gorne pietro muru (teraz widac tam kilka ciemiernikow) ale w mojej ulubionej szkolce gdzie maja piekne sadzonki za 4,9 ktos wykupil 500 sztuk i na razie brak.i musze polowac...

fajnie wyszło. Mogę jeszcze jeden niuans?- zobacz czy nie lepiej by było, żeby ten ząbek przed murem kończył się za murkiem, tzn był dłuższy niż mur o szerokość taką jak ta rabata moliniowa. Rozumiesz to co piszę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies