Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 04 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...pracowity dzień miałeś...żal nie wykorzystać takiej pogody bo nie wiadomo czy się jeszcze powtórzy, co nie ?

Ano dokładnie Aguś...to samo mialam pisać.
Piękne Ci te projekty Luki wychodzą...aż się nie ma do czego przyczepic
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 04 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dzisiaj cały dzień ( tą częśc cieplejszą ) spędziłem na pracach w ogrodzie. Ogarnąłem kolejną częśc zaplecza, posadziłem troszke tulipanów i już prawie wszystkie lilie.
Posadziłem też bukszpany i rodka na obecnie przerabianej rabacie i powiem, że chyba mi się podoba... no i dosadziłęm jeszcze białe zawilce, w poniedziałek jade po więcej bo są cudowne.

A ja myslałam ze tyle roboty odwaliłam haha a całe moje dwie reklamówki cebul stoją
Postawić trawkę nad i... 22:13, 04 paź 2014

Do góry
Ja się tutaj zachwycam ogrodem, później kolory jesieni, piękne róże, a na koniec too... oj jak ja uwielbiam pstrąga i to jeszcze ten tak niesamowicie smakowicie wygląda... ide sobie bo zaślinie sobie klawiature i jeszcze będę musiał znowu iśc coś zjeśc przed snem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 04 paź 2014

Do góry
Dzisiaj cały dzień ( tą częśc cieplejszą ) spędziłem na pracach w ogrodzie. Ogarnąłem kolejną częśc zaplecza, posadziłem troszke tulipanów i już prawie wszystkie lilie.
Posadziłem też bukszpany i rodka na obecnie przerabianej rabacie i powiem, że chyba mi się podoba... no i dosadziłęm jeszcze białe zawilce, w poniedziałek jade po więcej bo są cudowne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 04 paź 2014

Do góry
Ewo cieszę się, że udało się kupić to co chciałaś... sklep otwarli chyba wiosną więc długo tam nie jest
Trzmieliny owszem potrzebuje, ale pienne i tych obecnie poszukuje, w sezonie sadziłem też dywanik z trzmieliny, ale znalazłem łądne i tanie sadzonki. Mam też dużo swojej trzmieliny, która się właśnie ukorzenia, ale mimo wszystko bardzo dziękuje za propozycje

Marzenko bardzo mi miło czytać takie słowa, w kwesti ogrodu aż sam się dziwie jak zmieniło się moje nastawienie i postrzeganie wszystkiego przez okres bycia na Ogrodowisku. Rysować niestety nie potrafie to wspomagam się tym co umiem obsłużyć, mam już mnóstwo gotowych bloków w programie to takie plany szybciutko można zrobić

Gosiu nie drażnij człowieka, który nie lubi jeżdzić samochodem tak to już dawno bym tam był. Zrobie jeszcze małe obeznanie w poniedziałek tam gdzie będę miał po drodze, a jeżeli nic nie znajde to będę myślał, w końcu krzewy tym bardziej z doniczek można jeszcze dośc długo dosadzać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:00, 04 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu wiesz co Ci powiem... nikt chyba tak ładnego otoczenia rowu przed domem nie ma
Moje zdanie już znasz... bardzo mi się podoba jak to wymyśliłaś, a tak swoją drogą to dużo tych kamieni nazbierałaś
No i nie drażnij człowieka z tymi roślinami... bo u mnie nic nie ma, albo inaczej powiem. Może i jest, ale musiałbym objeździć wszystko co znam w okolicy

Łukasz kamoli jeszcze mam sporo Ale przedpłocia już drugiego nie mam
Nie szukaj, nie objeżdżaj bo tyle samo kilometrów zrobisz Przyjeżdżaj
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:51, 04 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu wiesz co Ci powiem... nikt chyba tak ładnego otoczenia rowu przed domem nie ma
Moje zdanie już znasz... bardzo mi się podoba jak to wymyśliłaś, a tak swoją drogą to dużo tych kamieni nazbierałaś
No i nie drażnij człowieka z tymi roślinami... bo u mnie nic nie ma, albo inaczej powiem. Może i jest, ale musiałbym objeździć wszystko co znam w okolicy

Ja sie zgadzam mało tego rów stał sie socjologicznym doswiadczeniem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:48, 04 paź 2014

Do góry
Ogród Loczka 21:43, 04 paź 2014

Do góry
Gdybym ja u siebie zobaczył taki widok to cały humanitaryzm mógłby się schować głęboko w lesie Niech sobie zwierzątka żyją, ale sio z ogrodów
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:40, 04 paź 2014

Do góry
No teraz to ja się nie dziwie, że co chwile jakieś skarby od mamy przywozisz jak tam na działce tyle bujnego kwiecia Pieknie to wszystko teraz wkitnie, a pomyśleć, że to zapewne tylko jeseinne byliny, a gdzie tam wiosna i lato.
Ciągle podziwiam za wytrwałośc w pracach i pochwalam bardzo bardzo noszenie wszędzie aparatu
Astry to ja bym widział z jakimiś trawami o żywo zielonym kolorze.
Ogródek Ewy 21:34, 04 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jeżu te zebrinusy takie urosną??? Chyba za gęsto posadziłam Luki zawsze pomocny i dobrze poinformowany

Mnie też zebrinusy zaskoczyły. A Łukasz..brak słów, dobrze że jest z nami.
Lawendowy zawrót głowy 21:33, 04 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu poczytałem wszystkie propozycje i twoje niepweności przy skomponowaniu rabaty... troszke się w tym wszystkim pogubiłem ale czytam, że już posadziłaś. Musisz pokazać co tam wymodziłaś i nie mów mi tu, że nie ma efektu. Rośliny nie dość, że się rozrosną w przyszłym roku to na pewno nie będą miały też wiosną pobliskiej budowy podjazdu
Trzeba myśleć pozytywnie. Bardzo podoba mi się Twój stożek z cisa... jak byłem u Kapiasa jakiś czas temu to chyba wszystkie wygłaskałem i zapewne Twój też wygłaskany przeze mnie

Haha tez tez głaskam roslinki ale z nas milacze jakies

No tak szału nie ma z tymi rabatami poczekam jeszcze na kostke i moze bede wreszcie zadowolona

Dzieki za dobre słowo młodziutki chlopak z Ciebie a taki przekniliwy i empatyczny

Czekam na wiosne i zazdraszczam Ci tej soczystosci ogrodowej a Wasze wsparcie jest bezcenne
Lawendowy zawrót głowy 21:27, 04 paź 2014

Do góry
Jolu poczytałem wszystkie propozycje i twoje niepweności przy skomponowaniu rabaty... troszke się w tym wszystkim pogubiłem ale czytam, że już posadziłaś. Musisz pokazać co tam wymodziłaś i nie mów mi tu, że nie ma efektu. Rośliny nie dość, że się rozrosną w przyszłym roku to na pewno nie będą miały też wiosną pobliskiej budowy podjazdu
Trzeba myśleć pozytywnie. Bardzo podoba mi się Twój stożek z cisa... jak byłem u Kapiasa jakiś czas temu to chyba wszystkie wygłaskałem i zapewne Twój też wygłaskany przeze mnie
Rododendronowy ogród II. 21:16, 04 paź 2014

Do góry
Ogród niesamowicie wtapia się w las, świetnie z nim współgra i tworzy obraz który można by zawiesić w domu, aby podziwiać go przez cały rok... co ja mówie, przecież Ty masz ten obraz 'w' ścianie na stałe
Ogródek Ewy 21:09, 04 paź 2014

Do góry
Jeżu te zebrinusy takie urosną??? Chyba za gęsto posadziłam Luki zawsze pomocny i dobrze poinformowany
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:05, 04 paź 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

A gdzie to jest? Jakoś nie kumam. Kulki śliczne Luki się spisał.

Na wprost bramy Tam był placyk kamieniem wyłożony i straszył
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:01, 04 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dorotko mi się też teraz już podoba To jednak nie wszystkie dzisiejsze prace
Machnęłam jeszcze taką rabatkę z rozpęduNo i nareszcie miejsce na kulki od Lukiego się zrobiło

A gdzie to jest? Jakoś nie kumam. Kulki śliczne Luki się spisał.
Moja działka. 17:14, 04 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To nie opuchlak, a pędrak chrabąszcza majowego. Jeżeli ja miałbym oceniać to troszke mniejsze zło, ale jako pędrak siedzi w zimi przez 4 lata.

4 lata to wszystkie lilie mi zeżre
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:39, 03 paź 2014

Do góry
Paweł no pozosyaje mi podziękować za wiare w moje pomysły... teraz tylko skompletować rośliny (trzmieliny to będzie problem) posadzić i kończyć sezon

Mileno kiedyś to one będą wielkie nie zaprzecze, ale ja i tak jestem świadomy tego, że za 3 lata lub wcześniej, większość roślin będę musiał podzielić, a wtedy ogród będzie już pełny i pozostanie wystawić budke przed dom i handlować Zawsze też moge zlikwidować warzywnik i stworzyć spore zapasy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:29, 03 paź 2014

Do góry
Paweł no wiesz co... to ma być krytyka

Mileno tuje posadzone są co 130cm, a wolna przestrzeń między nimi ma ok 70cm, więc myśle, że się zmieszcz, a powiedziałbym, że raczej muszą

Olu dziękuje
Nie rozumiem... co bym nie wkleił to sprzeciwu nie ma jakaś konstruktywna krytyka by się przydała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies