Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

malgorzata_s... 20:27, 04 paź 2014

Łukasz musisz znowu przyjechać Trzmieliny na pniu są szczepione na różnych wysokościach od 35- 60 Cisy u Cierniaka od 12 zł
Luki 22:03, 04 paź 2014

Ewo cieszę się, że udało się kupić to co chciałaś... sklep otwarli chyba wiosną więc długo tam nie jest
Trzmieliny owszem potrzebuje, ale pienne i tych obecnie poszukuje, w sezonie sadziłem też dywanik z trzmieliny, ale znalazłem łądne i tanie sadzonki. Mam też dużo swojej trzmieliny, która się właśnie ukorzenia, ale mimo wszystko bardzo dziękuje za propozycje

Marzenko bardzo mi miło czytać takie słowa, w kwesti ogrodu aż sam się dziwie jak zmieniło się moje nastawienie i postrzeganie wszystkiego przez okres bycia na Ogrodowisku. Rysować niestety nie potrafie to wspomagam się tym co umiem obsłużyć, mam już mnóstwo gotowych bloków w programie to takie plany szybciutko można zrobić

Gosiu nie drażnij człowieka, który nie lubi jeżdzić samochodem tak to już dawno bym tam był. Zrobie jeszcze małe obeznanie w poniedziałek tam gdzie będę miał po drodze, a jeżeli nic nie znajde to będę myślał, w końcu krzewy tym bardziej z doniczek można jeszcze dośc długo dosadzać
Luki 22:05, 04 paź 2014

Dzisiaj cały dzień ( tą częśc cieplejszą ) spędziłem na pracach w ogrodzie. Ogarnąłem kolejną częśc zaplecza, posadziłem troszke tulipanów i już prawie wszystkie lilie.
Posadziłem też bukszpany i rodka na obecnie przerabianej rabacie i powiem, że chyba mi się podoba... no i dosadziłęm jeszcze białe zawilce, w poniedziałek jade po więcej bo są cudowne.
malgorzata_s... 22:11, 04 paź 2014

To przyjedź pociągiem Jakoś Cię zapakujemy w drogę powrotną A jak będziesz jechał to 5 zawilców białych poproszę A tak serio jak nie znajdziesz to napisz może jakoś do Częstochowy się uda podesłać bo bratanica Krzysia tam ma chłopaka. Może przyjedzie
baraga1904 22:13, 04 paź 2014

...pracowity dzień miałeś...żal nie wykorzystać takiej pogody bo nie wiadomo czy się jeszcze powtórzy, co nie ?
lojalna_ 22:15, 04 paź 2014

Luki napisał(a)
Dzisiaj cały dzień ( tą częśc cieplejszą ) spędziłem na pracach w ogrodzie. Ogarnąłem kolejną częśc zaplecza, posadziłem troszke tulipanów i już prawie wszystkie lilie.
Posadziłem też bukszpany i rodka na obecnie przerabianej rabacie i powiem, że chyba mi się podoba... no i dosadziłęm jeszcze białe zawilce, w poniedziałek jade po więcej bo są cudowne.

A ja myslałam ze tyle roboty odwaliłam haha a całe moje dwie reklamówki cebul stoją
Nallar 22:17, 04 paź 2014

Ups... Muszę wolniej i dokładniej czytać, sorki
Magda70 22:18, 04 paź 2014

baraga1904 napisał(a)
...pracowity dzień miałeś...żal nie wykorzystać takiej pogody bo nie wiadomo czy się jeszcze powtórzy, co nie ?

Ano dokładnie Aguś...to samo mialam pisać.
Piękne Ci te projekty Luki wychodzą...aż się nie ma do czego przyczepic
Luki 22:30, 04 paź 2014

Gosiu wyobraziłem sobie jak siedze w pociągu z 6 cisami i dwoma trzmielinami haha z uśmiechem pójde spać. Nie chce też nikomu problemu robić z przewożeniem roślin bo to jednak troszke zamieszania. Myśle cięzko co z tym fantem zrobić... w sumie do soboty ewentualnie miałbym czas hmmm, cięzka sprawa
Gdybym jednak sę zdecydował to z zawilcami nie będzie problemu... tylko mam nadzieeję, że nie spakowali mi ich na targi i wszystkiego nie sprzedali bo teraz ładnie kwitną, a dużo ich nie mieli.

Agnieszko dzisiaj troszke lepiej z praca mi poszło bo ostatnio na bardzo zwolnionych obrotach pracuje, normalnie zrobiłbym o wiele więcej, ale to już chyba pora roku nas tak spowalnia

Jolu tak brzmi, że dużo zrobiłem, ale wcale tego tak sporo nie było, bynajmniej nie robiłęm nic w pośpiechu

Ewo ale coś o trzmilinach wyczytałaś masz usprawiedliwienie bo wiosną rzeczywiście ptrzebowałem trzmieliny, ale już rośnie

Magdo takie dni trzeba wykorzystywać tym bardziej przy bezchmurnym niebie
No i następna no i gdzie tak krytyka... chociaż jakaś malutka konstruktywna
malgorzata_s... 22:36, 04 paź 2014

To myśl chłopaku Mamy Cierniaka i Koniora do objechania