Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:32, 18 wrz 2014

Do góry
Witam! Mam prośbę rozplanowałam sobie nasadzenia na rabacie i chciałam zapytać czy uważacie że tak będzie dobrze? Mam nadzieję że coś na tym zdjęciu widać

1 - z tyłu za vanille fraise rosną ML ale nie wiem czy nie wymienić na gracillimusy żeby były widoczne bo w przysszłym roku będę dosadzać vanille tak żeby był szpaler
2 - bordowa żurawka
3 - stipa
4 - to fioletowe bo widzę że cyferka słabo widoczna to będą begonie i pod nimi będzie kora nie żwirek, oddzielę to ekobordem, tuż za begoniami będzie stipa też w korze
5 - cyferka niewidoczna - to jest takie turkusowe pole tuż pod tujami tam mi się marzył ekran z bukszpanu i dwie trzmieliny na pniu
6- pod hortkami będą rozchodniki,
7 - te kwadraciki to są hortensje których jeszcze nie ma ale mi się mam nadzieję rozmnożą
8 - cytrynowozielona żurawka
9 tam rosną teraz wrzosy poprzeplatane carex the beatles
10 - jakiś carex żółty? sama nie wiem
pod płotem to żółte to trzmielina - ten pasek

Byłabym wdzięczna za pomoc
Ogród z tatarakiem w tle 09:08, 18 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Kasia to czerwone to red baron a dwa po bokach? miskant ML czy stipa?
Ja jednak dałabym tam coś kolorowego i widze to koło jakoś tak bardziej naturalistycznie.

Aneczko czerwony red baron a jasna-stipa.
Wciąż nie jestem zdecydowana co zrobić z tą rabatą.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:26, 18 wrz 2014

Do góry
Joasiu, a hosty masz w jakim kolorze? Bo ja mam tylko takie cale zielone. Moja stipa straciła zieleń. Czy to normalne? Jutro fotkę pokażę. Dobranoc
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:49, 17 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Witaj Asiu może i dla mnie jakaś fotka się znajdzie Coś mi słabo urosła stipa podlewam florovitem jak radziłaś ,jak ją zabezpieczyć na zimę?

Nie wiem Mirko jaka u Ciebie ziemia, ale ona woli lekką i nie za dużo podlewania.
U mnie wysiała sie na drodze za bramą i rośnie w żwirze bez podlewania. To terminator wśród traw.
Stipy na zime tylko wiązałam, nie były okrywane ale i zimy prawie nie było.
Dla Ciebie miskant wysiany z nasionek, narazie jeszcze nie wiem jaka odmiana ale już wypuszcza pióropusze to może rozpoznam. Nie jest może jakoś szczególnie okazały ale cieszy bo własnej hodowli

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:41, 17 wrz 2014

Do góry
Witaj Asiu może i dla mnie jakaś fotka się znajdzie Coś mi słabo urosła stipa podlewam florovitem jak radziłaś ,jak ją zabezpieczyć na zimę?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:49, 17 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Nie, nie mogę założyć subkonta; nie ma czegoś takiego jak subkonto... nie zależy mi też już na koncie z Młodej danymi, bo Młodej już rzadziej zamawiamy zabawki, i nie cieszy się już tak, więc równie dobrze możemy konto przestać używać. Ale kasę za sprzedane rzeczy bym chciała, rzeczy już powysyłane, za koperty bąbelkowe i opłaty zapłacone, a na konto bankowe nic nie wróciło i wypłacić się wg panienki z obsługi - nie da I konto chcą zawiesić, bo nieletniej! Nie umiem dać rady...

Stipa ma takie wysuszone kłoski i jest zieloniutka na dole, nie taka srebno-sina jak ten carex (frosted curls?)

pozdrawiam!

ciezko sie z nimi dogadac mailowo, wiem
a sprzedawca nie zwroci ci bezposrednio ?

tak, frosted curls
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:48, 17 wrz 2014

Do góry
Kasia, tu moja stipa (siewka od Margarete)

White cover i samosiejka pomidorkowa

The Fairy i coś??

Nowa żurawka i własnoręcznie sadzonkowana tegoroczna

Graham Thomas niezawodnie kwitnie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:45, 17 wrz 2014

Do góry
Nie, nie mogę założyć subkonta; nie ma czegoś takiego jak subkonto... nie zależy mi też już na koncie z Młodej danymi, bo Młodej już rzadziej zamawiamy zabawki, i nie cieszy się już tak, więc równie dobrze możemy konto przestać używać. Ale kasę za sprzedane rzeczy bym chciała, rzeczy już powysyłane, za koperty bąbelkowe i opłaty zapłacone, a na konto bankowe nic nie wróciło i wypłacić się wg panienki z obsługi - nie da I konto chcą zawiesić, bo nieletniej! Nie umiem dać rady...

Stipa ma takie wysuszone kłoski i jest zieloniutka na dole, nie taka srebno-sina jak ten carex (frosted curls?)

pozdrawiam!
Początki w Kruklandii 20:28, 15 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
... nic nie mówiłem tfu tfu

Kompozycyja lawenda i chyba stipa mniam

Nie chyba, tylko na pewno...stipa
Początki w Kruklandii 20:22, 15 wrz 2014

Do góry
... nic nie mówiłem tfu tfu

Kompozycyja lawenda i chyba stipa mniam
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 20:37, 12 wrz 2014

Do góry
bardziej wygląda na turzycębo stipa delikatniejsza. Dzięki za odzew
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 20:25, 12 wrz 2014

Do góry
stipa albo turzyca.
Ogród z tatarakiem w tle 20:04, 12 wrz 2014

Do góry
Kasia to czerwone to red baron a dwa po bokach? miskant ML czy stipa?
Ja jednak dałabym tam coś kolorowego i widze to koło jakoś tak bardziej naturalistycznie.
Ogród to życie 16:52, 12 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Aniu, patrząc na te fotki słyszę piękną melodię
Tak, zamykam oczy i słyszę ...............coś co sprawia że życie nabiera innych barw.
Śliczny duet, hortensja i stipa, brawooo

Mirello... tak to napisałaś, że i ja ją usłyszałam... cichutko...
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam
Ogród to życie 21:33, 11 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Kasiu, to prawda. No ale co ja mam pokazywać? Ciągle jedną rabatę i kilka kwiatków.
Dzięki Tobie zmobilizowałam je się i zrobiłam kilka zdjęć.

Aniu, patrząc na te fotki słyszę piękną melodię
Tak, zamykam oczy i słyszę ...............coś co sprawia że życie nabiera innych barw.
Śliczny duet, hortensja i stipa, brawooo
Ogród to życie 10:25, 11 wrz 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Zainspirowałaś mnie do zrobienia soku z malin, przyda się zimą. Dotychczas robiłam tylko malinową konfiturę, ulubioną przez mojego syna do budyniu śmietankowego
Stipa przy hortkach rzeczywiście zachwyca! Miłego dnia

Miło. Karolina, ten sok jest świetny do budyniu, my tak lubimy
Pozdrawiam
Ogród to życie 10:17, 11 wrz 2014

Do góry
Zainspirowałaś mnie do zrobienia soku z malin, przyda się zimą. Dotychczas robiłam tylko malinową konfiturę, ulubioną przez mojego syna do budyniu śmietankowego
Stipa przy hortkach rzeczywiście zachwyca! Miłego dnia
Co z tym ogródeczkiem począć 08:52, 11 wrz 2014

Do góry
jeśli jeszcze mogę się wypowiedzieć, to ja albo bym dała miłorzęba na kiju, lub druga kulkę na kiju albo drugiego ML...wtedy kulki, jeżówki , stipa i cześć...ale wiesz Ewa, że komuś się najfajniej doradza
Eksperymentarium 11:23, 10 wrz 2014

Do góry
tu jeszcze myślę i kombinuję. Mam miskanta cukrowego z tyłu, potem perukowiec aurea, naparstnicę brzoskwiniową i na próbę ustawione trawy brązowe i stipa....

Mała Eleczka 22:07, 09 wrz 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Dziewczyny , stipa z lawendą, przecież to HIT połączenie …

u mnie burza i mam kłopot z netem … jak wróci mi full zasięg , to Wam pokaże to cudo

Też miałam wczoraj problemy z netem przez burzę. Dzisiaj rano znalazłam coś takiego
http://www.pinterest.com/pin/550142910705301763/
Połączenie ładne, tylko czemu ja mam tą straszną pomarańczową ścianę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies