Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z zegarem 17:36, 16 paź 2024

Do góry
Ogród z zegarem 17:35, 16 paź 2024

Do góry
Ogród z zegarem 17:34, 16 paź 2024

Do góry
Ogród z zegarem 17:33, 16 paź 2024

Do góry
Troszkę jesiennych kolorów

Uprzedzam, będzie dużo czerwonopodobnego

Zieleń, drewno i antracyt 17:23, 16 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Bardzo jestem ciekawa przyszłego sezonu u Ciebie w tym kontekście

Magarku, tu masz przygrywkę
W zeszłym roku próba się powiodła. W tym zastosuję to też w warzywnych skrzyniach.

Skrzynię z jednorocznymi opróżniłam. Resztki trafiły do kompostownika trawiasto-liściastego(na długie kompostowanie).

W to miejsce trafiły miękkie resztki po daliach, które rozkładają się dużo szybciej.

Na to kartony i obciążenie.

Wiosną kartony trafią na kompostownika, a to co pod nimi posypię popiołem, lekko przemieszam i będzie można sadzić nowe
Nie wygląda to "instagramowo", ale jest w tej części ogrodu, której z okien domu nie widać.

Ogrodowe skarby 17:08, 16 paź 2024

Do góry
A dla wszystkich odwiedzających mój ogród, czy to na YouTube, czy na Instagramie, Facebooku... zostawiam kilka ostatnich zdjęć.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:06, 16 paź 2024

Do góry
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:05, 16 paź 2024

Do góry
Zolte maliny przyszly I posadzone

Hydraulik dziala

Ogrodowe skarby 16:57, 16 paź 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Finalne ujęcie całego ogrodu z góry.

Dziękuję za możliwość zobaczenia ogrodu na żywo, za gościnę, bolące policzki i żebra od śmiechu, za cierpliwość przy odpowiadaniu na pytania o rośliny i odmiany. Do następnego!

Patrycja dziękuję za zdjęcia! Widok na ogród z lotu ptaka wygląda zupełnie inaczej ❤️
Dobrze że mamy nasze ogrodowe spotkania!

Pozdrawiam Moje ogrodowe psiapsi ❤️
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:40, 16 paź 2024

Do góry

W Kruklandii 14:26, 16 paź 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
I mam bunkier

Teraz widać jakie mam skarpy...

Nadrabiam zaległości u Ciebie na wątku. Bunkier świetna sprawa. Sama bym chciała taki mieć

Juzia napisał(a)
Ramsey United - widziałam akurat filmik z Anielskich Ogrodów To był chyba mój pierwszy film w tym temacie. Dawno temu już

Teraz aktualnie przeglądam kanał W Szumilesie. Gościu nie ma spiny na totalną permakulturę i to mi się podoba, bo nie lubię radykalizmu I to chyba jedyny polski kanał

Lubię też bardzo oglądać Huw Richards!!! Chyba mój ulubiony

I czasem obejrzę coś od No-Till Growers albo The Gardening Channel With James Prigioni (to bardziej ze względu na psa )

Szumilasa widziałam może 3-4 filmiki i nie były w moim stylu, bo bardzo rozwleczone. Lubię konkretnie wypunktowane co i jak po kolei. Huw Richards ma bardzo przyjemny głos i fajnie się go słucha, choć terminy wysiewu wielu rzeczy nie do końca odpowiadają naszemu klimatowi. On robi też sporo rozsad podobnie jak Downing, czyli dość czasochłonne zajęcie wymagające też przeznaczenia miejsca na trzymanie tych rozsad. No-Tills Growers nie znam, zerknę w wolnym czasie. A Jamesa oglądałam 2-3 lata temu. Początkowo stosował metodę bezpośrednio na ziemi i zrębki, a potem przeszedł na skrzynie z kompostem. Co trochę dokładał nowe wersje skrzyń od sponsorów mi się u niego podobały te samoróbki mini tunelów nad skrzyniami w celu przedłużenia sezonu upraw przy niższych temperaturach.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:58, 16 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Pati te turzyce rosną spore
Wstawię fotę jak wrócę z pracy

Centrum brzozowej chce takie jak u Ciebie niemalże, czyli miskanty, hortensje, rozplenice i rozchodniki. Dodałam też jeżówki. Boki są z dereni, a narożnik myślę by zrobić z niższych trawek z czymś zmieszanych, może z dodatkiem jakiś takich delikatnych wyższych molinii czy sporobolusów…

Anna i Ogród 2 13:57, 16 paź 2024

Do góry
Przygotowania do przyszłego sezonu trwają
Ogród prawie wymarzony … 13:31, 16 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Orzesz..ku

Zarąbiste są te hortki!
A jeszcze z brzozą i trawskami w tle... bosko
W Kruklandii 13:28, 16 paź 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
I mam bunkier

Teraz widać jakie mam skarpy...

Czyli dom będzie za tym bunkrem na górce gdzie wyjeżdżone?
Ogród prawie wymarzony … 12:58, 16 paź 2024

Do góry
JoanNa napisał(a)

Sama nie wiem
Zakupiona jako diamant Rouge ale nią nie jest
Kiedyś Monia obstawiała że może to Fraise Melba ale teraz posadziłam dwie melby w śliwy i mają przepięknie wybarwione liście
Także nie wiem jak Ona ma na imię wiem tylko że ma przepiękny odcień różu - obok niej rośnie taka sama

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:37, 16 paź 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Użyłam wyszukiwarki i znalazłam Twoje zdjęcia z nią. Fajna jest. Czy tniesz ją wiosną? Trzeba coś z nią robić w trakcie roku?

Udało mi się ją ładnie podzielić przed sadzeniem, więc mam wystarczajaco, ale dziękuję za dobre chęci.

One są bezobsługowe. Wiosna zwijam je - tak jakbyś wyżymała pranie - o ile Twoje pokolenie wie o co kaman czyli zbieram w kitę skręcam i obcinam ile mi się chce.
Musisz wiedzieć że ona się rozsiewa -moje niektóre te na przedpłociu to właśnie ich dzieci
Kraina spełnionych marzeń 12:34, 16 paź 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)

Długo czekałaś na taki efekt werbeny? Piękne zagęszczenie.

MagdaLenka napisał(a)

Co to za rozplenice? Takie bujnie.
Ogrod nad bajorkiem 11:34, 16 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)

[

Mam podobną rabatę do tej Twojej. Też tak posadziłam powojnika, dzięki za inspirację Jaki klon tam rośnie? Ja szukam do swojej drzewa, żeby trochę cienia dawało.
Liczyłaś ile masz klonów? Chyba całkiem sporo
Czytałam dyskusję kotową i jestem przeciwniczką wypuszczania kotów domowych do swobodnego przemieszczania się. Kot nakarmiony w domu poluje tylko i wyłącznie dla zaspokojenia instynktu i niestety właśnie częściej na ptaki niż na myszy. W mojej okolicy chodzą koty, ale nie w dużej liczbie. Przychodzi czasem od sąsiadki kocica ale moja kotka jej nie trawi. I ta kocica zostawia ślady swojego bytowania na kostce. Jak ją widzę pod drzewem czającą się na ptaki to ją gonię. Koty bezpańskie powinny być sterylizowane i w miarę możliwości odławiane i oddawane do adopcji. Póki się coś w tym temacie nie zmieni to dalej będzie masa bezpańskich kotów. Z psami się jakoś udało opanować sytuacje i nie widuje się już raczej bezpańskich psów.
Kraina spełnionych marzeń 10:43, 16 paź 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies