Jakieś wspomagacze przy uprawie warzyw.
Ta Katarzyna którą teraz na mediach oglądam je stosuje i uważa że uprawa jest o wiele wiele zdrowsza i obfita. Zobaczymy

Humi to kwasy humusowe które miesza się z tym Bacter czyli bakteriami i nimi się podlewa glebę od kiełkowania po zbiór. Te bakterie powinny zapobiegać wszelakim chorobom i można też robić oprysk zwłaszcza po nadmiernym obcięciu liści pomidorów.
Są jeszcze algi które mają zapobiegać stresom młodych sadzonek. Tego nie kupiłam (na razie).
Calcium do oprysku bo podczas dużych upałów pomidory mają (podobno) problem z pobieraniem wapna z gleby i powinno robić się wtedy oprysk po 19:00 żeby był szybki efekt. Ja miałam w tym roku kilka takich owoców z brakiem wapna i nawet nie wiedziałam że to to. Myślałam że jakaś zaraza je wzięła ale dziwiło mnie że tylko pojedyncze pomidory takie są. Teraz wiem o co chodziło.
No i dwa rodzaje nawozów. Zielony na etap pierwszy czyli wzrost i kwitnienie a czerwony na etap drugi czyli lepsze owocowanie. Mają dobrane składniki do konkretnych etapów.
Mam zamiar podlewać warzywa rozcieńczonym obornikiem ale w razie gdybym nie miała obornika to wzięłam czerwony ten nawóz.