WOW! Pięknie, cudne tulipanki!
Ja dziś odpoczywam, pracowałam wczoraj, pogoda była sprzyjająca. Dziś wieje, pokrapuje od czasu do czasu i zdecydowanie chłodniej. Szczerze mówiąc, to zapaliliśmy w kominku i teraz jest przyjemnie.
Proszę o poradę co za szkodnik niszczy mi 3 sosny rosną koło siebie wyglądają jak brudne zasypane piaskiem czarne łodygi miejsca
maja takiego chyba szkodnika bo terakota koło nich czarna i mnóstwo owadów się kręci i leci jakby z sosny ?
Czym to opryskać?
Moje lotosy choc wczesniej topione to sa na takim samym etapie jak Twoje albo jeszcze mniejsze do tego z 10 nasion udało mi się osiągnąć ledwie dwie roślinki i też im sukcesu nie wróżę, Twoje mocniejsze niż moje
Hmmm… Znajomy obrazek, tylko u mnie „Opalający się Pan na włościach” ma większe gabaryty i choć gromada ta sama - ssaki, to jednak gatunek - Homo Sapiens czyni różnicę.
Rabata przy przejściu na tył ogrodu dostała korę, od razu zrobiło się schludnie, jestem zadowolona Tutaj posadziłam róże, rosną pomiędzy tymi żółtymi krzewami (to 3 jaśminowce wonne Aureus)