Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Anda 18:16, 20 mar 2022

Super Będziesz je musiała trochę golić od dołu, żeby nóżkę było widać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 18:19, 20 mar 2022

Anda napisał(a)
Super Będziesz je musiała trochę golić od dołu, żeby nóżkę było widać

A czy jeszcze je jakoś skorygować? Część gałązek nie ma pąków i strasznie ich dużo, zachodzą na siebie i się plątają
Miejsce sadzenia dobrze wybrane?
DariaB 18:21, 20 mar 2022

A i jak już się dowlekliśmy do domu to mąż mówi: mogliśmy dwa kupić a ja mu mówię, że dwójkami się drzew nie sadzi takam mądra haha. Trzeba coś do niej dosadzić. I dalej szukam miejsca dla ambrowca i magnolii. Mam jeszcze wiśnię royal burgundy, może ją dać przy murze?
anuska2507 18:31, 20 mar 2022

DariaB napisał(a)
Udało nam się gwiazdę do domu przywieźć, [...]

Dorodny egzemplarz, rzeczywiście będzie gwiazdorzył
Anda 18:40, 20 mar 2022

Ile tam masz metrów od podjazdu i ogrodzenia?

Teraz możesz obciąć część gałęzi od dolu, ale nie wszystkie od razu. Ona będzie inaczej zbyt szeroka już na samym dole. Powinna mieć koronę na wysokości ok. 2m.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 18:55, 20 mar 2022

Anda napisał(a)
Ile tam masz metrów od podjazdu i ogrodzenia?

Teraz możesz obciąć część gałęzi od dolu, ale nie wszystkie od razu. Ona będzie inaczej zbyt szeroka już na samym dole. Powinna mieć koronę na wysokości ok. 2m.

Ewo o który wymiar pytasz?
Przytnę w takim razie trochę gałęzi. A pani w szkółce mówiła, że ona taka ładna, nie łysa od dołu, a ja ją ogolę
DariaB 18:56, 20 mar 2022

anuska2507 napisał(a)

Dorodny egzemplarz, rzeczywiście będzie gwiazdorzył

Taki był plan, tak jak Ewa napisała, że będzie gwiazdą przedogròdka
Anda 20:04, 20 mar 2022

DariaB napisał(a)

Ewo o który wymiar pytasz?
Przytnę w takim razie trochę gałęzi. A pani w szkółce mówiła, że ona taka ładna, nie łysa od dołu, a ja ją ogolę

Od drzewa do podjazdu i ogrodzenia
Jeśli nie będzie łysa to nie będzie widać tego ładnego pnia Masz jakieś zbliżenie na pień? Jak on teraz wygląda?
DariaB 20:20, 20 mar 2022

Anda napisał(a)

Od drzewa do podjazdu i ogrodzenia
Jeśli nie będzie łysa to nie będzie widać tego ładnego pnia Masz jakieś zbliżenie na pień? Jak on teraz wygląda?

Dalej nie wiem o który wymiar chodzi coś mi się z głową stało . Przęsła mają 2,5 m. Ten fragment kostki który widać to ścieżka od furtki do drzwi.
Zdjęcia pnia zrobię jutro bo już ciemno
DariaB 09:52, 21 mar 2022

Prezentacja pnia