Nawet bardzo 3 szt i każda przybrała ten najbardziej. Wczoraj nie zrobiłam fotki jak jednego rozsadzałam. W korzeniu ma mnóstwo odrostów szykujących się na przyszły rok do wyrośnięcia.
Ostatnio zaszłam za dom, gdzie stoją roślinki. Dostaliśmy trochę rozchodników i patrzę a tam zakwitły na taki fiolet jak u Ciebie. Przepiękny kolor. Od razu pomyślałam o Tobie
Justyna dziękuje za zdjęcia Tak też myślałam że sadzisz.
Ciekawe czy się do nich nornice nie dobiorą
Fajny pomysł też wypóbuję
Ps . Rąbek ogrodu widzę Może pokażesz coś więcej?
Iwonka masz rację -chwasty widzi tylko właściciel -przeważnie
w wazonach to memory -wycięłam te przy wiśniach ,bo zagłuszyły mi wszystko tam -jak narazie tylko ścięłam -zamierzam je wykopać i wymienić na prosa takie jak ma Monia .....
a memory pójdą na przedpłocie i do syna
piękne były ,ale ta rabata za wąska na nie
takie kępy czekają na wykopanie
a skalniak mnie też zachwyca -to jedna z rabat na której nie potrzebuję robić zmian
mokrych miejsc w ogrodzie mam sporo ....teren spada w dół ,więc większość rabat dolnych jest mokra -najgorzej jest na rabacie limonkowo-brązowej
na niej teraz znowu roszad narobiłam -chyba tam kończą się dreny z dachu i jest wiecznie mokra .....
powymieniałam cisy na szmaragdy ,a te też żółkną i chorują ....
teraz podosadzałam dereni ,a w miejscu najmokrzejszym posadziłam wierzbę może ona zacznie wypijać te nadmiary .....u mnie w dodatku ziemia mocno gliniasta ,zbita -pomimo wielu rozluznień piachem i korą ....
tu widać ,jakie tuje marne .....przesadziłam też tu w sumie 5 szt dereni -2 elegantsimy i 3 z zielonymi łodygami -ale nie flaviramea tylko jakieś inne -nazwy nie pamiętam ....ponadto za tujami też podosadzałam brązowe trawki ,bo całkiem dobrze sobie radzą w tym bagienku ,więc niech trochę odciążą tuje ....
jak to nie zda rezultatu ,to już nie wiem co tam dosadzić jeszcze
irysy też są i miskanty też ,hortki też .....
Agnieszka wszystkie głaszcze po liściach a teraz kwiatostany. Dzisiaj się z nimi nawet przytulałam musiałam bo wysokie i trzeba było wiązać namoczone i się łamią.
Bardzo lubię tego miskanta to Siux. Z niższych miskantow wcześnie kwitnie i bardzo ładnie się przebarwia.
Taka inna trawa jasne kłoski jest wanilla skay. To fotka z zeszłego roku wcześniej też fotka. Ma przepiękne seledynowe wpadające w srebro kwiaty.
Memory lubię ale u mnie są wysokie i niestety nie mają twardych grubych lodyg i się łamią no po deszczach.
Rosi też ładny ale wysoki za to pięknie się przebarwia. Mam tylko taką fotkę to jest listopad 2020 roku. Jak się przyjrzysz (za Kalina Watanabe) to zobaczysz jego piękne czerwone, bordowe, amarantowe liście.
Ma być jeszcze piękna pogoda to kolorki będą.