Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 13:59, 18 mar 2022

Judith napisał(a)
Daga, pięknie to wygląda!
Powiem więcej - to wygląda tak pięknie, że szkoda przykrywać folią . Ja obsadziłabym pnącymi różami - widzę ten różany tunel oczami wyobraźni .

Dzięki Nie będę robić konkurencji Danusi Będą pomidory
antracyt 15:23, 18 mar 2022

Magara napisał(a)

Na taki pomysł nie wpadłam Zamki w sensie suwaki

W sensie zasuwki? Też takie mam i się sprawdzają
mrokasia 15:35, 18 mar 2022

Zamek, suwak, ekler, zasuwka - ktoś zna jeszcze inne słowo na ten dynks?

Też przeczytałam o tych zamkach i nieco mnie zastanowiło - foliak zamykany na klucz?
Gruszka_na_w... 16:17, 18 mar 2022

mrokasia napisał(a)

Też przeczytałam o tych zamkach i nieco mnie zastanowiło - foliak zamykany na klucz?

Kiedy się patrzy na ten pojemniczek z wysianymi pomidorami, to już można sobie wyobrazić potęgę zbiorów. Jakaś ochrona tych rarytasów być musi.
Daguś, a po co Ty ten groszek wysiewasz w pojemniczkach? On przecież kiełkuje błyskawicznie w gruncie i już na początku czerwca można mieć zbiory.
Podziwiam te Twoje wysiewy wraz z patyczkami, bo u mnie wysiew jest do długich skrzynek, w każdej wysiewam w dwóch rzędach po kilka odmian. Z tych skrzynek wsadzam potem sadzonki wprost do gruntu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 17:48, 18 mar 2022

Czuję się zawstydzona Ja jeszcze nic nie posiałam...
Nic, w weekend nadgonię
Magara 18:10, 18 mar 2022

No to prezentuję zamkowe dzieło
Ze zbliżeniem dynksu włącznie

Haniu, groszki wysiałam w domu bo... bardzo chciałam coś wysiać A wysiewy muszę mieć z patyczkami bo przecież potem nie będę wiedziała co wysiałam No wiesz, pierwsze dni w szkole to się dziecko bardziej stara

Asia - nadrobisz Zgodnie z kalendarzem księżycowym od jutra okres korzeniowy, a korzeń to raczej każde zielsko ma, możesz siać ile wlezie
Gruszka_na_w... 18:45, 18 mar 2022

Foliaczek ma uroczą miejscówkę. W ubranku prezentuje się nad wyraz okazale. Dział Techniczny zabłysnął!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mgduska 18:52, 18 mar 2022

No piękny i ładniejszy, niż sąsiada
Trzymam kciuki, że by Ci WSZYSTKO wykiełkowało
Magleska 19:02, 18 mar 2022

Daga Twój Dział Techniczny do pozazdroszczenia praca wykonana rewelacyjnie

mam pytanie do Działu ? Czy te krawężniki ,do których jest przytwierdzony stelaż są zamocowane na jakiejś zaprawie ? czy wkopane ?

i jeszcze - ten Twój foliaczek bardzo ładny -mój taki zwyklak zielony
sylwia_slomc... 21:13, 18 mar 2022

Ale tu się zadziało pod moją nieobecność
Widzę i czytam, że Się rozkręcasz mocno i nawet jakieś hamulce potrzebneRóże w kapersach z gołym korzeniem to by nawet w tych kapersach ten miesiąc wytrzymały gdyby tylko wilgotności tego torfu dopilnować by korzenie nie wyschły To mocnarne rośliny są