Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród Cioci cz. 3 19:28, 08 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

co to za magnolia - super kolor)

aktualnie szukam Nigry i Lenei - dziś zrobiłam tur po okolicznych szkółkach chyba wszystkich ....nie ma ...znaczy nigra była ale ledwo do kolan i jakas taka wytłamszona.

ludzi tłum na ogródkach - masakra( ...w Goczałkowicach nowa hala z klamotami pobudowana ....i gigantyczny parking na łące maja...pełny był ...nie chce mysleć co będzie za tydzień i 2.

To właśnie nigra Byłam u Kalisza i tłumy widziałam i nową halę i parking ale ML nie było
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 08 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wiesz co posadziłam dzisiaj sadzoneczki bukszpanu pod magnolię .
Myślałam stworzyć taki zwarty kwadrat w jej nóżkach .
Tylko teraz jak czytam że Magnolia nie lubi grzebania w korzeniach ,to czy to dobry pomysł ?

Jesli magnolia jest młoda i niedawno sadzona to gdy teraz posadzisz bukszpany to sie pieknie zasymilują. Tak miałam z rozami. Ale potem zaczełam robić rewolucje i lekko w tym roku magnolia odchorowala. Tzn miała duzo kwiatów ale zwykle była nimi oblepiona
Poprostu posadz i więcej nie kombinuj
Skarbonkowy ogródek 19:01, 08 maj 2016

Do góry
Kurde Lukasz dzieki. Musze to wrzucic w gartenpuzzle.

Hortensji nie chce przesadzac ale chyba nie mam wyjscia. Bo to drzewiaste sa i nie wiem czy dadza rade na tej patelni. Najbardziej zalezy mi zeby na tej rabacie bylo cos zimozielonego co przesloni mi piaskownice ktora jest za nia. I jeszcze basen ktory tez tu latem stanie( na koncu pisakownicy).

Ta cala rabata jest po prawej stronie od tarasu.A po przeciwnej stronie rabata z magnolia. Po miedzy nimi trawnik ktory widac na zdjeciu wyzej.
Liliowo i kolorowo:) 18:46, 08 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Piękna wiosna. Doczytałam o sprzęcie, to takie ważne, aby był nam pomocny. A wiewiórki, to chyba od Kropki większe Co to za magnolia, bo wielkie pąki i ten pełny żonkil jest niesamowity. Buziaki

Nawet nie zdążyłam dac tutaj zdjęć w pełnym rozkwicie tej magnoli ale zdjęcia mam, przymrozek niestety ją trochę zniszczył a najbardziej takie jedno młode drzewko co mi M kupił to chyba całkiem ją przymroziło. Teraz się niestety pochorowałam i znowu to samo o tej porze roku albo mi glos chwyta albo słuch, teraz znowu poszło na ucho A ja z tych co w miejscu ani nie posiedzi a tym bardziej poleży
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:49, 08 maj 2016

Do góry
Wiesz co posadziłam dzisiaj sadzoneczki bukszpanu pod magnolię .
Myślałam stworzyć taki zwarty kwadrat w jej nóżkach .
Tylko teraz jak czytam że Magnolia nie lubi grzebania w korzeniach ,to czy to dobry pomysł ?
Skarbonkowy ogródek 17:32, 08 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to mam ostatnio zawirowania umysłowe z piwonią magnolią i hortensją, o jednym myślę, mówię drugie, a piszę trzecie Moje pytanie było o rabatę pod magnolią tak pięknie przygotowaną
Na tą hortensjową muszę spojrzeć jeszcze raz.

aaaa

Rabata pod magnolia tez słoneczna ale mniej. Jak magnolia puści listki to będzie trochę zacieniać od około 14 do wieczora.

Na hortensjowa tez spójrz spójrz
Skarbonkowy ogródek 17:01, 08 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Joasiu, to drzewo wyglada ja Prunus serrulata Kanzan. Sprawdź w Google fotki

Zmiany super. Pięknie wyglada ławka pod magnolia Te hortensje o które sie tak martwisz, to ogrodowe czy bukietowe? Bukietowe dadzą radę na słońcu, nawet na patelni. Ogrodowe natomiast najlepiej przenieść do półcienia.

No właśnie sprawdziłam i Luki miał chyba racje. Pokrój i same kwiaty te same. Mamy zwycięzcę !!

Widzisz Ewuś, pomimo wiecznego niedoczasu cos tam staram się działać. Wiec tym bardziej cieszy ze widzicie różnice i zmiany na plus. Lawka czeka na renowacje ale i tak mi się podoba.

Hortki drzewiaste czy ogrodowe- nie rozróżniam. Na pewno nie bukietowe. Juz mi się słabo robi jak pomyśle o przesadzaniu tych większych .

Wspomniałaś ze bukietowe dadzą rade w słońcu. Serio? Mogę je posadzić na taka patelnie? Chciałam je kolo tej kulki bukszpanowej posadzić. W zasadzie w miejscu gdzie rosły rodki które niepotrzebnie wycięłam.
Ogród Cioci cz. 3 16:40, 08 maj 2016
Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

już męczę

co to za magnolia - super kolor)

aktualnie szukam Nigry i Lenei - dziś zrobiłam tur po okolicznych szkółkach chyba wszystkich ....nie ma ...znaczy nigra była ale ledwo do kolan i jakas taka wytłamszona.

ludzi tłum na ogródkach - masakra( ...w Goczałkowicach nowa hala z klamotami pobudowana ....i gigantyczny parking na łące maja...pełny był ...nie chce mysleć co będzie za tydzień i 2.
Skarbonkowy ogródek 16:28, 08 maj 2016

Do góry
Joasiu, to drzewo wyglada ja Prunus serrulata Kanzan. Sprawdź w Google fotki

Zmiany super. Pięknie wyglada ławka pod magnolia Te hortensje o które sie tak martwisz, to ogrodowe czy bukietowe? Bukietowe dadzą radę na słońcu, nawet na patelni. Ogrodowe natomiast najlepiej przenieść do półcienia.
Szmaragdowy Zakątek 15:42, 08 maj 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Magnolia ma piękne kwiaty i jak patrzę na moją Susan, to wydaje mi się, że chyba ma inne. Poszperaj Madziu w odmianach, bo chyba to nie ona. Ale powiem Ci, ze kwiat ma ładniejszy od mojej Susan.

dokladnie to samo pomyslalam
moja S tez ma platki ciensze i kwiat taki zdecydowamie pojedynczy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:58, 08 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Widoki ogrodowe boskie !

Fajne spotkanko ))

Jak magnolia przekwitnie to potem....podziwiamy jej liscie )))

Tak podziwiamy ją orzez cały rok, potem pokrój gałezi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:23, 08 maj 2016

Do góry
Widoki ogrodowe boskie !

Fajne spotkanko ))

Jak magnolia przekwitnie to potem....podziwiamy jej liscie )))
Moje małe królestwo 08:44, 08 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Coś za coś Magnolia zmarzła ale różanecznik daje czadu

to prawda daje czadu
Moja działka na Dębowym Lesie 08:33, 08 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

Śliczna magnolia
Aniu właśnie podobnie jak u mnie z liliami wyczytałam u Małej Mi że w glinie też jej wyginęły

Może macie racje.
Ja z liliami nie mam problemu.
Wychodzą te co posadziłam.Nawet jeszcze wczoraj jakąś dokupiłam.
Będzie później kwitła.I o to chodzi
Szmaragdowy Zakątek 07:20, 08 maj 2016

Do góry
Magnolia ma piękne kwiaty i jak patrzę na moją Susan, to wydaje mi się, że chyba ma inne. Poszperaj Madziu w odmianach, bo chyba to nie ona. Ale powiem Ci, ze kwiat ma ładniejszy od mojej Susan.Ciemierniki jak się nabudują- bosko będzie.

Ostatnio rzadko u Ciebie bywam, a myślę często. Czy to zapowiedź czegoś fajnego? pewnie się gdzieś spotkamy na szlaku spotkań. A i z dziewczynami też, bo ostatnio śniła mi się Hania z Koszalina i Bożenka nasza, że pierogi mi robiły Nawet im nie mówiłam

Buziol ogromny
Moja działka na Dębowym Lesie 07:09, 08 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Agnieszko może jest tak jak piszesz. Moje lilie wszystkie wzeszły

Śliczna magnolia
Aniu właśnie podobnie jak u mnie z liliami wyczytałam u Małej Mi że w glinie też jej wyginęły
Szmaragdowy Zakątek 23:36, 07 maj 2016

Do góry
Nikita napisał(a)

magnolia…rośnie w półcieniu, więc jeszcze kwitnie

Śliczną masz tą magnolię
Jaka to odmiana?
Żywopłotki cisowe. 23:03, 07 maj 2016

Do góry
Ostróżki zdążyłam przesadzić.

Lilie zdeptałam, już po kwiatku

Magnolia nie udaje mi się zrobić zdjęcia w całej okazałości, zastawiona krzewami, tujami.

Floks szydlasty posadzony był wzdłuż pomarańczowych tulipanów przy tujach Danikach. Jesienią miałam pomocnika i wyrzucił mi cały rząd na kompost. to taka pomoc innych rak.
Moje małe królestwo 22:18, 07 maj 2016

Do góry
Coś za coś Magnolia zmarzła ale różanecznik daje czadu
Moje małe królestwo 21:09, 07 maj 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

U mnie magnolia zmarzła i nie zachwycała tak jak zawsze

No cóż, sory, taki mamy klimat...,że czasami przymrozek gdzieś sięgnie i coś popsuje
Szkoda.ale masz trochę kwiecia.I trzeba cieszyć się tam co jest
RH ślicznie juz kwitnie.Mój też jeszcze w głębokich pąkach .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies