U mnie nie kwitną, leżakowania brak - za dużo roboty choc leżak dziś nowy nabyty Poczeka na męża
Strasznie mam jeszcze dużo roboty bo wszystko powschodziło i robie ostatnie korekty - taka bardzo uporządkowana się zrobiłam aż dziwne...
Tez kiedys bylam przekonana ze mam Suzan. Po Twoim poscie, az poszlam do ogrodu i w strugach deszczu liczylam platki magnolii, no czyste szalenstwo I juz wiem ze nie mam Suzan.
Moja magnolia ma tez po 12, 13 platkow...
A jaka to magnolia ładnie pachnąca ?
Czytam wlasnie o uprawie ze lubią przepuszczalną ziemie, a u ciebie glina ?
Bo u mnie tez
Dużo ziemi jej podmienialas ?
Marta no ale jak juz przegniemy i się wkurzy to szał ciał jest
Chociaż groźny nie jest
Ola u mnie było -2 dobrze że nakryłam bo one troszkę w przeciagu też rosna ,więc odczuwalna była pewnie jeszcze mniejsza .
Jak wracam z pracy to mijam ogródek gdzie rośnie piękna magnolia gwieździsta ,wczoraj jeszcze pięknie biała była dzisiaj cała brązowa ...przymarzła ?
Aniu, lepiej poczekaj jak już będziesz tworzyć przedogródek. Wszyscy piszą, ze magnolia nie lubi grzebania przy korzeniach, to pewnie przesadzania też nie lubi.
Bardzo mi się podobają te poduchy przetacznika
Ciemierniki teraz dopiero pokazują u mnie swoje piękno.
Magnolio
Patrząc na to zdjęcie świdośliwę z lewej przesunąć jeszcze bardziej w lewo? (bo w projekcie jest właśnie jakoś w tym miejscu) a ta po prawo ok?
Czy coś źle zrozumiałam?
jeny, szalona !!! ale to kolosy !
Rozstawa całkiem dobrze- lewą bym ciut- może 50-70 cm cofneła . Na projekcie to przy brzegu koła, tam gdzie bylina za pierwszym buksem. I wtedy ten bukszpan przed nią