Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasik 07:20, 08 maj 2016

Magnolia ma piękne kwiaty i jak patrzę na moją Susan, to wydaje mi się, że chyba ma inne. Poszperaj Madziu w odmianach, bo chyba to nie ona. Ale powiem Ci, ze kwiat ma ładniejszy od mojej Susan.Ciemierniki jak się nabudują- bosko będzie.

Ostatnio rzadko u Ciebie bywam, a myślę często. Czy to zapowiedź czegoś fajnego? pewnie się gdzieś spotkamy na szlaku spotkań. A i z dziewczynami też, bo ostatnio śniła mi się Hania z Koszalina i Bożenka nasza, że pierogi mi robiły Nawet im nie mówiłam

Buziol ogromny
zbigniew_gazda 07:53, 08 maj 2016

Madziu ogród śliczny się zrobił a najbardziej podoba mi się panorama. Też twierdzę że to nie Susan, która ma 6 płatków kwiatowych.
Nikita 09:37, 08 maj 2016

paniprzyroda – miłorząb na pewno się wybierze…u mnie w tamtym roku wszystkie zmroziło a już w czerwcu zachwycały swoja urodą. A kilka host na pewno jeszcze zmieścisz…nasze ogródki są przecież z gumy !!!

Kasik – na pewno Kasiu się gdzieś w ciągu sezonu spotkamy…NA PEWNO!!! Przyjeżdżasz w tym roku do Bogdzi ?
A z tą Susan to muszę faktycznie sprawdzić, bo coraz więcej osób mi mówi, że ona chyba coś oszukuje i podaje się za kogoś kim nie jest !

zbigniew-gazda - Zbyszku, panorama cyknięta w czasie obiadu…między zupą a drugim daniem…bo właśnie taki widok mam z altany – też mi się spodobał.
Nikita 09:39, 08 maj 2016

Znalazłam katalog od producenta magnolii.

Tutaj „Susan” faktycznie wygląda zupełnie inaczej. Najbardziej podobna jest „Betty”, lecz ona nie powtarza kwitnienia, no i moja nie ma jej charakterystycznego zapachu (czyli intensywnie cytrusowego). Z powtarzających kwitnienie podchodzi mi jeszcze „Ann”…ale już sama nie wiem. Muszę podpytać Bogdzi bo to od niej prezent.
Luki 10:00, 08 maj 2016

Jest na czym okozawiesić a Mariken od dawna chodzi mi po głowie, na katalog nawet nie patrzę, bo jeszcze znów mi się coś spodoba a to nie przelewki.
Margarete 10:03, 08 maj 2016

Rzeczywiście różna jest od mojej Susan, ale twój kształt kwiatów nawy ładniejszy.
Margarete 10:04, 08 maj 2016

W szmaragdowym ślicznie
I że rh ci już kwitnie...nie do uwierzenia
Karol99 11:43, 08 maj 2016

Piękne wiosenne zdjęcia.
Kasik 13:43, 08 maj 2016

Kasik – na pewno Kasiu się gdzieś w ciągu sezonu spotkamy…NA PEWNO!!! Przyjeżdżasz w tym roku do Bogdzi ?
A z tą Susan to muszę faktycznie sprawdzić, bo coraz więcej osób mi mówi, że ona chyba coś oszukuje i podaje się za kogoś kim nie jest !

Nie przejmuj się Susan, bo nawet jak to nie ona, to kwiatki masz ładniejsze.

A u Bożenki chyba nie będę, bo jadę 19 maja do Kasi i wpadamy do Pisarzowic- byłyśmy już bardzo dawno umówione. , a te terminy chyba się nakładają.

AnnaCh 15:11, 08 maj 2016

Magda, mi podobnie jak Zbyszkowi panorama się bardzo podoba
Ślicznie masz w Szmaragdowym