Dziękuję za pozdrowienia i cieszę się, że udał się spacer
Genie kwitnie, ale pąki ma lekko zniekształcone, mimo to cieszy, bo to jest jeszcze młodziutka magnolia, tak też jest z Twoją na kwiaty trzeba trochę poczekać, młode egemplarze kwitną takie prosto od producenta kupione, jednak oni mają wiedzę i doświadczenie, a o nawożeniu niewiele Ci mogę napisać, a właściwie nic, bo ja nie nawoziłam odkąd opryskałam zamiast nawozem, to roundapem jedną z moich najmłodszych magnolii...
No ja nie wiem jak można zapomnieć o takim pustym koszyczku..też taki mam..zauważyłam
spacerując z Lową, ja nie chowam koszyczków
Odpisałam u Ciebie...ale napiszę i y mnie...Queen of marvel
W magnoliach można się zakochać
Nawożę florowitem do kwitnących, a kosze to gratka z kwiaciarni z ogródkiem, stały porzucone, zapytałam o cenę i rabat i poszły do mnie
Hej Aniu, pojawiasz się i znikasz na długo. Avatarek wiosenny zapodałaś, czy ta gwiaździsta magnolia u Ciebie rośnie? Piękna jest. Kolorków przybywa, barwinek cały obsypany kwiatami, forsycja nadal żółta, tulipany i narcyzy zaczynają. Ale tak wieje wiatr i jest zimno, że nawet nie chce mi się aparatu wyciągać. Przemykam tylko po dworze jak szpieg z krainy Deszczowców
Skalniakowe górą Dzięki za uznanie dla mojego czajnisia. Ten srebrny czajnik też fajny. Buziaki przesyłam
Filomena piękna ta lekkoróżowa magnolia- będę takiej szukała. Ja nie byłam w żadnym ogrodzie pokazowym i nawet nie wiem gdzie jest ale mus nadrobić. Czy Ty nie chciałaś ode mnie trzcinnika przypadkiem bo nie wiem komu go obiecałam . Moge go chyba jeszcze wykopać ?
Magnolia piękna! Ciągle brak mi czasu żeby się należycie ukorzenianiem zająć, u mnie jest jeszcze mało nasadzeń więc najwięcej czasu poświęcam na dosadzanie a i z tym się nie zawsze wyrabiam
Zebrałam w tym roku nasiona jak będziesz chciała to możesz spróbować wysiewać .
Tess jak fajnie, że odwiedzasz mój wątek
Trochę się w ogrodzie dzieje to i odwiedzających miłych więcej
Cieszę się, że zmiany Ci się podobają To wszystko dzięki Tobie Tessiu
Blyxa, no jak dobrze, że do Twojego wątku luknęłam, bo dziś kolejne dwie skrzynki ładuję do bagażnika, a mogłabym i z 20 - stoją i wadzą, bo nikt ich nie chce, a ja przygarniam. I dumam od wczoraj, jak wykorzystać
Przepięknie tutaj wykorzystane.
Jak mała ta Twoja działka, że nawet magnolia czterometrowa się nie zmieści?
Czyli radość kwitnacych magnolii jeszcze przed Toba. Moje biale tulipany też jeszcze w pakach, czekam na nie . ja jestem tak trzepnięta, że ostatnio w deszczu robiłam . Pozdrawiam.
Hmmm... nie jestem za dobra w projektowaniu, ale mnie przychodzi do głowy coś wyższego, bo narazie płasko jest - coś na pniu. Albo trzmielina, albo drożej ale szlachetniej - jakiś iglak. Albo jak chcesz coś kwitnącego, to wiem, że są też szczepione na pniu rhododendrony To jest frontowa rabata, prawda? Masz jakieś szersze ujęcie tego miejsca? żeby widzieć co tam jest po prawej i lewej stronie, czy ona ma sąsiedztwo innych rabat? Wtedy może by coś jeszcze innego do głowy przyszło. Może jakieś spektakularne drzewo Ale szczepione, żeby było łatwiej zapanować