Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

W zielonej aptece 21:36, 20 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj magnolia stellata już pozbywa się pierwszych płatków z kwiatów i wypuszcza liście

W ogrodzie zaczynają powoli pokazywać urodę inne odmiany
Heavent scent

Rustica rubra

Susan
]

Sunrice

Jeszcze chwilę i będą u mnie w pełni kwitnienia, już się cieszę!
Ogród wśród pól i wiatrów 20:49, 20 kwi 2016

Do góry
Atena napisał(a)

Joluś co to za magnolia ?Jest prześliczna.

Magnolia pośrednia 'Alexandrina' .. tak mi się kojarzy
Lifting starego ogródka 20:24, 20 kwi 2016

Do góry
Ale cudna magnolia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:09, 20 kwi 2016

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Magnolie wszystkie zaprosiłabym do ogrodu...moja malutka Leenei

Rewelacja!
Ogromna ta Twoja magnolia!

Witaj, magnolia Lennei jest naprawdę ogromna i jej kwiaty robią duże wrażenie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:50, 20 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Ogród zachwyca....twoje fotki też....

Magnoliowy czas u ciebie Aganiu bossski. Masz ich tyle....co jedna to ładniejsza. Bardzo dużą przyjemność mi sprawił wirtualny spacer po twoim zaczarowanym, magnoloiwym ogrodzie.

Moja Susan też zakwitła, a czym nawozisz swoją i kiedy ?
Moja Piruette dopiero zaczyna a Genia cały czas ma tylko pąki, nie wiadomo czy kwiatowe...

Pozdrawiam Aga!

Dziękuję za pozdrowienia i cieszę się, że udał się spacer
Genie kwitnie, ale pąki ma lekko zniekształcone, mimo to cieszy, bo to jest jeszcze młodziutka magnolia, tak też jest z Twoją na kwiaty trzeba trochę poczekać, młode egemplarze kwitną takie prosto od producenta kupione, jednak oni mają wiedzę i doświadczenie, a o nawożeniu niewiele Ci mogę napisać, a właściwie nic, bo ja nie nawoziłam odkąd opryskałam zamiast nawozem, to roundapem jedną z moich najmłodszych magnolii...

Margarete napisał(a)
Zainspirowałaś mnie bratkami w koszyku, koszyk stoi od jesieni w piwnicy ( ostatnio były w nim wrzosy) i zapomniałam o nim. Musowo kupie bratki i postawię na tarasie

No ja nie wiem jak można zapomnieć o takim pustym koszyczku..też taki mam..zauważyłam
spacerując z Lową, ja nie chowam koszyczków

Margarete napisał(a)

Co to za odmiana tulipanów ? pamietasz ? bo super kolor mają ...

Odpisałam u Ciebie...ale napiszę i y mnie...Queen of marvel
Margarete napisał(a)
Dzieki za info u mnie dot. tulipanów, sliczne, zapisałam. A informacja była z dostawa do mojego watku...jak miło

Magnolie porazajaco piekne są i kropka, mam 3 więc na mój ogródek to i tak duzo...ale kocham je za to że po zimie że wraz z wiosną buchają kwiatem...
Pytałam o nawozenie magnolek - nawozisz swoje czyms specjalnym ?

Zapytam jeszcze o te wiklinowe duże osłonki na donice, sliczne , pasuja do charkteru twojego ogrodu. A skąd je masz ?

W magnoliach można się zakochać

Nawożę florowitem do kwitnących, a kosze to gratka z kwiaciarni z ogródkiem, stały porzucone, zapytałam o cenę i rabat i poszły do mnie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:43, 20 kwi 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)

Ależ niesamowite bratki, przecudne...A Twoje zdjęcia robi wytrawny fotograf...

Bratków jeszcze przybędzie wkrótce, bo tak je lubię...a fotograf to ja

Magnolia z tulipankami dla odmiany
Ogród wśród pól i wiatrów 18:34, 20 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
A w ogóle to mam dwa pytania:
1) Czy mogę już werbenę wsadzić do ogrodu?? (sadzonki w doniczkach, ze 20 cm)
2) Czy macie jakieś doświadczenie w uprawie bodziszków?
Strasznie mi się ostatnio spodobały, zwłaszcza te pełnokwiatowe odmiany.
Kupiłabym większą porcyjkę jakiejś ładnej odmiany, a nie chcę wtopić

Buziam magnoliowo

Joluś co to za magnolia ?
Jest prześliczna.
Podwórkowa rehabilitacja 17:20, 20 kwi 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Hej Reniu
Pozdrawiam wiosennie a jak widzę wiosna u Ciebie na całego Śliczne kolorki i zdjęcia.Kocham Twojego "Pana Czajnika",zgrany duet ze skalniaczkami Je zresztą też uwielbiam..

Pozdrawiam i przesyłam uściski

Hej Aniu, pojawiasz się i znikasz na długo. Avatarek wiosenny zapodałaś, czy ta gwiaździsta magnolia u Ciebie rośnie? Piękna jest. Kolorków przybywa, barwinek cały obsypany kwiatami, forsycja nadal żółta, tulipany i narcyzy zaczynają. Ale tak wieje wiatr i jest zimno, że nawet nie chce mi się aparatu wyciągać. Przemykam tylko po dworze jak szpieg z krainy Deszczowców
Skalniakowe górą Dzięki za uznanie dla mojego czajnisia. Ten srebrny czajnik też fajny. Buziaki przesyłam
Ogród Loczka 17:02, 20 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Taka wysoko zaczynająca się magnolia to by mnie może jeszcze zainteresowała...

Lubię taki porządeczek w ogrodzie I na prawdę sam wszystko robisz???

Kindziu moja droga sam na kolanach w tym roku thujki mi firma przycięła 1 raz bo w pracy mialem urwanie głowy. Tylko tyle.
W zielonej aptece 16:37, 20 kwi 2016

Do góry
Bo to stellata - magnolia gwiaździsta Sylwio. Dużo odmian jest teraz i wszystkie zniewalające! No cóż - wschodni symbol czystości i szlachetności!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:44, 20 kwi 2016

Do góry

Magnolie wszystkie zaprosiłabym do ogrodu...moja malutka Leenei

Rewelacja!
Ogromna ta Twoja magnolia!
W zielonej aptece 15:28, 20 kwi 2016

Do góry
Filomena piękna ta lekkoróżowa magnolia- będę takiej szukała. Ja nie byłam w żadnym ogrodzie pokazowym i nawet nie wiem gdzie jest ale mus nadrobić. Czy Ty nie chciałaś ode mnie trzcinnika przypadkiem bo nie wiem komu go obiecałam . Moge go chyba jeszcze wykopać ?
W zielonej aptece 15:15, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia piękna! Ciągle brak mi czasu żeby się należycie ukorzenianiem zająć, u mnie jest jeszcze mało nasadzeń więc najwięcej czasu poświęcam na dosadzanie a i z tym się nie zawsze wyrabiam
Zebrałam w tym roku nasiona jak będziesz chciała to możesz spróbować wysiewać .
Ogród Mirelli 14:42, 20 kwi 2016

Do góry
Tess napisał(a)

O la, la! Ale widoki! Brawo, Mirelko!
Ależ się musiałam nacofać, żeby te ogólności zobaczyć. Jak można tyle postów produkować, ja się pytam? Wracam do podziwiania.

edit: i magnolia żółta śliczna, i donice masz pięknie ukwiecone.

Tess jak fajnie, że odwiedzasz mój wątek
Trochę się w ogrodzie dzieje to i odwiedzających miłych więcej
Cieszę się, że zmiany Ci się podobają To wszystko dzięki Tobie Tessiu
Blyxa i elipsa 13:30, 20 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Pozostała część wystawy sezonowej

Blyxa, no jak dobrze, że do Twojego wątku luknęłam, bo dziś kolejne dwie skrzynki ładuję do bagażnika, a mogłabym i z 20 - stoją i wadzą, bo nikt ich nie chce, a ja przygarniam. I dumam od wczoraj, jak wykorzystać
Przepięknie tutaj wykorzystane.

Jak mała ta Twoja działka, że nawet magnolia czterometrowa się nie zmieści?
Moja bajka 13:08, 20 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
U Ciebie Kasia już magnolia gubi płatki a u mnie jeszcze w pełni się nie rozwinęła.

Fakt że mam inną odmianę, ale u mnie wszystko później się budzi.

U Ciebie tulipany już kwitną a u mnie ledwo pączki pokazały

Ale czekam cierpliwie. Nawet z pracami się zatrzymałam bo zimno i wietrznie strasznie.

Czyli radość kwitnacych magnolii jeszcze przed Toba. Moje biale tulipany też jeszcze w pakach, czekam na nie . ja jestem tak trzepnięta, że ostatnio w deszczu robiłam . Pozdrawiam.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:56, 20 kwi 2016

Do góry
Magnolia przecudnej urody
Tą beczkę to zakopiesz w ziemi czy będzie stała na wierzchu:?
Moja bajka 12:51, 20 kwi 2016

Do góry
U Ciebie Kasia już magnolia gubi płatki a u mnie jeszcze w pełni się nie rozwinęła.

Fakt że mam inną odmianę, ale u mnie wszystko później się budzi.

U Ciebie tulipany już kwitną a u mnie ledwo pączki pokazały

Ale czekam cierpliwie. Nawet z pracami się zatrzymałam bo zimno i wietrznie strasznie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 20 kwi 2016

Do góry
Popieram dziewczyny. Magnolia załóż wątek, u ciebie musi być ciekawie i dużo wszystkiego.
Na huśtawce miło płynie czas... 11:54, 20 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dumam co posadzić w miejsce tej magnolii. Jakoś brakuje mi wizji. Ta rabata w przedogródku jest dość wąska. Po prawej są róże Leonardo i niebawem dosadzę tam stipę, a po lewej iglaczki. Chciałabym coś sporych rozmiarów, kwitnącego, coś na co można popatrzeć od wiosny. Może macie jakieś pomysły?

I widok z góry, magnolia jest na środku

Hmmm... nie jestem za dobra w projektowaniu, ale mnie przychodzi do głowy coś wyższego, bo narazie płasko jest - coś na pniu. Albo trzmielina, albo drożej ale szlachetniej - jakiś iglak. Albo jak chcesz coś kwitnącego, to wiem, że są też szczepione na pniu rhododendrony To jest frontowa rabata, prawda? Masz jakieś szersze ujęcie tego miejsca? żeby widzieć co tam jest po prawej i lewej stronie, czy ona ma sąsiedztwo innych rabat? Wtedy może by coś jeszcze innego do głowy przyszło. Może jakieś spektakularne drzewo Ale szczepione, żeby było łatwiej zapanować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies