Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasya 07:30, 30 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Gosia- w miecie magnolie zdrowe, ale one osłonięte. U nas wszystko poszło. Nie nacieszyłam się znowu nimi. Choć Gienia miała masę kwiatów, to dziś straszy brunatnym kolorem. Liczę jeszcze na mojego żółtka, bo on kwitnie na przełomie maja z czerwcem.

A jaki to zółtek ? Kwitnie Juz z liscmi ?
hanka_andrus 07:34, 30 kwi 2016

Kto to widział, nasyłać tyle chłodu do nas, jak magnolie kwiat pokazują, a owocowe się zawiązują? Współczuję, ale sama też to mam, nie w poie te przymrozki!
Ale kiedy one wiosną są w porę? Nigdy!

Brązowe płatki w końcu opadna, ale żal tego piękna! Miłego weeekendu!

Kasik 07:38, 30 kwi 2016

Kasya napisał(a)

A jaki to zółtek ? Kwitnie Juz z liscmi ?

Yellow bird
Kwiaty 7,5-10 cm dł.o intensywnym żółtym kolorze, a u podstawy delikatnie zielonych, ułożone pionowo i bardzo gęsto na pędach. Kwitnie w V,VI równolegle z rozwojem liści.
Kasik 07:42, 30 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kto to widział, nasyłać tyle chłodu do nas, jak magnolie kwiat pokazują, a owocowe się zawiązują? Współczuję, ale sama też to mam, nie w poie te przymrozki!
Ale kiedy one wiosną są w porę? Nigdy!

Brązowe płatki w końcu opadna, ale żal tego piękna! Miłego weeekendu!

Haneczko- cała prawda. Miejmy nadzieję, że w maju na ogrodników już nie bedzie, bo w kwietniu co ranek -to mróz.

Moje rośliny stanęły i postępu żadnego nie widać. Róże i powojniki liście spuściły, hortki stoją jak zaczarowane w tym samym momencie od 1,5 tygodnia.

Pozdrawiam
Kasya 07:49, 30 kwi 2016

Kasik napisał(a)

Yellow bird
Kwiaty 7,5-10 cm dł.o intensywnym żółtym kolorze, a u podstawy delikatnie zielonych, ułożone pionowo i bardzo gęsto na pędach. Kwitnie w V,VI równolegle z rozwojem liści.

Ach... Ale to duże drzewo rośnie .... Kiedyś marzyłam o tej magnolii ale koło mnie były tylko po 300
chociaż ładnie wyprowadzone z prostym pniem
Kasik 07:52, 30 kwi 2016

Kasya napisał(a)

Ach... Ale to duże drzewo rośnie .... Kiedyś marzyłam o tej magnolii ale koło mnie były tylko po 300
chociaż ładnie wyprowadzone z prostym pniem

Byłam wczoraj w szkółce i stało ich kilkanaście - różnie prowadzone. Taka jedna - może trzy metrowa wyprowadzona wysoko- jakby była szczepiona- piękna. Ceny różne- w zależności od wieku.

Myślę, że można korygować jej pokrój.
Luki 08:35, 30 kwi 2016

Kasiu przybiegam z podziękowaniami za buksy do Was, bardzo dziękuję, sadzonki są przepiękne
Powiem CI, że ja Genie bardzo lubię i dlatego już ją mam, ale nie dla tych ciemnych rozwijających się kwiatów, a tych blaknących już mocno rozwiniętych, ten kolor najbardziej mi się podoba
Kasik 09:18, 30 kwi 2016

Luki napisał(a)
Kasiu przybiegam z podziękowaniami za buksy do Was, bardzo dziękuję, sadzonki są przepiękne
Powiem CI, że ja Genie bardzo lubię i dlatego już ją mam, ale nie dla tych ciemnych rozwijających się kwiatów, a tych blaknących już mocno rozwiniętych, ten kolor najbardziej mi się podoba

Wiedziałam, że Będziesz zadowolony Ja sama jak zobaczyłam to nabrałam ochoty. i chyba kupię sobie do posadzenia na przód domu. Podziękowania nie potrzebne- jechałam po nie dla Kasi, to nic nie stało na przeszkodzie, żeby i Tobie wziąć.

Pisardi będę cięła
malgorzata_s... 14:27, 30 kwi 2016

Taką magnolkę na pniu to bym zmieściła jeszcze Dzisiaj zamieściłam 4 umbry
Basilikum 21:09, 30 kwi 2016

moja magnolia nie dosc, ze kwiatow nie miala to jeszcze jej listki zmrozilo brrrr