Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

inag 23:29, 30 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Ilonko Ty to aurat tyle masz miejsca, że mogłabyś sobie na jedną taką pozwolić ... tym bardziej że masz je pod nosem

Nie tak pod nosem - ponad 100km dojazdu
Korci mnie coraz bardziej a rozryłam wszystko na przodzie i na razie nie mam pomysłu więc może...
inag 23:33, 30 kwi 2016

Dołączam do klubu tych którzy by nie sadzili tam już żadnych drzew. One odciągną uwagę od ŚŚ. Wg mnie w ten ład i porządek wprowadzą dużo chaosu.
Madzenka 07:58, 01 maj 2016

Aż muszę się cofnąć do tych jałowców , bo nie zwróciłam na nich uwagi, widzę tylko śliwy

Ciachnąć je tylko warto . Pokaż je z innej perspektywy, z prawiej strony
Kuba 08:07, 01 maj 2016

ren133 napisał(a)
A mam jeszcze takie jedno zdjęcie ... może mało techniczne ale na jego podstawie chciałabym prosić Was o opinie czy na tej białej ścianie garażu zamiast tulipanowca nie lepiej prezentowałaby się magnolia? a jeśli tak to jaka?

zgadzam się z przedmówcami- nie dawaj kolejnego drzewa, a jałowce wyglądają za masywnie, może chociaż je skrócić do wysokości dachu?
jalos 09:00, 01 maj 2016

1,5 godziny przesiedziałam w Twoim ogrodzie - urzekły mnie tulipany i postanowiłam pooglądać więcej i warto było cofnąć się kilkadziesiąt stron.
Wgłębnik z donicą dookoła robi wrażenie.
Z przyjemnością będę tu zaglądać
szemusia 13:33, 01 maj 2016

No, po prostu nie wiem, jak to jest, ze nawet jałowce tak ładnie u Ciebie rosną. U mnie chyba z połowe niższe już zaczęły dołem łysieć i wyglądały okropnie... Wyrzuciłam. A u Ciebie takie zdrowe...
Może faktycznie by je przyciąć, tylko chyba raczej w taki ostry stożek, jakoś nie widzę ich wyrównanych jak, np. szmaragdy. A nie myślałś by obok nich dać wysokie miskanty?

Kulki w takiej ilości robią niesamowite wrażenie

Doczytałam, że się wczasujesz, więc słoneczka życzę
Kasya 13:48, 01 maj 2016

Bardzo ladne te jalowce i w dobrej kondycji, zeby tylko nie bylo tak ze jak sie zacznie ciac i cos robic przy nich to zaraz sie zrobia brzydkie albo zaczna chorowac...

jak dla mnie to nie psuja zadnego widoku

duza roslina w dobrej kondycji zawsze jest ladna a w realu tez pewnie to inaczej wyglada niz na fotce

i jak dla mnie do glebokiego przemyslenia zanim cos sie zrobi
w koncu to zywe rosliny a nie martwa natura ktora sie ustawia i dopasowuje idealnie
Makao_J 14:02, 01 maj 2016

Takie głębokie przemyślenia są bardzo męczące. Pomysły innych zawsze trochę pomagają. Trzcinnik Karl Foerster rusza bardzo wcześnie. U sąsiadów już ma z 80 cm wysokości. Nadałby lekkości całości.
inag 00:44, 02 maj 2016

Ja nie jestem fanką jałowców (choć te są bardzo ładnymi okazami) ale gdyby były moje to bym ich nie ścinała. Teraz wyglądają bardzo naturalnie i tworzą mimo wszystko jednolite tło dla ŚŚ. Nie widzę ich jakoś przyciętych i to jest dziwne bo ja ogólnie tnę wszystko, sekator to mój przyjaciel
inag 00:48, 02 maj 2016

Teraz tak jeszcze patrzę na to zdjęcie i pomyślałam sobie, że przycięcie ich do poziomu dachu sprawi, że będą niewiele niższe od ŚŚ a skoro mają być tłem to chyba powinny być właśnie wyższe?