Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:42, 22 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
kupilam nizsze bo Magnolia pisala ze pokroj maja lepszy i mniej do wycinania.
Oklapniete bo dlugo w podrozy ale pewnie juz podlane wiec bedzie ok.
No chyba ze wg projektu

No ja się nie spytałam magnolii
Myślę, że po wsadzeniu odżyją ... a co dałaś im w dołek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:38, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kupowałam jako te wyższe ale myślałam, że Tobie dostało sie te wyższe właśnie Jutro je zmierzę Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok bo te pąki takie oklapnięte jakieś są ... Czy sadzić według projektu?
kupilam nizsze bo Magnolia pisala ze pokroj maja lepszy i mniej do wycinania.
Oklapniete bo dlugo w podrozy ale pewnie juz podlane wiec bedzie ok.
No chyba ze wg projektu
Ogród wśród pól i wiatrów 21:08, 22 kwi 2016

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Joluś, śliczne warzywka Magnolia też piękna. Moja mi co roku choruje, raz zakwitnie a raz nie. Chyba muszę poszukać nowej U nas też pogoda straszna,. Najpierw lało non stop teraz niby słońce ale zimno, wieje od tygodnia...w trawniku chwasty, nie mam jak pryskać w tym wietrze, zegniesz się gracować to Ci bluzę podrywa i gołe plecy...ech, odechciewa się pracy w ogrodzie Stipa rośnie. Jedna stoi jak ta lala, druga leży, jakaś taka zmarnowana.Buziaczki Kochana.

Gabisia, ja ostatnio taka jestem skoncentrowana na warzywach, że ogród kwiatowy mam zarośnięty, aż wstyd!! Poza tym albo leje, albo wieje, albo zimno jak nie wiem co.. tragedia z pogodą!

Moja stipa też trochę kaprysi, nawet sobie myślę, że w ub roku jak miałam kilka siewek i sadziłam pojedynczo do doniczek to lepiej rosła niż teraz, sadzona kępkami. No nic, zobaczymy, może wreszcie się weźmie.

Kwiaty tej mojej magnolię lubię, choć nie jest ona jeszcze imponujących rozmiarów
Buziam Gabi, idę zobaczyć co działasz
W ogrodzie Lorki za zakrętem 20:42, 22 kwi 2016

Do góry
lorka napisał(a)
Na dobranoc. Pierwszy kwiat po majowym deszczu

Magnolia liliflora 'Nigra'

Agata,
Znalazłam dziś to zdjęcie u ciebie czy to znaczy ze magnolie u ciebie jeszcze nie kwitna ????
Rododendronowy ogród II. 20:39, 22 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)

Bozenka czy to u ciebie taka magnolia kwitnie ???? To jakiś gigantus !!☺☺☺☺☺☺☺

Mojej popękały dzis pąki ale jeszcze bedzie rosła bo kolor nie jest jeszcze zdecydowany. jak mróz nie zmrozi to moze zakwitnie. Ta jest u pana Zymona od którego i ja ja dostałam.
Rododendronowy ogród II. 20:36, 22 kwi 2016

Do góry

Bozenka czy to u ciebie taka magnolia kwitnie ???? To jakiś gigantus !!☺☺☺☺☺☺☺
Do raju daleko - u Ewy 19:30, 22 kwi 2016

Do góry
W większości ogrodów króluje magnolia i tulipany. Twoja ma piękny kolor. Kupiłabym do przedogródka ale jeszcze go nie mam. W przetrwalniku też mogłaby rosnąć ale póżniej przesadzać ją to chyba nie wyszłoby jej na korzyść.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:23, 22 kwi 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
faktycznie, podmianki i pomyłki w tulipanach nieźle psują humor bo straszliwie wnerwiają.
Nie odpuszczaj Gosiu, trzeba im zmyć głowy za te wtopy.

będę reklamowac zobaczymy co z ego wyjdzie.
Ogród z łezką II 18:43, 22 kwi 2016

Do góry
Witam, trawa rośnie jak na drożdżach, mój też wczoraj kosił, bardzo lubię taki ogród po koszeniu.
Magnolia rzeczywiscie już spora, mowa o żółtej i mówisz, że pachnie ?
Ogród z widokiem na jezioro 17:07, 22 kwi 2016

Do góry
dajana napisał(a)
Jaka śliczna ! czy to ciemny róż czy czerwień? Różowa by mi pasowała ,czerwień nie .Musze się trzymać kolorystyki to jak przykazanie w ogrodnictwie O jakie zdjęcia pytasz Jolu? te co obiecałam z prac już zamieściłam troszkę wcześniej od twojego wpisu Tylko nie spodziewaj się roślin bo to zdjęcia z robót nie nasadzeń .Całe trzy strony mej ciężkiej pracy To dopiero początek będą z dalszych prac

A więc lecę do tyłu szukać zdjęć. Magnolia nie jest moja tylko taką chcę mieć
Moje małe królestwo 16:30, 22 kwi 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Piękna magnolia widziałam w B clematisy, ale nie zwróciłam uwagi....miałam jednego i padł..

Ja nie narzekam na mojego B
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:50, 22 kwi 2016

Do góry
Witajcie, Pokazuje to co udało mi się stworzyć. To jest mniej więcej zarys tego co chciałabym uzyskać. Jestem zupełnym lajkiem więc wybaczcie jeśli przy projektowaniu popełniłam jakiś straszny błąd Jestem otwarta na wszelkie propozycje jeśli chodzi o zmianę roślin. Bardzo chciałam wcisnąć gdzieś magnolie bo bardzo mi się podoba, myślicie że to dobre miejsce dla niej? Jakie rośliny jeszcze mogłabym dodać? Rabata od północy.

Rośliny użyte projektu to:

Klon zwyczajny "Globosum"
Żywotnik zachodni "Danica"
Trzcinnik ostrokwiatowy
Hortensja drzewiasta "Anabelle"
Azalia "Doloroso"
Tojeść rozesłana "Aurea"
Tawuła van Houtte'a
Magnolia "Susan" Funkia "Fire and Ice"
Różanecznik "Lachsgold"

Tak jak pisałam pozczególne odmiany danych roślin pewnie będzie trzeba skorygować ze względu na kolor czy wielkość.

Bedę wdzięczna za pomoc.
Raczkujący ogród u Gosi ;) 15:44, 22 kwi 2016

Do góry
Witajcie, Pokazuje to co udało mi się stworzyć. To jest mniej więcej zarys tego co chciałabym uzyskać. Jestem zupełnym lajkiem więc wybaczcie jeśli przy projektowaniu popełniłam jakiś straszny błąd Jestem otwarta na wszelkie propozycje jeśli chodzi o zmianę roślin. Bardzo chciałam wcisnąć gdzieś magnolie bo bardzo mi się podoba, myślicie że to dobre miejsce dla niej? Jakie rośliny jeszcze mogłabym dodać?

Rośliny użyte projektu to:

Klon zwyczajny "Globosum"
Żywotnik zachodni "Danica"
Hortensja drzewiasta "Anabelle"
Tojeść rozesłana "Aurea"
Tawuła van Houtte'a
Magnolia "Susan" Funkia "Fire and Ice"
Różanecznik "Lachsgold"

Tak jak pisałam pozczególne odmiany danych roślin pewnie będzie trzeba skorygować ze względu na kolor czy wielkość.

Bedę wdzięczna za pomoc.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:16, 22 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Piękna ta kopulasta magnolia. Kwitnące drzewa u Ciebie dają czadu

Tulipanki też zaczęły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:15, 22 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Do głowy mi nie przyszło, że tak uczesanie może magnolia rosnąć!!!

W przypadku wielopniowych może tak rosnąć...tutaj z innej perspektywy
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:06, 22 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
uwielbam Twoje fotki z telefonu
Ja nie potrafie w tej sytuacji napisac "ale piekne sasaniki" albo "ale piekne Kiku" bo dla mnie wszystko piekne, cudowne bajeczne i mega wyrosniete

Ależ mi pomaściłaś.. aż się cieplutko na serduchu zrobiło

Wiec pokażę różnicę na przestrzeni 6 lat.. aaaa magnolia cudnie pachnie, bo nie wszystkie mają ładny zapach.

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 14:25, 22 kwi 2016

Do góry
Od frontu (na tej 14 metrowej rabacie) planujemy dosadzić tuje szmaragd, które zrobią tło dla pozostałych roślin. Chciałabym tu umieścić trzy drzewka bordowe (,myślałam o śliwach wiśniowych Pissardi, ale może Nigra? podobno dłużej trzymają liście). Pod nimi miskanty i hortensje, dolne piętro żurawki.

Od strony furtki myślałam dać kule zielone na pniu, pod nimi kule na ziemi, do tego trawki.

Róg pomiędzy rabatą frontową a rabatą z huśtawką i piaskownicą - nie wiem ... może magnolia, migdałek? jakieś iglaczki karłowate kolorowe.
Na razie nie mogę powiększyć rabaty z huśtawką i piaskownicą, dopiero po likwidacji piaskownicy za ok 3 lata .

Czy nie gmatwam za bardzo?
Ogród z łezką II 13:31, 22 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
jaki ladny widoczek

a zolta magnolia to ile lat juz rosnie ?

Dziękuję
Piąty rok rośnie
Ogród z łezką II 13:30, 22 kwi 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Cuudna żółta magnolia! Będę z Tobą czekać na otwarcie pąków Ślicznie w ogrodzie Pozdrawiam

I pachnąca
Myślę, że za tydzień będzie gotowa
Dziękuję
Ogród Mirelli 13:05, 22 kwi 2016

Do góry
Mirelko jak Magnolia pierwsze kwiaty to dopiero musi być radocha
Pięknie kolorowo u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies