kupilam nizsze bo Magnolia pisala ze pokroj maja lepszy i mniej do wycinania.
Oklapniete bo dlugo w podrozy ale pewnie juz podlane wiec bedzie ok.
No chyba ze wg projektu
Gabisia, ja ostatnio taka jestem skoncentrowana na warzywach, że ogród kwiatowy mam zarośnięty, aż wstyd!! Poza tym albo leje, albo wieje, albo zimno jak nie wiem co.. tragedia z pogodą!
Moja stipa też trochę kaprysi, nawet sobie myślę, że w ub roku jak miałam kilka siewek i sadziłam pojedynczo do doniczek to lepiej rosła niż teraz, sadzona kępkami. No nic, zobaczymy, może wreszcie się weźmie.
Kwiaty tej mojej magnolię lubię, choć nie jest ona jeszcze imponujących rozmiarów
Buziam Gabi, idę zobaczyć co działasz
Mojej popękały dzis pąki ale jeszcze bedzie rosła bo kolor nie jest jeszcze zdecydowany. jak mróz nie zmrozi to moze zakwitnie. Ta jest u pana Zymona od którego i ja ja dostałam.
W większości ogrodów króluje magnolia i tulipany. Twoja ma piękny kolor. Kupiłabym do przedogródka ale jeszcze go nie mam. W przetrwalniku też mogłaby rosnąć ale póżniej przesadzać ją to chyba nie wyszłoby jej na korzyść.
Witam, trawa rośnie jak na drożdżach, mój też wczoraj kosił, bardzo lubię taki ogród po koszeniu.
Magnolia rzeczywiscie już spora, mowa o żółtej i mówisz, że pachnie ?
Witajcie, Pokazuje to co udało mi się stworzyć. To jest mniej więcej zarys tego co chciałabym uzyskać. Jestem zupełnym lajkiem więc wybaczcie jeśli przy projektowaniu popełniłam jakiś straszny błąd Jestem otwarta na wszelkie propozycje jeśli chodzi o zmianę roślin. Bardzo chciałam wcisnąć gdzieś magnolie bo bardzo mi się podoba, myślicie że to dobre miejsce dla niej? Jakie rośliny jeszcze mogłabym dodać? Rabata od północy.
Witajcie, Pokazuje to co udało mi się stworzyć. To jest mniej więcej zarys tego co chciałabym uzyskać. Jestem zupełnym lajkiem więc wybaczcie jeśli przy projektowaniu popełniłam jakiś straszny błąd Jestem otwarta na wszelkie propozycje jeśli chodzi o zmianę roślin. Bardzo chciałam wcisnąć gdzieś magnolie bo bardzo mi się podoba, myślicie że to dobre miejsce dla niej? Jakie rośliny jeszcze mogłabym dodać?
Od frontu (na tej 14 metrowej rabacie) planujemy dosadzić tuje szmaragd, które zrobią tło dla pozostałych roślin. Chciałabym tu umieścić trzy drzewka bordowe (,myślałam o śliwach wiśniowych Pissardi, ale może Nigra? podobno dłużej trzymają liście). Pod nimi miskanty i hortensje, dolne piętro żurawki.
Od strony furtki myślałam dać kule zielone na pniu, pod nimi kule na ziemi, do tego trawki.
Róg pomiędzy rabatą frontową a rabatą z huśtawką i piaskownicą - nie wiem ... może magnolia, migdałek? jakieś iglaczki karłowate kolorowe.
Na razie nie mogę powiększyć rabaty z huśtawką i piaskownicą, dopiero po likwidacji piaskownicy za ok 3 lata .