Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 14:20, 25 lip 2013

Do góry
A to profile moj=ich skrzyń ...
rozrastające się bodziszki

szałwia a w tle żurawki .... obecnie bez kwiatów bo mnie denerwowały

lawenda ... jeszcze nie łan ...ale może niedługo
Ania z zielonego wzgórza :-) 11:11, 25 lip 2013

Do góry
Aniu, szkoda że nie wiesz jaka to szałwia. Jest obłędna. Wiem, gdzie mogę u siebie posadzić 3-4 sadzonki, ale takich pięknych szałwii nie widziałam nigdzie.
Co z tym ogródeczkiem począć 10:59, 25 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
I ta już bardziej uporządkowana część

]

Cześć Ewciu, ja przybiegłam w sprawie trzemielin..... rzeczywiście mamy bardzo podobnie posadzone te trzmielinki
Pisałaś , że posadziłaś pod nimi hortki.
Myślę, że nie to bardzo dobry pomysł, bo hortki rosną wysokie. U mnie po 2 latach sięgają prawie na wysokość siatki. One zdominują te trzmielinki.
Ja podsadziłam żurawkami, ale mam w planach dosadzenie czegoś niebiesko-filetowego - tak do połowy wysokości trzmielin. Jeszcze nie zdecydowałam co to będzie ... może jakaś szałwia, może perowskia. Myślę......, myślę................, jakbyś wpadła na jakiś pomysł to podrzuć proszę.
W cieniu - zacieniona 21:08, 24 lip 2013

Do góry
Pinky Winky Anabelki Szałwia tricolor Sałaty mamy pod dostatkiem...i pomidorków też nie brakuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:52, 23 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A ja z pytanie, bo ty wszystko wiesz...więc czy macierzanki po kwitnieniu ciachamy i kwitną wtedy jeszcze raz, tak jak szałwia np???

Jak dobrze, że jest wujek google, bo mogę Ci odpowiedzieć

Zależy jaka macierzanka - ale ogólnie po kwitnieniu tniemy i kwitnie drugi raz Ponoć pięknie pachnie ziołami przy strzyżeniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 23 lip 2013

Do góry
A ja z pytanie, bo ty wszystko wiesz...więc czy macierzanki po kwitnieniu ciachamy i kwitną wtedy jeszcze raz, tak jak szałwia np???
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:00, 22 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
przesadziłam trzmielinę , posadziłam 5 sztuk hortensji vanille fraise .... w oddali widać posadzone stożki bukszpanowe ..... szałwia przycięta .....

Pracusiu, pracusiu
Pięknie. Stożki prześliczne
Jak ja uwielbiam Twój ogród.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:56, 22 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, ile pracy, chylę czoła - przed i po niesamowite!! W tak krótkim czasie! Moja limka podobnie wygląda, a szałwia granatowa cudna
Buziaki!!

Fajnie, ze ci sie podoba. Dziekuje za komplementy....
Buziaczki przesyłam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:53, 22 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To samo miałam napisac o sumaku. Jest piękny ale trzeba uważac bo się rozrasta ale jesienią jest zachwycający. Dużo ciężkiej pracy wykonałyście ale efekt jest , i cieszy . Ta granatowa szałwia piękna faktycznie no i hortensje masz śliczne. Teraz tylko czekac i co rok wszystko będzie coraz wieksze.Tysiące pozdrówek dla Ciebie i Mamy.

Bogdziu... mam sumaka prawie od początku w ogrodzie, własnie drogą takiego "nielegalnego" rozrostu trafił do mnie od sąsiadów. Tępię te jego rozłogi, ścinam z trawą, podkopuje, troche jest uciążliwy ale wciąż jego uroda wygrywa z uciążliwością
Za komplementy i pozdrowienia wielkie dzieki w swoim i mamy imieniu. Wzajemnie obie do ciebie tez wysyłamy serddeczności

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:22, 22 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

zatem masz
wszystko popakuję i opiszę
rozdaję
1. dziewanna - nowość
2. firletki dla umówionych i nadmiar
3. szałwia omszona, kolor wrzos, kwitnie od maja do listopada
4.trawy

O kurcze może ja bym się na trawki i szałwię załapała?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:09, 22 lip 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ja chce dziewanne i trawkę hi hi co będziesz mieć do Dania przyjme wszystko hi hi hi

zatem masz
wszystko popakuję i opiszę
rozdaję
1. dziewanna - nowość
2. firletki dla umówionych i nadmiar
3. szałwia omszona, kolor wrzos, kwitnie od maja do listopada
4.trawy
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:08, 22 lip 2013

Do góry
Małgosiu, ile pracy, chylę czoła - przed i po niesamowite!! W tak krótkim czasie! Moja limka podobnie wygląda, a szałwia granatowa cudna
Buziaki!!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:47, 22 lip 2013

Do góry
To samo miałam napisac o sumaku. Jest piękny ale trzeba uważac bo się rozrasta ale jesienią jest zachwycający. Dużo ciężkiej pracy wykonałyście ale efekt jest , i cieszy . Ta granatowa szałwia piękna faktycznie no i hortensje masz śliczne. Teraz tylko czekac i co rok wszystko będzie coraz wieksze.Tysiące pozdrówek dla Ciebie i Mamy.
Rabaty angielskie 22:18, 21 lip 2013

Do góry
ale werbena kwitnie długo . szałwie wysokie powtarzają kwitnienie . można pokombinować rozchodnika i ten już do samej zimy .

moja kompozycja kwitnień na angielskiej :
WIOSNA ---pierwiosnki zwyczajne , czosnki .+ trzon rabaty czyli berberys , cyprysik i drzewa - jarząb zwyczajny , wierzba płacząca ,buk fastigiata czerwony , jałowiec blue arow

LATO ---( przód okrywowy ) -szałwia wysoka , bodziszek korzeniasty, kocimiętka , rozchodnik okazały , trawa red baron
( wyższe piętro ) -rozchodnik matrona , jeżówki , maki jednoroczne , krwawnik wysoki ,orliki ,
przetacznikowiec , monarda .odętka wirgilijska , firletka ,
( najwyższy poziom ) naparstnice dwuletnie i bylinowe , pustynnik ,

JESIEŃ -- wszystko oprócz orlików jest dalej na zielono ,+
( niskie )---- rozchodniki okazałe , szałwie
( wyższe piętro ) --- jeżówki ,kłosowiec ,rozplenica moudry
( mocno wysokie ) ----werbena , sadźce konopiaste ,budleja davida ,rudbekia , canna -
paciorecznik .

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:43, 21 lip 2013

Do góry
przesadziłam trzmielinę , posadziłam 5 sztuk hortensji vanille fraise .... w oddali widać posadzone stożki bukszpanowe ..... szałwia przycięta .....

Mój kawałek raju II 23:41, 20 lip 2013

Do góry
Jak wyjeżdżałam do warmińskiego teraz, to przed wyjazdem zrobiłam zdjęcie agapantowi Pinokio, podsadziłam go przy Tinkerballu, jak wrócę jutro to może jeszcze będzie kwiatek, a tak wygląda w pączku
i Omoshino znowu zaczął kwitnąć
Lilia
szałwia się rozrasta znowu pelargonia
Miejska ogrodniczka :) 16:20, 20 lip 2013

Do góry
Jeszcze kilka świeżych fotek
Moja ulubiona jeżówka

I jeszcze różowa.
I naparstnica, kóra miała być "na pewno nie biała"
Szałwia też jeszcze kwitnie, i floksy, i cynie...

I lecę cos podłubać w ziemi
Zakupy przez internet 17:24, 19 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Iwka, szałwia trochę mała jak na 3,99 + wysyłka.. ciachnij ją bo już przekwitła i czekaj aż odbije

pozdrawiam

Tak też zrobiłam, a mogę ją podlać florovitem czy za wcześnie jeszcze, posadziłam ją kilka dni temu.
Zakupy przez internet 15:09, 19 lip 2013

Do góry
Iwka, szałwia trochę mała jak na 3,99 + wysyłka.. ciachnij ją bo już przekwitła i czekaj aż odbije

pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:28, 19 lip 2013

Do góry
Jedna z różanek dostała buksiki ,jeszcze dojdą trawy ,spodobały mi się ostnice u Asi ,pójdą między różami a bukszpanami ,oraz między różą a tawułą Golden Princess ,miedzy różami jest szałwia omszona ,teraz ścięta ,właśnie odrasta.M musi skończyć układać ścieżkę z płyt .
Tak wygląda początek .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies